Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Αποκάλυψη από Γαλλικό κανάλι – Η Monsanto «φακέλωνε» δημοσιογράφους και πολιτικούς

Δημοσιογράφοι, πολιτικοί και επιστήμονες: ο αμερικανικός όμιλος Monsanto φέρεται ότι φακέλωσε εκατοντάδες ανθρώπους στη Γαλλία, με βάση τη στάση που τηρούσαν απέναντι στα ζιζανιοκτόνα -και ιδίως την άποψή τους για τη γλυφοσάτη- χρησιμοποιώντας κάποιες φορές ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
Την υπόθεση αυτή αποκάλυψε την Πέμπτη το τηλεοπτικό κανάλι France 2. Όπως ανέφερε, κατάφερε να λάβει «εμπιστευτικά» ενημερωτικά αρχεία τα οποία
φέρουν την υπογραφή εταιρειών δημοσίων σχέσεων που συνεργάζονταν με τη Monsanto. Από πέρσι, ο όμιλος αυτός είναι θυγατρική του γερμανικού κολοσσού Bayer.
Η γλυφοσάτη θεωρείται «πιθανώς καρκινογόνα» ουσία από το 2015, από το Διεθνές Κέντρο Ερευνών για τον Καρκίνο, μια υπηρεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Κυκλοφορεί στο εμπόριο με διάφορες ονομασίες, όμως η γνωστότερη είναι το Roundup της Monsanto.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

hellas-now.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)