Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Ο Αλέξης μας ξεπουλά και την ΑΟΖ στην Αλβανία ...

Ελλάδα και Αλβανία κλείνουν τη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα

  • Αλέξης Τσίπρας και Έντι Ράμα στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, το 2017 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti)
Μετά τη συμφωνία των Πρεσπών και το κλείσιμο ενός (μεγάλου) κεφαλαίου με την πΓΔΜ, η ελληνική διπλωματία ανεβάζει στροφές και σε ό,τι έχει να κάνει με την Αλβανία. Αποκλειστικές πληροφορίες του IBNA αναφέρουν ότι σήμερα στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί ο τρίτος γύρος συνομιλιών για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.



Καλά πληροφορημένες πηγές και από την Ελλάδα και από την Αλβανία δήλωσαν ότι το σημερινό αναμένεται να είναι το τελικό στάδιο.
Το βράδυ της Τετάρτης οι Νίκος Κοτζιάς και Ντιτμίρ Μπουσάτι είχαν τετ α τετ μίας ώρας στη Ρόδο στο πλαίσιο της 3ης Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα, ενώ οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν εκ νέου την Πέμπτη. Διπλωματικοί κύκλοι μετέφεραν στο IBNA ότι οι συναντήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, και ότι «τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις με θετικά αποτελέσματα».
Την ύπαρξη συμφωνίας θα επιβεβαιώσει η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Έντι Ράμα, η οποία, εκτός απροόπτου, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Αν και οι δύο πλευρές επιθυμούν να προλάβουν τη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας κάτι τέτοιο φαίνεται δύσκολο καθώς μεσολαβεί η έκτακτη Σύνοδος στις Βρυξέλλες για το Προσφυγικό, ενώ πριν από τις Βρυξέλλες ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)