Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση καταστολής- Δεν υπολογίζει Αρχιερείς και Αγιο Ορος



του Γιάννη Παπανικολάου
Κανείς δεν θα περίμενε ότι οι άνθρωποι που πρωταγωνιστούσαν στους αγώνες ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων Κυβερνήσεων, θα χρησιμοποιούσαν με τον ίδιο και χειρότερο τρόπο μέτρα καταστολής.

Χημικά και γκλοπς κατά των διαδηλωτών στις Πρέσπες, που είναι αμφίβολο εάν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις χρειάστηκαν να τα χρησιμοποίησουν.
Ταυτόχρονα μέτρα καταστολής έχουν ληφθεί και μέσα στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος.
Το Μέγαρο Μαξίμου αμέσως μετά τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ έχει επιβάλει αυστηρή φίμωση στους βορειοελλαδίτες βουλευτές του τις τελευταίες ημέρες.

Όχι μόνο βουλευτές αλλά και κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος στη εμπόλεμη ζώνη της Μακεδονίας, είτε έχουν πάρει εντολή να μην ανοίγουν δημόσια θέμα για την υπόθεση των Πρεσπών είτε οι ίδιοι αποφεύγουν να εμφανίζονται κάνοντας αυτολογοκρισία και προσπαθώντας να αποφύγουν τις προκλήσεις.
Όλα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο της δημοκρατικής διακυβέρνησης.
Όλοι όσοι αποδοκιμάζουν τους κυβερνώντες για την συμφωνία στις Πρέσπες αντιμετωπίζονται επίσης με δημοκρατικό τρόπο. Χαρακτηρίζονται συλλήβδην ως φασίστες και εθνικιστές και κάθε συζήτηση σταματά εκεί.
Όμως τα πράγματα όσο πάει και χειροτερεύουν για την Κυβέρνηση. Βουλευτές και Υπουργοί της αποδοκιμάζονται δημόσια καθημερινά, ενώ παράλληλα τα ποσοστά του κόμματος τουλάχιστον στην Βόρεια Ελλάδα έχουν πέσει σε μονοψήφιο αριθμό, ενώ των συμπραξάντων ΑΝΕΛ έχουν εξαφανιστεί.
Και όλα αυτά γιατί η Κυβέρνηση δεν είχε την στοιχειώδη πρόνοια και την ωριμότητα να επιβάλει την ονομασία «σλαβομακεδονική» για το γλωσσικό ιδίωμα της περιοχής των Σκοπίων, και την εθνικότητα Βορειομακεδόνας ή Νεομακεδόνας, εάν επικρατούσε το όνομα Νέα Μακεδονία, το οποίο ήταν και το καλύτερο από όσα είχαν πέσει στο τραπέζι.
H Εκκλησία συμμετέχει ενεργά στον αγώνα αυτόν, για να μην πωληθεί η μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα σε φθηνή τιμή (ή τσάμπα) από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Ήδη πολλοί αρχιερείς παίρνουν ανοικτά θέσεις εναντίον της συμφωνίας, ενώ πλήθος ιερέων συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.
Παράλληλα έχει αρχίσει να αφυπνίζεται και το Άγιον Όρος, όπου η Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου ήδη εξέδωσε ανακοίνωση.
Πηγές μέσα από τον εκκλησιαστικό χώρο τονίζουν ότι η συμφωνία Κοτζιά-Τσίπρα είναι ακατανόητη τουλάχιστον ως προς το θέμα της «μακεδονικής» γλώσσας και εθνικότητας και σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει δεκτή. Πολύ περισσότερο διότι είναι γνωστό ότι τα Σκόπια εύκολα είχαν αποδεχθεί τον χαρακτηρισμό «σλαβομακεδονική» για την γλώσσα, ενώ εξίσου εύκολο ήταν να επιβληθεί και σύνθετη ονομασία για την εθνικότητα.

vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)