Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Μόσχα: «Ωμή προβοκάτσια» οι κατηγορίες των ΗΠΑ για πυρηνικές δοκιμές


«Τέτοιου είδους κατηγορίες είναι εντελώς ανεδαφικές και αποσκοπούν στο να επιχειρήσουν να αμαυρώσουν εκ νέου την χώρα μας» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει τις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι πραγματοποιεί πυρηνικές δοκιμές, ως “ανεδαφικές” και “ωμή προβοκάτσια”.
“Βλέπουμε τις δηλώσεις των ΗΠΑ, περί πιθανών πυρηνικών δοκιμών υπερβολικά μικρής ισχύος ως ωμή προβοκάτσια. Τέτοιου είδους κατηγορίες είναι εντελώς
ανεδαφικές και αποσκοπούν στο να επιχειρήσουν να αμαυρώσουν εκ νέου την χώρα μας” αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία προσθέτει ότι παρόμοιες επιθέσεις στις οποίες συμμετέχουν και διεθνή μέσα ενημέρωσης, δυστυχώς έχουν καταστεί σύνηθες φαινόμενο”.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ακόμη ότι ο στόχος παρόμοιων προκλήσεων είναι προφανής και συνίσταται στο να αποσπάσει την προσοχή από το ότι οι ίδιες οι ΗΠΑ αρνούνται να επικυρώσουν τη Συνθήκη για την Πλήρη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBT). “Πολύ περισσότερο, δεν αποκλείεται -συνεχίζει η ανακοίνωση- η Ουάσιγκτον πίσω από την κάλυψη να προετοιμάζεται για τις δικές της πυρηνικές δοκιμές ευρείας κλίμακας”.
Ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας Πληροφοριών (DIA), ο υποστράτηγος Ρόμπερτ Άσλεϊ, δήλωσε χθες Τετάρτη ότι η Ρωσία “πιθανόν” να διεξάγει χαμηλού επιπέδου πυρηνικές δοκιμές οι οποίες παραβιάζουν τη Συνθήκη για την Πλήρη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBT).

iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)