Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

ΓΙΑΤΙ ΔΟΘΗΚΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ;


ΓΙΑΤΙ ΔΟΘΗΚΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ;    Αρ. 3
GEWKWN
Σημείωση GEWKWN : Σε αυτούς που διαμαρτύρονται για τις αποκαλύψεις για τον Μακάριο και γράφουν ………«ΟΣΟΙ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ ...ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΠΛΕΝΕΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΜΕ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ …….»
« φιλαράκια πλένω πολύ καλά το στόμα μου αλλά μετά που μιλώ για τον Μακάριο, έχουμε πολλά ακόμη να πούμε, κρατήστε λίγη χολή για αργότερα …….»
  Μαρτυρία απο GEWKWN :  στον πόλεμο του 1974 στην Κύπρο ήμουν έφεδρος Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού ( παρατηρητής ) γεννήθηκα στην Κύπρο και γνωρίζω πράγματα και καταστάσεις , ο Μακάριος ενώ ξεκίνησε τον αγώνα της ΕΟΚΑ μαζί με τον Στρατηγό Γεώργιο Γρίβα Διγενή, για την Ενωσιν της Κύπρου με την Μητέρα Ελλάδα, άλλαξε πορεία μετά από την προδοτική Συμφωνία  Ζυρίχης- Λονδίνου , και την εγκατάλειψη της Ένωσης.
Μαρτυρία από Φίλο Αξιωματικό που υπηρετούσε στα τεθωρακισμένα σε στρατόπεδο στην κοκκινοτριμιθια: «Ο Διοικητής έδωσε εντολή τα ξημερώματα της 15ης Ιουλίου να ετοιμασθούν τα άρματα για έκτακτη άσκηση ,  μπροστά από το στρατόπεδο περνούσε ο δρόμος  Λευκωσίας –Τροόδους , στο Τρόοδος  ήταν και η εξοχική κατοικία του προέδρου της Κύπρου ( Μακαρίου )
Πάντα  η αυτοκινητοπομπή με τον Μακάριο περνούσε μπροστά  από το στρατόπεδο όταν επέστρεφε από το Τρόοδος,  την ημέρα του πραξικοπήματος  πέρασε πάλι, και μόλις έγινε αυτό ο Διοικητής έδωσε την διαταγή να ξεκινήσουν τα άρματα για Λευκωσία τα οποία κατέληξαν στο προεδρικό.
ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑ,  γιατί τα άρματα  δεν σταμάτησαν την αυτοκινητοπομπή του Μακαρίου και να τον συλλάβουν η να τον σκοτώσουν την ώρα που περνούσε από το στρατόπεδο ;   μήπως γνώριζαν ότι δεν ήταν μέσα στο προεδρικό αυτοκίνητο αλλά έμεινε στο Τρόοδος και με την βοήθεια των Άγγλων , φυγαδεύτηκε στο Λονδίνο,  μήπως είναι τυχαίο που στο Τρόοδος  είναι τα ραντάρ των Άγγλων  και το εξοχικό του άγγλου διοικητή των αγγλικών βάσεων;
Έκθεση  200 σελίδων η οποία συντάχθηκε από το Διοικητή των Βρετανικών Δυνάμεων Μέσης Ανατολής, που βρίσκεται στη Βάση Ακρωτηρίου στην Κύπρο, με ημερ. 15 Μαΐου 1975. Μόνον 20 αντίγραφα αυτής της έκθεσης έχουν διανεμηθεί.
 «Στις 8.30 το πρωί της Δευτέρας 15ης Ιουλίου 1974, μάς δόθηκε η πληροφορία από τις Υπηρεσίες Παρακολούθησης (Μέσης Ανατολής), ότι είχε ξεκινήσει πραξικόπημα στη Λευκωσία και το Προεδρικό βρισκόταν κάτω από πυρά....
Αργότερα, μυστικές πληροφορίες έδιναν δυνατές ενδείξεις ότι ο Μακάριος ήταν, όντως, στο σπίτι του στο Τρόοδος κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος, και έτσι, με ελάχιστη δυσκολία, βρέθηκε στην Πάφο, απ’ όπου και έκανε το διάγγελμά του στις 11.00 το πρωί. Προφανώς να έστειλε το προεδρικό του αυτοκίνητο στο Προεδρικό ως δόλωμα «


Γνωρίζετε ότι το τεράστιο υπόγειο της Αρχιεπισκοπής Κύπρου επί εποχής Μακαρίου ήταν γεμάτο μέχρι την οροφή με ολοκαίνουργια οπλα τα οποια αγορασε ο Μακαριος απο την τοτε τσεχοσλοβακια ( καλασνικοφ και τσεχικα ) ; 
Η Εθνική Φρουρά δεν ήταν το 1974 στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Σημαντική ευθύνη για την κατάσταση αυτή είχε η κυβέρνηση Μακάριου, όλος οπλισμός της Εθνικής Φρουράς ήταν του Δεύτερου Παγκοσμίου πολέμου , 32 άρματα μάχης του 1943, εντελώς ανίκανα να αντιμετωπίσουν τα τουρκικά άρματα Μ-47 και αργότερα Μ-48. Ο φορητός οπλισμός των ανδρών ήταν επίσης παραχωρημένος από την Ελλάδα και ήταν βρετανικός και αμερικανικός- τυφέκια Enfield  ( από τον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ), οπλοπολυβόλα Bren και πολυβόλα των 0,30’ και 0,50’ in, αντιαρματικοί εκτοξευτές (bazooka) των 3,5’, ΠΑΟ των 57, 75 και 106 χλστ. και όλμοι των 60, 81χλστ. και 4,2 in.

Ο Μακάριος επίσης ποτέ δεν πήρε μέτρα για την ενδυνάμωση της ΕΦ, αλλά μάλλον για το αντίθετο. Με χαλαρούς νόμους που η κυβέρνησή του ψήφισε απετράπη η κατάταξη στην ΕΦ σημαντικού αριθμού στρατευσίμων. Το 1970 αντί των προβλεπομένων 11.700 ανδρών υπηρετούσαν στην ΕΦ μόλις 8.000 άνδρες, ενώ στις παραμονές του πραξικοπήματος μείωσε και άλλο τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας, με αποτέλεσμα όταν εκδηλώθηκε η τουρκική εισβολή τα τάγματα της ΕΦ να διαθέτουν μόλις το 1/3 της προβλεπόμενης δύναμης τους.

Η κίνηση αυτή του Μακαρίου είχε γίνει ακριβώς για να αποδυναμωθεί η ΕΦ την οποία θεωρούσε αντίπαλο προς την εξουσία του. Έτσι εξακολούθησε να κωφεύει στις εκκλήσεις του εκάστοτε επικεφαλής της ΕΦ, Ελλαδίτη στρατηγού και άρα εν δυνάμει αντιπάλου.
Αρχιεπισκοπή Κύπρου, με το τεράστιο υπόγειο………


Στη Κύπρο το 1974 παίχτηκε το πιο αιματοβαμμένο και το πιο βρώμικο γεωπολιτικό – γεωστρατιωτικό παιγνίδι σε βάρος του Ελληνισμού.


Από το 1963 η εχθρική στάση του Αρχιεπίσκοπου Μακάριου (πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας) προς τους Ενωτικούς (ζητούσαν ένωση Ελλάδος – Κύπρου ) έχουν δημιουργήσει ένα τρομερό εμφύλιο  μεταξύ Ενωτικών και Ανθενωτικών που προκάλεσε εκατόμβες νεκρών σε όλες τις εμπλεκόμενες μεριές.
 Ο Μακάριος κρατά μια στάση πότε φιλορωσική πότε φιλοδυτική ενώ αφήνει την Εθνική Φρουρά υποστελεχωμένη, ανεκπαίδευτη και εξοπλισμένη με πεπαλαιωμένο εξοπλισμό από την ΕΣΣΔ,  παράδειγμα τα 32 άρματα  Τ-34/85 κατασκευής 1942 που τα παρέλαβε μισοδιαλυμένα από τα Σοβιετικά αποθέματα και άνευ ασυρμάτων και ανταλλακτικών.
 Την ίδια στιγμή ο Μακάριος δεν δέχτηκε την αποστολή σύγχρονου για την εποχή εξοπλισμού από Γαλλία, ΗΠΑ και Ελλάδα.
Συμμάχησε με τους κομμουνιστές και με τους σοσιαλιστές, και εστράφη εναντίων των Ενωτικών, δημιούργησε τον δικό του προσωπικό.   Το Εφεδρικό, ο στρατός του Μακαρίου,  Το κακόφημο Εφεδρικό Σώμα, γνωστόν ως οι Πραιτοριανοί του Μακαρίου, με καινούργιο οπλισμό από καλασνικωφ και τσέχικα και άλλα πολλά
ενώ η Εθνική φρουρά είχε οπλισμό του Δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, και με αυτόν τον οπλισμό η Ε.Φ πολέμησε τους τούρκους εισβολείς

Πηγες:  GEWKWND.PSIGMA LIVE, Σημερινή, Αργυρού……….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)