Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Ο ψεύτης Τσίπρας, με τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις: σχίζει τα μνημόνια, αυξάνει τους μισθούς και καταργεί το ΕΝΦΙΑ.

Α. Τσίπρας για συνταξιούχους: Αντιδρούν γιατί έπαιρναν λιγότερα ενώ δεν έπαιρναν καθόλου;

Α. Τσίπρας για συνταξιούχους: Αντιδρούν γιατί έπαιρναν λιγότερα ενώ δεν έπαιρναν καθόλου;

Μετά τον εμπαιγμό προς τους συνταξιούχους σχετικά με τη δήθεν «13η σύνταξη» ο Αλ Τσίπρας σε συνέντευξή του αναρωτήθηκε για ποιο λόγο αντιδρούν τη στιγμή που τώρα παίρνουν κάτι «από εκεί που δεν έπαιρναν καθόλου». Μάλιστα επέμεινε ότι αυτό που έδωσε είναι κάτι σαν το παλιό δώρο Πάσχα και στην συνέχει έταξε και δώρο Χριστουγέννων προς το τέλος του έτους.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στον 24/7, ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας το θέμα που
έχει προκύψει με τα ποσά που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι ως «13η σύνταξη», είπε ότι ισοδυναμεί περίπου όπως το παλιό δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας, καθώς τόσο επιτρέπουν τα δημοσιονομικά περιθώρια, ενώ στόχος είναι να δίνεται και δώρο Χριστουγέννων.
Για τις κρατήσεις που είδαν οι συνταξιούχοι είπε ότι υπάρχουν καθώς πρόκειται για μέτρο μόνιμου χαρακτήρα και αυτού του είδους τα μέτρα υπόκεινται σε κρατήσεις και στο σημείο αυτό απαντώντας σε σχετική με τις αντιδράσεις ερώτηση αναρωτήθηκε «γιατί αντιδρούν; γιατί παίρνουν λιγότερα; λιγότερα από τις; από εκεί που δεν έπαιρναν καθόλου;»
Στην ίδια συνέντευξη ο Α. Τσίπρας εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του κεντρικού τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του, προσπαθώντας να υποβαθμίσει τον ίδιο αλλά και τη θέση του. Ο πρωθυπουργός έστρεψε τα βέλη του κατά του κ. Στουρνάρα, υποστηρίζοντας ότι πολλές φορές έχει κινηθεί με βάση τις πολιτικές του απόψεις. «Νομίζω ότι έχει εξαντληθεί η θεσμική στάση της κυβέρνησης για συνεννόηση με τον κ. Στουρνάρα. Αλλά δεν θέλω να σπουδαιολογώ, γιατί δεν νομίζω ότι έχει περιθώριο να κάνει πολλά πράγματα» υποστήριξε ο  Α. Τσίπρας. 
Σε ερώτηση για τη μείωση του αφορολογήτου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα το ψηφίσει όταν εκείνη κρίνει και δεν θα ακολουθήσει την επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί για το πότε θα γίνει αυτό.

«Από τον Αύγουστο του 2018 η χώρα βγήκε από τα μνημόνια και πλέον εμείς ορίζουμε τα μέσα με τα οποία πιάνουμε τους στόχους. Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να εξαγγείλουμε ήδη από τον Σεπτέμβρη μέτρα για το 2019 και τώρα που βγήκαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ εκτιμήσαμε ότι έχουμε έναν δημοσιονομικό χώρο για νέα μέτρα που αφορά συντάξεις και μειώσεις φόρων», υποστήριξε.

Ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι η δική του κυβέρνηση έκανε «ήπια προσαρμογή» σε σύγκριση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις επιτυγχάνοντα μάλιστα σημαντικά πλεονάσματα. Υποστήριξε ότι έγινε διαρθρωτική μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό το οποίο πλέον είναι βιώσιμο και έχει πλεόνασμα 1 δισ. ευρώ. Έκανε λόγο για μείωση της ανεργίας κατά 9% και σταμάτημα της «ρεμούλας» στις προμήθειες. Οι τρεις αυτοί παράγοντες οδήγησαν, σύμφωνα με τον Α. Τσίπρα, στα πλεονάσματα της ελληνικής οικονομίας.
Σε ερώτηση αν υπήρξαν αντιδράσεις από τους θεσμούς για τις παροχές που ανακοινώθηκαν, απάντησε ότι κάποιοι δεν χάρηκαν. «Αν ο κ. Βέμπερ γίνει πρόεδρος της Κομισιόν θα πάρει τηλέφωνο την επόμενη μέρα τον Έλληνα πρωθυπουργό και θα πει αυτά τα μέτρα δεν τα εγκρίνω. Αν ο συσχετισμός δυνάμεων δεν είναι ισχυρός, κάτι που επιδιώκουμε να είμαστε δηλαδή πρώτη δύναμη, τα πράγματα δεν θα είναι θετικά. Τα μέτρα που ανακοινώσαμε είναι πάνω στο ψηφοδέλτιο την άλλη Κυριακή. Τα μέτρα αυτά είναι ψήφος εμπιστοσύνης, γι αυτό και ο συσχετισμός πρέπει να είναι υπέρ μας γιατί φέρνουμε στο βαθμό που μπορούμε -και μακάρι να μπορούσαμε περισσότερο- να φέρουμε ανάσα στον κόσμο», ανέφερε ο Α. Τσίπρας. 
Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, ανέφερε ότι χαίρεται πολύ που καμία δεν φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο, καθώς το κλίμα που εισπράττει εκείνος δεν είναι κλίμα ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι οι δημοσκοπήσεις πέφτουν απελπιστικά έξω. 
Οι κάλπες πρέπει να στηθούν στο τέλος της τετραετίας, επανέλαβε ο ίδιος. Για τις φωτογραφίες στο σκάφος της Κ. Παναγοπούλου έκανε πάλι λόγο για συνεργάτιδά του υποστηρίζοντας ότι ο τρόπος που ζει είναι φανερός και ότι ο ίδιος μένει στο «νοίκι». 
Σε ό,τι αφορά που έχει προκύψει με την άδεια του Δ. Κουφοντίνα και στις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση υποκύπτει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για αθλιότητες. «Όσοι τα λένε δεν έχουν εικόνα και αντίληψη για το ποια είναι η δική μας αντίληψη στην κοινωνική πάλη. Στο συγκεκριμένο θέμα αρμόδια για να δώσει απαντήσεις είναι η δικαστική εξουσία, και όχι εμείς», σημείωσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)