Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Επεισόδια στις Πρέσπες: Τραυματίες και χημικά στη συγκέντρωση για τη Μακεδονία

Ένταση στη συγκέντρωση κατά της υπογραφής της συμφωνίας - «Πνίγηκε» στα χημικά το Πισοδέρι - Οκτώ διαδηλωτές τραυματίστηκαν
Οκτώ άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (17/06) στο Πισοδέρι, στο περιθώριο της υπογραφής της συμφωνίας για το Σκοπιανό, μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων και παρουσίας των πρωθυπουργών των δύο χωρών, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.
diamartyria prespes 8
Διαδηλωτές που έφτασαν στο σημείο με πούλμαν από διάφορα σημεία της Ελλάδας, συγκεντρώθηκαν στο χιονοδρομικό Βίγλας και ένας αριθμός εξ αυτών προσπάθησε από το χωριό Πισοδέρι, να πραγματοποιήσει πορεία προς το χωριό Ψαράδες, όπου γινόταν η τελετή με αποτέλεσμα να προκληθεί
ένταση ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις που προσπάθησαν να τους απομακρύνουν με ρίψη χημικών.
diamartyria prespes 2
prespes diamartiria21
Η ατμόσφαιρα στο σημείο ήταν για πολύ ώρα αποπνικτική, με γυναίκες και παιδιά να απομακρύνονται από το σημείο λόγω των επεισοδίων.
prespes diamartiria21
Η ένταση στην περιοχή συνεχίζεται, αργά το μεσημέρι όπως αναφέρει το life-events.gr. Ο κόσμος παραμένει στο σημείο όπου έχει στηθεί το μπλόκο της Αστυνομίας και συχνά πυκνά το θερμόμετρο της έντασης ανεβαίνει.
Ελικόπτερο, ασθενοφόρα και πολλά οχήματα της Αστυνομίας παραμένουν στο σημείο και σε εγρήγορση, καθώς το συγκεντρωμένο πλήθος δεν δείχνει διάθεση να αποχωρήσει.
diamartyria prespes 10
Νωρίτερα, είχε σημειωθεί και πάλι ένταση μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ στις Πρέσπες.
Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να περάσουν από το μπλόκο της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα δυνάμεις των ΜΑΤ να απαντήσουν με χρήση χημικών.
Πολλοί είναι αυτοί που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα ενώ αναφέρθηκαν και λιποθυμίες.
Δείτε το βίντεο:
Δείτε επιπλέον βίντεο και φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr
Το πρωί, στο χωριό Λαιμός, οι κάτοικοι είχαν βγει με ελληνικές και μαύρες σημαίες στα χέρια εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών.
Στο σημείο, όπως και στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
prespes diamartiria8
prespes diamartiria10
Ένταση επικράτησε όταν μια ομάδα πολιτών, ανάμεσά τους και ακροδεξιοί σύμφωνα με το life-events, προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με τις δυνάμεις να αντιδρούν άμεσα. Αντικείμενα και πέτρες εκσφεδονίστηκαν από την πλευρά των πολιτών, με την Αστυνομία να απαντά κάνοντας χρήση χημικών.
Παράλληλα, στην περιοχή της Βίγλας Πισοδερίου του δήμου Πρεσπών βρέθηκαν πολλοί διαδηλωτές, αναφέρει το thestival.gr.
prespes diamartiria9
Δεκάδες λεωφορεία έφτασαν στο σημείο και διαδηλωτές, με ελληνικές σημαίες στα χέρια, βροντοφώναξαν «ΟΧΙ» στην εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.
Μία ημέρα μετά την κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή, άνθρωποι κάθε ηλικίας βρίσκονται κοντά στο σημείο όπου οι Υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών αναμένεται να υπογράψουν τη συμφωνία, παρουσία των πρωθυπουργών των δύο χωρών. 
Πηγή: Life-events.gr, Thestival.gr, Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)