Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Όσα και να χαρίζει ο Τσίπρας προεκλογικά, άλλοι κάνουν κουμάντο, αφού τους έδωσε την εξουσία.

Μυστήριο για την (προεκλογική) στάση των δανειστών με το πακέτο παροχών
Αντιφατικές και αλληλοαναιρούμενες είναι οι πληροφορίες που φτάνουν από το στρατόπεδο των δανειστών...
...αναφορικά με τον χειρισμό των ανοικτών εκκρεμοτήτων της Ελλάδας, καθώς η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές. Είναι πρόδηλο ότι οι Βρυξέλλες, οι οποίες βρίσκονται άλλωστε και οι ίδιες σε στάδιο μετάβασης και σημαντικών αλλαγών στα κέντρα αποφάσεων, δεν επιθυμούν άμεση εμπλοκή στην προεκλογική αντιπαράθεση στην Αθήνα.

Πολιτικά στελέχη εκτιμούν βάσιμα ότι η Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει ένα άτυπο «μορατόριουμ», δεδομένου ότι ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι τις κάλπες είναι βραχύς.


Αφετέρου, όμως, όπως επισημαίνουν πηγές που γνωρίζουν τις διαθέσεις των δανειστών, οι Βρυξέλλες -που εκδήλωσαν με διάφορους τρόπους την ανησυχία τους για τις πιθανές δημοσιονομικές επιπτώσεις από τα μέτρα Τσίπρα, κάνοντας λόγο για δημοσιονομικό κενό 900.000.000 ευρώ το 2019 και πάνω από 1% του ΑΕΠ ή 1,8 δισ. το 2020- δεν προτίθενται να κάνουν σημαντικές εκπτώσεις. Αυτό που είναι ανοικτό, για την ώρα, είναι το αν την προσεχή Τετάρτη 5 Ιουνίου θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τρίτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση, η οποία πιθανολογείται πως θα έχει αρκετούς «αστερίσκους».

Ως προς τα υπόλοιπα, οι δανειστές διαμηνύουν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το πρόγραμμα ενισχυμένης εποπτείας.
Επιμένουν δε ότι ο «λογαριασμός» Τσίπρα θα πρέπει οπωσδήποτε να συζητηθεί στο Eurogroup της 13ης Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)