Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Κίνδυνος εμφυλίου πολέμου


Όλοι στο Σύνταγμα, συνειδητοποιώντας όμως πως ο εχθρός της Ελλάδας δεν είναι εντός, αλλά εκτός των τειχών της – η πρωσική κυβέρνηση δηλαδή που έχει στόχο την υφαρπαγή των περιουσιακών μας στοιχείων, τη διάλυση της ενότητας και του Έθνους μας υποδαυλίζοντας τη δημιουργία αντιπάλων στρατοπέδων, καθώς επίσης τον εδαφικό διαμελισμό μας με αφετηρία τα Σκόπια.

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος 

Εισαγωγικά, μόνο εάν παραμείνουμε ενωμένοι θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε, ξεπερνώντας μία από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες στη μακραίωνη ιστορία μας – μία βαθιά κρίση που από οικονομική τραγωδία, τείνει να εξελιχθεί σε εθνική καταστροφή. Δυστυχώς ξανά ο νούμερο ένα εχθρός της Ελλάδας, η πρωσική κυβέρνηση, έχοντας εισβάλλει στη χώρα μας οικονομικά αυτή τη φορά, προσπαθεί να ολοκληρώσει την κατοχή της, διαχωρίζοντας μας σε αντίπαλα, εχθρικά στρατόπεδα – με απώτερο στόχο τον εδαφικό διαμελισμό μας, κατά το παράδειγμα της πρώην Γιουγκοσλαβίας, αν και χωρίς τη χρήση στρατιωτικών δυνάμεων.

Ο στόχος της αυτός φαίνεται καθαρά στο θέμα του Σκοπιανού, όπου έχει πείσει ύπουλα την κυβέρνηση μας ότι, η επίλυση του θα ωφελήσει την Ελλάδα –
εκθειάζοντας το νεαρό πρωθυπουργό μας γκεμπελικά ως «ηγέτη», ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από την πλειοψηφία των Πολιτών το συμφέρον της χώρας, ενώ έχει το πολιτικό σθένος να το επιβάλλει μονομερώς!

Δεν πιστεύω βέβαια πως η ελληνική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός καλύτερα και ο υπουργός εξωτερικών, αφού αυτοί οι δύο παίρνουν τις αποφάσεις, ενεργούν προδοτικά – επειδή δεν παύουν να είναι Έλληνες που ασφαλώς αγαπούν την πατρίδα τους, όπως όλοι μας. Αντίθετα, έχω την άποψη πως διαπράττουν ένα κορυφαίο σφάλμα, χωρίς καν να το συνειδητοποιούν – έχοντας χειραγωγηθεί έντεχνα από τους Γερμανούς, οι οποίοι μεταξύ άλλων θέλουν να πλήξουν τη Ρωσία κατά τα ίδια τους τα ΜΜΕ, ενώ οι Αμερικανοί απλά παραμένουν ουδέτεροι.

Οφείλουν όμως να κατανοήσουν πως ακόμη και αν είναι σωστές οι προθέσεις τους (υπενθυμίζοντας πως ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με ροδοπέταλα),  με την έννοια πως θέλουν να παραδώσουν το όνομα της Μακεδονίας σε μία σλαβική φυλή για αποφευχθεί ο κίνδυνος διάλυσης του χρεοκοπημένου κρατιδίου της, ασφαλώς δεν ισχύει κάτι ανάλογο για τη γλώσσα και την εθνικότητα – μέσω των οποίων θα υφαρπαχθεί η ιστορία και ο πολιτισμός μας, ενώ θα τεθούν τα θεμέλια για εδαφικές διεκδικήσεις σε ολόκληρη την περιοχή της Μακεδονίας, έτσι όπως ήταν οριοθετημένη την εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ήδη άλλωστε τα γερμανικά ΜΜΕ παρουσιάζουν ανάλογους χάρτες (γράφημα, πηγή), οι οποίοι κάθε άλλο παρά καλοπροαίρετοι είναι – κάτι που πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση, διορθώνοντας αμέσως το λάθος της.

Επί πλέον όλων αυτών, η ίδια η συμφωνία με τα Σκόπια που προετοιμάσθηκε από τον υπουργό εξωτερικών και θέλει να υπογράψει ο πρωθυπουργός, είναι επιεικώς και χωρίς καμία διάθεση υπερβολής απαράδεκτη – αφού μεταξύ άλλων δίνει το δικαίωμα πρόσβασης στα χωρικά μας ύδατα (οπότε θα δημιουργηθούν ενδεχομένως αξιώσεις στην ΑΟΖ και στα ενεργειακά μας αποθέματα εκ μέρους των Σκοπίων και των Πρώσων που κρύβονται από πίσω), χωρίς να αιτιολογείται από τίποτα! (πηγή).

Πρόκειται ασφαλώς για μία καλά κρυμμένη γερμανική παγίδα – αφού ο στόχος της πρωσικής κυβέρνησης είναι η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Δούναβη, οπότε η πρόσβαση της στο Αιγαίο, στα ενεργειακά μας αποθέματα και στους αγωγούς από τη Μέση Ανατολή.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τώρα, η οποία δήλωσε πως δεν θέλει να διαχωρίσει τους Έλληνες σε αντίπαλα στρατόπεδα, προφανώς ούτε να ανταμειφτεί η θρασύτητα των Σκοπιανών, σωστά υπέβαλλε πρόταση μομφής για να εμποδίσει την υπογραφή της συμφωνίας – ακόμη και αν πίσω από αυτήν κρύβονται μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Άλλωστε η ίδια η εξέταση της συμφωνίας από ορισμένους υπεύθυνους βουλευτές και η ενημέρωση των υπολοίπων, καθώς επίσης της κοινής γνώμης, απεδείχθη πως είναι εξαιρετικά ωφέλιμη – κάτι που δεν θα συνέβαινε, εάν δεν είχε προηγηθεί η μομφή.

Εν τούτοις, εάν δεν στηριχθεί η πρόταση μομφής από τη Βουλή, κάτι πολύ πιθανόν αφού έχει δημιουργηθεί ένα εξαιρετικά επικίνδυνο εμφυλιοπολεμικό κλίμα, τότε θα πρέπει να δρομολογήσει το δεύτερο βήμα – εάν πράγματι η πρόθεση της είναι να σταματήσει το έγκλημα που ευρίσκεται εν εξελίξει και όχι η νομή της εξουσίας. Το βήμα αυτό δεν είναι άλλο από την παραίτηση όλων των βουλευτών της, έτσι ώστε να προκληθούν εκλογές – οπότε να είναι de facto αδύνατη η υπογραφή της συμφωνίας.

Αυτό δεν σημαίνει όμως πως ο στόχος είναι η ανατροπή της κυβέρνησης – όπως δυστυχώς ανακοινώνεται από διάφορα ΜΜΕ, σε σχέση με το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα (πηγή). Ο στόχος είναι αποκλειστικά και μόνο να εμποδιστεί η συμφωνία – οπότε πράγματι πρέπει να περικυκλωθεί τόσο η Βουλή, όσο και η περιοχή που έχει καθοριστεί για την υπογραφή της συμφωνίας (Πρέσπα). Χωρίς όμως τη δημιουργία αντίπαλων ομάδων, αφού τότε η πατρίδα μας θα χάσει οριστικά το παιχνίδι – σημειώνοντας πως ο εμφύλιος πόλεμος προωθείται από τους Γερμανούς, γεγονός που φαίνεται καθαρά από τις επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει ξαφνικά εναντίον του κ. Μητσοτάκη (διαίρει και βασίλευε).

Παράλληλα βέβαια οι γερμανοί κάνουν τα πάντα για να διαιρέσουν όλους εμάς τους Έλληνες, υποδαυλίζοντας τις μεταξύ μας αντιπαλότητες – όχι μόνο επειδή τα συμφέροντα τους είναι τεράστια και προϋποθέτουν το διαμελισμό της Ελλάδας (μετά τη Μακεδονία θα ακολουθήσουν η Ήπειρος, η Θράκη, τα νησιά κοκ.) αλλά, επίσης, από την εκδικητικότητα που χαρακτηρίζει τη φυλή τους.

Ειδικότερα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, παρά τα μεγάλα μας ελαττώματα, εμείς είμαστε αυτοί που στάθηκαν πρώτοι εμπόδιο στη δημιουργία της γερμανικής Ευρώπης –  φέρνοντας στην επιφάνεια τα τερατώδη προβλήματα και την αποικιοκρατική ισχύ του ευρώ. Επίσης ότι, εμείς επαναφέραμε στις μνήμες των Ευρωπαίων το ναζιστικό παρελθόν των Γερμανών και την ιστορία τους που μοιάζει με ποινικό μητρώο – επί πλέον το ότι προετοιμάζουν το 4ο Ράιχ, αυτή τη φορά με οικονομικά όπλα.

Εκτός αυτού, εμείς ανασύραμε το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων, τις οποίες στη συνέχεια απαίτησαν οι Πολωνοί και οι Ρώσοι – ενώ ξανά εμείς δείχνουμε τη μεγαλύτερη μεταξύ των Ευρωπαίων συμπάθεια προς τους Ρώσους (ακολουθούν οι Ιταλοί), οι οποίοι αποτελούν κόκκινο πανί για τη Γερμανία. Το γεγονός δε ότι, οι Η.Π.Α. τάσσονται σταδιακά υπέρ της προσέγγισης της Ρωσίας με την Ευρώπη και τη Δύση, ανησυχεί όσο τίποτα άλλο τους Γερμανούς – οπότε το «πλήγμα» εναντίον των Ρώσων μέσω των Σκοπίων τους είναι απολύτως απαραίτητο.

Ας μην ξεχνάμε δε πως οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι προκλήθηκαν από την αντιπαλότητα των Γερμανών με τους Ρώσους – ενώ τα Βαλκάνια διαδραμάτισαν έναν πολύ σημαντικό, καίριο ρόλο. Τέλος, εμείς καθυστερήσαμε στο παρελθόν τα στρατεύματα του Χίτλερ, με αποτέλεσμα να χάσει τη μάχη της Ρωσίας– κάτι που δεν ξέχασαν ποτέ οι Γερμανοί, όσο παράδοξο και αν μας φαίνεται, επειδή ουσιαστικά είμαστε ένας ήπιος και ειρηνικός λαός.

Στα πλαίσια αυτά, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως ο κύριος σκοπός της πρωσικής κυβέρνησης είναι η ολοκληρωτική διάλυση της Ελλάδας – μέσω της υφαρπαγής όλων των περιουσιακών μας στοιχείων, καθώς επίσης των εδαφών, της ιστορίας και του πολιτισμού μας, με αφετηρία τα Σκόπια. Γνωρίζουν άλλωστε πως εάν δεν μας «απογυμνώσουν» ιστορικά και πολιτισμικά, δεν θα καταφέρουν ποτέ να μας πετάξουν στα σκουπίδια της ιστορίας – όπως επίσης ότι, ένας απείθαρχος λαός έχει μεν πολλά μειονεκτήματα, αλλά ασφαλώς δεν υποδουλώνεται.

Σε κάθε περίπτωση, εάν υπογραφεί η συμφωνία-Δούρειος Ίππος την Κυριακή, θα πρόκειται για την αρχή του τέλους μας ως Έθνος – κάτι που αποκλείεται να έχει καταλάβει η κυβέρνηση μας, αφού διαφορετικά ασφαλώς δεν θα είχε σκύψει δουλικά το κεφάλι, αποδεχόμενη το έγκλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όσον αφορά τον πρωθυπουργό και τη δήλωση του, σύμφωνα με την οποία ο ίδιος ανακίνησε το θέμα των Σκοπίων για να μη μένει ανεπίλυτο, δεν τον πιστεύουμε αφού ούτε ανόητος είναι, ούτε μωρός – απλά συμπεριφέρεται όπως εκείνος ο υπουργός της ΝΔ που είχε πει ότι, εάν δεν υπήρχε το ΔΝΤ και τα μνημόνια θα έπρεπε να τα εφεύρουμε, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ολοκληρώνοντας, αυτό που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα είναι ο κίνδυνος ενός αιματηρού εμφυλίου πολέμου που διαγράφεται στον ορίζοντα – αφού τα πολιτικά κόμματα έχουν πολωθεί, πολλά στελέχη τους δεν κατανοούν τι ακριβώς συμβαίνει νομίζοντας πως πρόκειται για τις συνήθεις πολιτικές συγκρούσεις, ενώ η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν είναι σωστά ενημερωμένη. Για παράδειγμα, αρκετοί πιστεύουν απλοϊκά πως «οι κομμουνιστές που έχουν καταλάβει την εξουσία θέλουν να εκδικηθούν για την ήττα τους στον εμφύλιο πόλεμο της δεκαετίας του 1940, οδηγούμενοι από έναν ψυχικά ασθενή κακοποιό που όχι μόνο δεν φοβάται και δεν έχει κανέναν ηθικό ενδοιασμό αλλά, αντίθετα, τρέφεται από τις διαδηλώσεις εναντίον του, επειδή τονώνουν το ναρκισσισμό, την αλαζονεία και τη μοναρχική συμπεριφορά του».

Ασφαλώς αυτού του είδους τα πιστεύω και οι αναφορές είναι κακοπροαίρετεςεντελώς λανθασμένες και άδικες, αφού αυτός που κινεί τα νήματα έχοντας ιδιαίτερο ταλέντο να τα καταφέρνει, δεν είναι άλλος από την πρωσική κυβέρνηση – η οποία είναι ο νούμερο ένα και μοναδικός εχθρός μας, ενώ η κυβέρνηση μας, πόσο μάλλον ο πρωθυπουργός, προφανώς δεν έχουν την πρόθεση να προδώσουν την Ελλάδα, αλλά απλά εκβιάζονται πιστεύοντας στις δόλιες υποσχέσεις των Γερμανών για την οικονομία μας (διαγραφή χρέους, έξοδος από τα μνημόνια κλπ.).

Ως εκ τούτου πρέπει να επικρατήσει η ψυχραιμία, να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή, να σταματήσουν οι μεταξύ μας αντιπαλότητες και να βρεθεί η σωστή λύση για την πατρίδα μας – από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, καθώς επίσης από όλους εμάς μαζί, οι οποίοι δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα από μία εξευτελιστική συμφωνία με τα Σκόπια που ασφαλώς δεν πρέπει να υπογραφεί ή από έναν εμφύλιο πόλεμο, αλλά μόνο να χάσουμε.

Analyst
  

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

kostasxan.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)