Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Τελικά πόσοι έχουν προδώσει την Κύπρο….. το 1974….

Τελικά πόσοι έχουν προδώσει την Κύπρο….. το 1974…..Αρ.2
Ανθρωπάρια, κρατούσαν στα χέρια τους την τύχη και την τιμή της Ελλάδας και της Κύπρου
GEWKWN

Γεγονοτα
1.       τον Απρίλιο του 1979, στην Κυπριακή εφημερίδα «ΑΓΩΝΑΣ», ο Γεώργιος Τομπάζος, ο πλέον αρμόδιος ως ο υπεύθυνος της ΚΥΠ ( ΥΠΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ) και ο υπεύθυνος πληροφοριών και ασφαλείας του Μακαρίου , σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, είπε, «ουδείς από την ΕΟΚΑ εγνώριζε το πραξικόπημα. Οι μόνοι που το εγνωρίζαμεν ήμουν εγώ και ο Μακάριος», και συνεχίζοντας ο Τομπάζος είπε: «Ο Μακάριος με έστειλε να συναντήσω συνεργάτη του στο εξωτερικό, το όνομα του οποίου δεν θα αποκαλύψω, και όταν επέστρεψα αφού τον ενημέρωσα μου είπε, πήγαινε να μετακινήσεις την οικογένειά σου από τον Ζέφυρο της Κερύνειας όπου παραθερίζει, γιατί εκεί θα γίνει απόβαση».

2.       δήλωση του Μακαρίου 2-3 μήνες πριν πεθάνει, προς τον μ. Αλέκο Μιχαηλίδη και τον κ. Γιαννάκη Μάτση. «Βρέστε τρόπο να ενωθούν όλα τα κόμματα και να απομονωθεί πάση θυσία το ΑΚΕΛ (κομμουνιστικό κόμμα Κύπρου) , γιατί ΑΚΕΛ και Άγγλοι θα μας καταστρέψουν παντελώς».

3.       ο Μακάριος εκβιαζόταν από τους Άγγλους και από το ΑΚΕΛ……..(Τι είχαν εναντίον του? Πολλοί γνωρίζουν αλλά δεν μιλούν )
4.       Σε έγγραφο τού Φόρεϊν Όφις 4/4/64 (C1015/1361) οι Άγγλοι εδήλωσαν: «Μία πλήρως ανεξάρτητη και ενωμένη Κύπρος… θα ήταν από την άποψη των εξωτερικών υποθέσεων η χειρότερη λύση από όλες. Ένα τέτοιο κράτος… θα καθιστούσε τη λειτουργία των βάσεων αδύνατη (αν δεν τις καταργούσε κιόλας)». Το έγγραφο αυτό αναφέρθηκε από τον κ. Κώστα Βενιζέλο στον «Φιλελεύθερο» στις 27/6/16.
5.       Το ΑΚΕΛ Το 1955-59, συμπορευόμενοι με τους Αγγλους έδρασαν εναντίον του Εθνικού Απελευθερωτικού Αγώνα του Διγενή.
6.       Το 1964, το Ακελ στράφηκε ενάντια στο Ενωτικό Αμερικανικό Σχέδιο Άτσεσον,
 (ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα) 
7.       Μακαριος,  Όταν η αρχομανία κάποιου, τον οδηγεί σε πράξεις οι οποίες αποδυναμώνουν την άμυνα της πατρίδας του, τότε είναι προ…..
8.       Όταν γνωρίζοντας ότι οι Τούρκοι προετοιμάζονται δέκα ολόκληρα χρόνια να εισβάλουν στην πατρίδα σου Αείμνηστε Αρχιεπίσκοπε και εσύ από το βήμα του Ο.Η.Ε., τους δίνεις το κάλεσμα και το πρόσχημα να εισβάλουν, έστω και «ρητορικά», τότε τι  είσαι……
   παρατίθενται αυτούσια χωρία της ομιλίας του, όπως καταγράφηκαν στα Πρακτικά: «Το στρατιωτικό καθεστώς της Ελλάδας παραβίασε αναισθήτως την ανεξαρτησία της Κύπρου. Πρόκειται για εισβολή και η εισβολή συνεχίζεται, διότι υπάρχουν ΄Ελληνες αξιωματικοί στην Κύπρο. Αυτά δεν αποτελούν εσωτερική υπόθεση των Ελλήνων της Κύπρου. Οι Τούρκοι της Κύπρου επηρεάζονται επίσης. Η ελληνική χούντα επέκτεινε την δικτατορία της στην Κύπρο. ΄Οπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, θεωρώ τον κίνδυνο από την Τουρκία μικρότερο του κινδύνου εκ μέρους των Ελλήνων αξιωματικών».


Μίκης Θεοδωράκης : Ομιλία στο REX, 17 Ιανουαρίου 2011: «Εγώ ο ίδιος ομολογώ ότι συνεργάστηκα για τη λύση Καραμανλή, αναγνωρίζοντας τη δύναμη της εξάρτησής μας από τους Αμερικανούς και προβαίνοντας εν γνώσει μου σε συμβιβασμό. Και επειδή οι υπεύθυνοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, ειδικά μετά το Πολυτεχνείο, έψαχναν και αυτοί τρόπους για να απαλλαγούν από τους στρατιωτικούς και συμφωνούσαν μαζί μου για τη λύση Καραμανλή, με κάλεσαν στην Ουάσιγκτον τον Ιούνιο του 1974 να μεσολαβήσω, προκειμένου να δεχθεί ο Καραμανλής να αναλάβει αυτόν τον ρόλο» (σημείωση γράφουσας: Η επιλογή Κ. Καραμανλή και το σχέδιο επαναφοράς του εκπονήθηκε με εντολή του Φόρεϊν Όφις πέντε χρόνια πριν από το πραξικόπημα και την εισβολή του 1974).
Η δήλωση Θεοδωράκη ενισχύει ακόμα περισσότερο την ανάγκη να αποκαλυφθούν πλήρως και οι ευθύνες της Αριστεράς στην τραγωδία του 1974. Αλλά κάτι τέτοιο θα ξεσκεπάσει όλες τις βρομιές και δυσωδίες του διεφθαρμένου πολιτικού, κομματικού συστήματος, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Λευκωσία
Δεξαμενή Σκέψης Άγιος Νικόλαος  και Κυπριακό Κέντρο Μελετών (ΚΥΚΕΜ)
ΦΑΝΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥ.  (Ερευνήτρια- δημοσιογράφος, συγγραφέας)
Και άλλους….
Σύντομα νέο κείμενο που αφορά τους « κυρίους «  στις φωτο,  τους » προστάτες « του Ελληνισμού το 1974 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)