Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές για όλα τα γούστα….

Βρισκόμαστε λίγες μόλις μέρες πριν από τις Ευρωεκλογές και μάλλον είναι ελάχιστοι εκείνοι που γνωρίζουν το σύνολο των κομμάτων και των προτεινόμενων υποψήφιων που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών στις 26 Μαΐου. 
Ο Άρειος Πάγος ανακήρυξε φέτος 40 υποψήφιους συνδυασμούς, όπου συμμετέχουν 51 κόμματα και 1200 περίπου υποψήφιοι. Στις ευρωεκλογές δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι υποψήφιοι διότι μόνο κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων είχαν το δικαίωμα να προτείνουν υποψηφίους. Πόσους ;;; Έως 42 υποψηφίους, ο διπλάσιος αριθμός δηλαδή των βουλευτών που εκλέγει η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με βάση τον πληθυσμό της. Βλέποντας όμως σχετικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, προκύπτει και ότι οι πολίτες έλαβαν λάθος ενημέρωση σε ότι άφορα τις εκλογικές διαδικασίες Γι΄ αυτό σας παρουσιάζω εδώ μερικές Χρήσιμες Πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία και μερικά από τα βιογραφικά τα οποία δημοσιεύτηκαν και πρόλαβα να ελέγξω / διασταυρώσω / εμπλουτίσω, έπειτα από έρευνα στο διαδίκτυο. Οι κάτοχοι των βιογραφικών αυτών εντάσσονται όλοι τους σε συνδυασμούς που δεν έχουν σχέση με τα κόμματα της παρούσας ελληνικής βουλής. Γιατί αυτό ;;; Επειδή στην παρούσα φάση, κατά τη γνώμη μου και σε ότι αφορά τις ευρωεκλογές, μας ενδιαφέρει:
1. Να επιλέξουμε πολύ καλούς υποψηφίους, διότι ως Ελλάδα έχουμε μόλις 21 εκπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αν δεν είναι όλοι τους άριστοι, καήκαμε
2. Να τιμωρήσουμε τα κόμματα της ελληνικής βουλής και τους υποψήφιους τους για την ευρωβουλή, κυρίως λόγω : α) του 3ου “μνημονίου’ – 86 δις που ο Α. Τσίπρας ζήτησε πριν διεξαχθεί καν το δημοψήφισμα παρωδία της 5ης Ιουλίου του 2015 που είχε προκηρυχθεί  β ) της περσινής τραγωδίας στο Ματι, για την οποία δεν δέχτηκαν καν τα καμάρια της ελληνικής βουλής να ελέγξουν το ενδεχόμενο άσκησης ποινικών διώξεων σε πολιτικά πρόσωπα κατά των οποίων έχουν κατατεθεί μηνύσεις από τους συγγενείς των θυμάτων. Αυτές οι μηνύσεις έχουν σταλεί από τους εισαγγελείς στη βουλή, αλλά οι βουλευτές αρνήθηκαν να εξεταστούν. Τα κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν βέβαια πληθώρα άλλων ευθηνών για την τραγωδία αυτή, αλλά δεν έχει νόημα να αναλυθούν τώρα 3) για το ξεπούλημα της Μακεδονίας και την σφοδρή παραβίαση της λαϊκής εντολής και της λαϊκής βούλησης.
Για μένα, αρκετή ζημιά μας έκαναν εδώ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, και δεν χρειάζεται να μας κάνουν και στην ευρωβουλή για τα επόμενα 5 χρόνια. Αυτή είναι η γνώμη μου, αλλά εσείς μπορείτε να ψηφίσετε και να επιβραβεύσετε έτσι όποιον θέλετε. Για να σας διευκολύνω θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης ενεργά λινκ για τους υποψήφιους αυτών των κομμάτων και πολλά από τα βιογραφικά τους. Εκει θα βρείτε επίσης και τους συνδυασμούς που δεν αναφέρω
αναλυτικά διότι δεν ανάρτησαν ή απλά δεν πρόλαβα να δω τα βιογραφικά των υποψήφιων τους. Βρείτε τα και δείτε τα εσείς αν θέλετε Εδώ σας παρουσιάζω μερικά από τα βιογραφικά τα οποία δημοσιεύτηκαν και πρόλαβα να ελέγξω / διασταυρώσω / εμπλουτίσω, έπειτα από έρευνα στο διαδίκτυο και ανήκουν σε άτομα που δεν σχετίζονται με τη παρούσα βουλή . Διευκρίνιση : επειδή πρόκειται για την εκλογή βουλευτών μας στην ευρωπαϊκή και όχι στην ελληνική βουλή, δεν ασχολήθηκα με βιογραφικά υποψηφίων που φέρεται ότι δεν γνωρίζουν μια τουλάχιστον ευρωπαϊκή ξένη γλώσσα ευρύτερης κυκλοφορίας. Μπορείτε όμως να ψάξετε και μόνοι σας, βάσει ξένης γλώσσας ή άλλων δικών σας κριτηρίων.

Χρήσιμες Πληροφορίες
– Η Ελλάδα αποτελεί μια ενιαία εκλογική περιφέρεια της Ευρώπαικης Ένωσης και έχει δικαίωμα να εκλέγει 21 Ευρωβουλευτές που να την εκπροσωπούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
– Οι Ευρωεκλογές θα διεξαχθούν στην Ελλάδα στις 26 Μαΐου 2019. Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 07:00 και θα λήξει στις 19:00. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναιυποχρεωτική. Η ψηφοφορία από τους Έλληνες εκλογείς που διαμένουν στα κράτη μέλη της Ε.Ε θα διεξαχθεί, το Σάββατο 25 Μαΐου 2019. Κατά την ψηφοφορία, οι εκλογείς οφείλουν να προσκομίσουν στην εφορευτική επιτροπήτην αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.
– Στην Ελλάδα, δικαίωμα ψήφου στις Ευρωεκλογές έχουν όλοι όσοι συμπληρώνουν το17ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος της εκλογής (μέχρι 31 Δεκεμβρίου του έτους αυτού). Αυτο το δικαίωμα το έχουν και οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν στην Ελλάδα και συμπληρώνουν και αυτοί το 17ο έτος της ηλικίας κατά το έτος της εκλογής. Στις προσεχείς εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα ψηφίσουν δηλαδή όσοι Έλληνες και Ευρωπαίοι ζουν εδώ, εάν έχουν γεννηθεί μέχρι 31.12.2002.
– Για να μάθετε πού ψηφίζετε πατήστε αυτό το λινκ : Μάθε πού ψηφίζεις
Πώς ψηφίζουμε 
– Σε κάθε εκλογέα η εφορευτική επιτροπή δίνει ένα φάκελο με ειδικό γνώρισμα μονογραφημένο από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής και σφραγισμένο με τη σφραγίδα της επιτροπής, καθώς και πλήρη σειρά έντυπων ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών (40). Επισημαίνεται ότι, η εφορευτική επιτροπή κάθε εκλογικού τμήματος πρέπει να ενημερώνει τους εκλογείς ότι μπορούν να εκφράσουν την προτίμησή τους υπέρ τεσσάρων (4), κατ’ ανώτατο όριο, υποψηφίων του συνδυασμού της αρεσκείας τους , σημειώνοντας στο ψηφοδέλτιο δίπλα στο όνομα του καθενός σταυρό προτίμησης. Συνεπώς, ο καθένας μπορεί να επιλέξει ένα και μόνο συνδυασμό, όπου μπορεί να βάλει μέχρι και τέσσερις (4) σταυρούς προτίμησης.
– Σύμφωνα με το νόμο, τα ψηφοδέλτια είναι μόνο  έντυπα.  Όποιο ψηφοδέλτιο δεν είναι έντυπο, είναι άκυρο. Σε περίπτωση που, για οποιοδήποτε λόγο, κατά την ψηφοφορία προκύπτει  έλλειψη έντυπων ψηφοδελτίων,  κατ’ εξαίρεση, η ψηφοφορία γίνεται με λευκά ψηφοδέλτια. Τα λευκά ψηφοδέλτια παραδίδονται από την εφορευτική επιτροπή, από ένα σε κάθε εκλογέα, αφού πρώτα τεθεί, προς το μέρος της μικρότερης πλευράς του, η σφραγίδα της εφορευτικής επιτροπής, σημειωθεί δίπλα της η ημερομηνία της εκλογής και τεθεί, κάτω από την ημερομηνία, η μονογραφή του δικαστικού αντιπροσώπου.
Ο εκλογέας αφού πάρει από την εφορευτική επιτροπή το σφραγισμένο και θεωρημένο σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο λευκό ψηφοδέλτιο και αφού αποχωρήσει στον ιδιαίτερο χώρο του εκλογικού τμήματος οφείλει να το συμπληρώσει με το χέρι του. Στο λευκό ψηφοδέλτιο ο εκλογέας γράφει,  το όνομα του συνδυασμού ή το όνομα μεμονωμένου υποψηφίου της προτίμησής του ή το όνομα ενός ή περισσότερων υποψηφίων του ίδιου συνδυασμού, οπότε το ψηφοδέλτιο υπολογίζεται στη δύναμη του συνδυασμού στον οποίο ανήκουν οι υποψήφιοι αυτοί. Ο υποψήφιος συνδυασμού, του οποίου το όνομα αναγράφεται στο λευκό ψηφοδέλτιο, θεωρείται ότι λαμβάνει σταυρό προτίμησης.
Γιατί ψηφίζουμε
Για να αναδείξουμε τους 21 αντιπροσώπους μας στην Ευρώπη. Μετά την εκλογή τους, οι ευρωβουλευτές μας είναι ανεξάρτητοι, ψηφίζουν κατά συνείδηση και μπορούν να ενταχτούν σε όποιο ευρωπαϊκό κόμμα (πολιτική ομάδα) θέλουν. Τα ελληνικά κοινοβουλευτικά κόμματα δεν νοιάζονται και τόσο αν μετά τις εκλογές τους φεύγουν οι βουλευτές, αλλά να καταγράφουν την ημέρα των εκλογών “μεγάλη νίκη”, λες ότι θα μπουν τα ίδια τα κόμματα στην ευρωβουλή με το όνομά τους και όχι οι υποψήφιοι με τα ονόματά τους ! (ενδεικτικά, μετά τις εκλογές του 2014 δυο εκ των 6 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ένας – και μοναδικός – βουλευτής των ΑΝΕΛ, έφυγαν από τα κόμματα αυτά και είναι τώρα ανεξάρτητοι ευρωβουλευτές. θυμηθείτε όμως τα πανηγύρια για την κομματική νίκη …. Και για να πετύχουν αυτή τη νίκη, προτείνουν ως υποψήφιούς τους, διασημότητες (ποδοσφαιριστές , ηθοποιούς κλπ) που καμιά σχέση έχουν με τα κόμματα τους, αλλά είναι αναγνωρίσιμοι και έτσι θα μαζέψουν πολλούς σταυρούς προτίμησης στα κομματικά ψηφοδέλτια.
Για να ξέρουμε για πιο πράγμα μιλάμε, οι εκλογές είναι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ και τα κόμματα της ευρωβουλής είναι τα ακόλουθα :
Ευρωπαϊκά Πολιτικά Κόμματα
  European People’s Party (EPP): Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
    Progressive Alliance of Socialists and Democrats (S&D): Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών 
    Alliance of Liberals and Democrats for Europe group (ALDE): Ομάδα της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη
     European Conservatives and Reformists (ECR): Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές 
     The Greens/European Free Alliance (Greens/EFA) : Πράσινοι/Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία
      Europe of Freedom and Direct Democracy (EFDD or EFD2): Ευρώπη Ελευθερίας και Άμεσης Δημοκρατίας
     European United Left/Nordic Green Left  GUE/NGL: Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά/Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών 
  Europe of Nations and Freedom (ENF): Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας 
     Non-Inscrits NI/ Non-Attached Members NA: Μη εγγεγραμμένοι 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟΥΣ
Για το πλήρες βιογραφικό των υποψηφίων, ανοίξτε τα λινκ που κρύβονται κάτω από τα ονόματά τους, ή / και τα υπόλοιπα αναφερόμενα λινκ Εντασονται όλοι τους σε συνδυασμούς που δεν έχουν σχέση με τα κόμματα της ελληνικής βουλής.
ΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
Διευκρίνιση : αναφέρονται μόνο συνδυασμοί που έχουν άνω των 21 υποψήφιων
 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ – Θάνος Τζήμερος
Μπορώ εγω ένας απλός πολίτης να αλλάξω τη Ελλάδα ;;; Κι όμως, μπορείς “
Φιλελεύθερο κεντροδεξιό πολιτικό κόμμα που στο ευρωκοινοβούλιο εντάσσετε στην Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (Alliance of Liberals and Democrats for Europe, ALDE)
ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΙΩΝΑΣ) του Ευγενίου – Αντωνίου ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ. Απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης με ειδικότητα στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σχέσεις Ξένες γλώσσες: Άπταιστα αγγλικά, επαρκή επικοινωνία σε γαλλικά και γερμανικά. Κατανόηση και πορτογαλικών.
ΓΥΑΛΙΣΤΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ  του Διονυσίου ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΛΌΓΟΣ, ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ Γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ελλάδα, Ελβετία και Γερμανία. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία και Βυζαντινολογία στο Πανεπιστήμιο Μονάχου, και έκανε το Διδακτορικό της στη Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο του Κλάγκενφουρτ, στην Αυστρία. Εργάστηκε ως λέκτωρ στο Πανεπιστήμιο της Κλάγκενφουρτ, και ως λέκτωρ και επιμελήτρια στο Ινστιτούτο Βυζαντινολογίας, Βυζαντινής Ιστορίας της τέχνης και Νεοελληνικών του Πανεπιστημίου Μονάχου. Από το 1996 είναι διοργανώτρια καλλιτεχνικών δρώμενων, συναυλιών και περιοδειών στην κεντρική Ευρώπη και την Ελλάδα. Ξένες Γλώσσες:Γερμανικά, Γαλλικά, Αγγλικά, Ιταλικά
ΚΑΡΩΝΗ ΜΑΡΙΛΥΝ  του Ηλία ΝΟΜΙΚΟΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Κάτοχος πτυχίου Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Γεννήθηκε στο Παρίσι αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Δούλεψε αρκετά χρόνια στη γαλλική τράπεζα CCF στην Αθήνα. Στη συνέχεια άνοιξε μια σχολή χορού και σήμερα ασχολείται με ξενοδοχειακά. Το πρώτο βιβλίο που έγραψε έχει τίτλο Διάλογος με τον Έρωτα Ειναι ιδιοκτήτρια, μαζί με τον σύζυγό της, μιας μικρής ξενοδοχειακής μονάδας στην Πάρο. Ξένες Γλώσσες: Γαλλικά & Αγγλικά
ΚΩΝΣΤΑΣ ΗΛΙΑΣ  του Κωνσταντίνου ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, Αρθρογράφος στις ιστοσελίδες marketnews.gr και politicaldoubts.comΣπούδασε στις ΗΠΑ από όπου πήρε και μεταπτυχιακό σε Engineering Management. Εργάστηκε στις ΗΠΑ, Γερμανία και Ελλάδα σε συστήματα συγκοινωνιών με ειδίκευση σε μέσα σταθερής τροχιάς. Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά, Γερμανικά
ΜΠΕΖΙΡΤΖΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ  του Δημητρίου Βενιζέλου – Ελευθερίου ΦΥΣΙΚΟΣ με εξειδίκευση στα Ηλεκτρονικά και τους Υπολογιστές. Το 1994 πέτυχε σε ανοικτό γενικό διαγωνισμό πρόσληψης υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Έκτοτε υπηρέτησε σε θέσεις Γενικών Διευθύνσεων πολιτικών (Περιβάλλον, Ανταγωνισμός, Περιφερειακή πολιτική & Εξωτερικό εμπόριο) αλλά και συντονισμού πολιτικής (Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκής Επιτροπής & Ιδιαίτερο Γραφείο της Επιτρόπου Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων). Έχει συγγράψει 4 βιβλία και δημοσίευσε σειρά επιστημονικών άρθρων σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά
ΡΕΤΣΙΝΑΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ  του Δημητρίου ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ. Σπουδές: University of Maryland European division West Berlin, Computer Science. Deere The American College of Greece, Accounting & Finance έζησε στην Αγγλία, Γαλλία, Δανία, Σουηδία και στο Δυτικό Βερολίνο. Ξένες γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά
ΣΑΚΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Δημητρίου ΔΡ.ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ Διδ/ικό Περιβαλλοντική Διαχείριση. Είναι καθηγητής του ΤΕΙ Κρήτης, στέλεχος του ΕΜΤΤU (East Med Technology Transfer Unit), Μεταδιδακτορικός επισκέπτης καθηγητής στο Παν/μιο Imperial του Λονδίνου, τακτικός εμπειρογνώμονας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε θέματα καινοτομίας και Συγγραφέας με εκδόσεις 5 βιβλίων στα ελληνικά και 4 βιβλίων στα αγγλικά και βραβεύσεις στις ΗΠΑ (ενδεικτικά το βιβλίοDemocracy again!: The EU Megapolis and the challenge of democracy Aναλυτικό βιογραφικό στα αγγλικά ΕΔΩ .ΒΙΝΤΕΟ: Νίκος Σακκάς. H υποψηφιότητά μου στις ευρωεκλογές του ΄19. (3o BINTEO). ,Νίκος Σακκάς. H υποψηφιότητά μου στις ευρωεκλογές του ΄19. (1o BINTEO) Ξένες Γλώσσες Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά 
ΤΣΙΚΑΝΔΥΛΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ του Νικολάου ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΡΙΑ, εξάμηνη Μετεκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο της Χαιδελβέργης, Ιδιοκτήτρια του Μεταφραστικού Κέντρου Ηρακλείου. Ξενες γλώσσες: Γερμανικά ως δεύτερη μητρική, αγγλικά άπταιστα Γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, ολλανδικά κατανόηση
Όλοι οι υποψήφιοι της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ και τα πλήρες βιογραφικά τους ΕΔΩ 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ 
(Αλέκος Παπαδόπουλος)
φιλελεύθερο κεντρώο πολιτικό κόμμα που στο ευρωκοινοβούλιο εντάσσετε μάλλον στην Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (Alliance of Liberals and Democrats for Europe, ALDE)
Σύνθημα: “η χώρα δεν χρειάζεται σωτήρες και δημαγωγούς αλλά την αλήθεια για την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται καθώς και την κινητοποίηση νέων, ικανών ανθρώπων”
«Το παλιό κομματικό σύστημα πρέπει να φύγει γιατί ολοκλήρωσε τον κύκλο του οδηγώντας τη χώρα σε κρίση. Αλλά κυρίως διότι διαχειρίστηκε με απόλυτη αποτυχία την κρίση και πλέον η χώρα ζει σε κατάσταση γενικευμένης παρακμής».
[Πρόκειται για το κόμμα που ίδρυσε ο πρώην Υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, ενώ σήμερα πρόεδρος του είναι  ο Βασίλης Παυλίδης, οικονομολόγος και Γενικός Γραμματέας ο Θωμάς Παπαλιάγκας, δικηγόρος.]
Βενέτης Ευάγγελος του Χρήστου Διεθνολόγος-Ερευνητής. Γεννήθηκε στις 5/1/1977 στην Αθήνα. Διδάσκε ισλαμικές και ιρανικές σπουδές στο Τμήμα Αραβικών, Περσικών και Τουρκικών του Πανεπιστημίου Λέιντεν στην Ολλανδία και είναι επιστημονικός συνεργάτης σε θέματα Ισλάμ και Μέσης Ανατολής του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ) και ειδικός στις Ισλαμικές και Μεσανατολικές Σπουδές στις στο Κέντρο Ανατολικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Παράλληλα είναι ο υπεύθυνος του Ερευνητικού Προγράμματος Μέσης Ανατολής του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).Σπούδασε ιστορία (1999) και μεταπτυχιακά στον ίδιο κλάδο στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (2001). Έλαβε τον διδακτορικό του τίτλο στις ισλαμικές και μεσανατολικές σπουδές από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, Ην. Βασίλειο (2006). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στον ισλαμικό κόσμο, το σηϊτικό Ισλάμ, τον ιρανικό κόσμο και την ελληνική διασπορά στην Μ. Ανατολή. Έχει συγγράψει βιβλία και άρθρα για διάφορες θέματα της Μ. Ανατολής κατά την σύγχρονη και μεσαιωνική περίοδο. Έχει συγγράψει τρία βιβλία: “Γραμματική της σύγχρονης περσικής για ελληνόφωνους” (Τεχεράνη, 2007), “Bibliographica Sasanica” (Costa Mesa, California, 2009), “Ιστορία του Ελληνισμού στο σύγχρονο Ιράν” (Αθήνα, 2011), και “The Alexander Book: An analysis of an Anonymous Persian Prose romance” (London, 2011). Επίσης, έχει συγγράψει ευρύ αριθμό άρθρων για τον μεσαιωνικό και σύγχρονο ισλαμικό κόσμο σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι ιδρυτής και διευθυντής της Εταιρίας Ελληνο-Ιρανικών Σπουδών. (Αγγλικά , Ολλανδικά, Περσικά )
Καλλές Δημήτριος του Ηλία Αναπληρωτής Καθηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο αντικείμενο «Τεχνητή Νοημοσύνη – Εφαρμογές» και Διευθυντής του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Πληροφορική». Έχει διατελέσει αναπληρωτής Κοσμήτορας στη Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας. Έχει Δίπλωμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής (1991) από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει, επίσης, M.Sc. (1993) και Ph.D. (1995) από το University of Manchester Institute of Science and Technology (UMIST, σήμερα University of Manchester). Έχει εργαστεί ως αξιολογητής προόδου έργων για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (LLP, 2013), για την Corallia (Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών, 2011-14), για το πανεπιστήμιο του Porto (2011-12) και για τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (Υποστήριξη Νέων Επιχειρήσεων, 2013), καθώς και ως αξιολογητής προτάσεων έργων για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (LLP, 2007-13), για τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (Συνεργασία, 2010), για το Υπουργείο Παιδείας (ΠΕΓΑ, 2012), και, παλαιότερα, για την περιφέρεια Piemonte (Ιταλία, Converging Technologies) και για το Πανεπιστήμιο Πατρών (πρόγραμμα «Κ. Καραθεοδωρή»). Βιογραφικό στα αγγλικά εδώ (αγγλικά άπταιστα)
Μαρκογιαννοπούλου – Φοχα Ελένη του Κωνσταντίνου Καρδιολόγος, PhD Πανεπιστημίου Γενεύης είναι εφευρέτρια της μεθόδου του μηχανήματος BPULS που κατασκευάστηκε στη Γερμανία. Χρησιμοποιήται για τη πρώιμη πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων και της παχυσαρκίας με το να κάνει πρώιμη διάγνωση της ελαστικότητας των αγγείων. Κατά το διάστημα του διορισμού της στο Kinshasa Γενικό Νοσοκομείο, στη Κεντρική Αφρική που ήταν διευθύντρια στο καρδιολογικό τμήμα έκανε μια μελέτη επιδημιολογική πάνω στην υπέρταση που παρουσιάστηκε στο Παγκόσμιο Συνέδριο της καρδιολογίας στο Μπουένος Άϊρες, Αργεντινή το 1974. Το Αμερικανικό Καρδιολογικό Περιοδικό ζήτησε να δημοσιεύσει αυτή την εργασία. Δειτε περισσότερα εδώ :Cardiologist Dr. Helen Marcoyannopoulou Fojas.(άπταιστα αγγλικά και άλλα )
Πατσουλές Μάριος  του Γεωργίου Ph.D, PostDoc., FGS, MEI. Γεωλόγου – Μηχανικου Ταμιευτήρων Πετρελαίου, τ.Προέδρου & Δ/ντα Σ/λου ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ, τ. Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων ΔΕΠ ΕΚΥ Project Manager Έργων Ε.Ε., ΕΛΠΕ ΑΕ Ιδρυτικού & Εταιρικού μέλους του ΙΕΝΕ Συμβούλου Π.Ο.Ε., ΠΣΕΕΠ, ΠΕΠΕΚΟ τ.Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Ενεργειακού & Τεχνολογικού Ινστιτούτου. VIDEO (Αγγλικά +)
Σαββίδης Βασίλιος του Παναγιώτη  Νομικός-Διεθνολόγος Γεννημένος το 1977 στη Θεσσαλονίκη όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε Νομικά στο ΑΠΘ με μεταπτυχιακό στο Διεθνές Δίκαιο. Μεταπτυχιακές σπουδές Διεθνούς Πολιτικής στο Μοντερέυ, Καλιφόρνια, με ειδίκευση στη μη-διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής. Δικηγόρος, υπηρέτησε στο Ναυτικό. Έκανε πρακτική στο Γραφείο του ΟΗΕ για τον Αφοπλισμό και εργάστηκε στο Διεθνή Οργανισμό για την Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBTO) στη Βιέννη. Το 2016 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό MSc in Management στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος. (Αγγλικά, Γερμανικά)
Στεργιόπουλος Κονσταντινος  του Μιχαήλ Είναι κάτοχος ΜΒΑ, πτυχίου Ψυχολογίας και πτυχίου Μαθηματικών  από το University of Texas at El Paso.  Προσφάτως εκπαιδεύθηκε ως DPO για τα θέματα του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων. Κατά τη 18ετή παραμονή του στις ΗΠΑ, υπηρέτησε σε διευθυντικές θέσεις μεγάλων ιδιωτικών και δημοσίων νοσοκομείων και δίδαξε στατιστική και πληροφορική στο Πανεπιστήμιο του Texas. Ομιλεί άριστα Αγγλικά και Ισπανικά.
Τσάτσης Νικόλαος του Κωνσταντίνου Ιατρός Νευροχειρουργός-Νευροεπιστήμονας, πρώην Λέκτορας University of Surrey Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στην Μ. Βρετανία όπου και έλαβε μεταπτυχιακούς τίτλους στην Φιλοσοφία, στην Βιοηθική, στην Θεραπεία του Άλγους και στις Νευροεπιστήμες. Bίντεο:Νικόλαος Τσάτσης: Η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι ο “παρίας” της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Αγγλικά)
Τσελέντης Ιωάννης  του Γερασίμου Ομότιμος Καθηγητής Βακτηριολογίας, Παρασιτολογίας, Ζωονόσων και Γεωγραφικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και Καθηγητής Παρασιτολογίας και Τροπικών νόσων στην Ιατρική Σχολή του Παρισιού. Από το 1982 συμμετέχει σε διακυβερνητικές ομάδες εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των Ελληνικών Θεσμών Υγείας για να αντιμετωπιστούν οι υγειονομικές και οι περιβαλλοντικές κρίσεις. (Γαλλικά)
Όλοι οι υποψήφιοι της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΔΩ
Εθνικό Μέτωπο – Πατριωτικός Σύνδεσμος – Λιοντάρια Συνέργεια για την Ελλάδα
Καθαρή πατριωτική επιλογή
Πανελλήνιο κίνημα ανατροπής του διεφθαρμένου και εξαρτημένου στα ξένα κέντρα πολιτικού συστήματος
Παρουσίαση Υποψ. Ευρωβουλευτών
Ζαφειρόπουλος Δημήτριος του Κωνσταντίνου Απόφοιτος της νομικής σχολής του Μπάρι Δραστηριοποιήθηκε στον εκδοτικό τομέα. Από τον Μάιο του του 2003 επανεκδίδει την ιστορική εφημερίδα “Ελεύθερος Κόσμος” της οποίας υπήρξε διευθυντής μέχρι το Νοέμβριο του 2013. Τωρα δραστηριοποιείται στο τομέα της εστίασης.(ιταλικά) (ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ)
Λυμούρης Γεώργιος του Σπυρίδωνος Πυρηνικός Ιατρός Μέλος της συντακτικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Επιστημονικού Περιοδικού Πυρηνικής Ιατρικής και Μοριακής Απεικόνισης (Ευρώπη) και συν-εκδότης του περιοδικού “Ογκολογία για την Απεικόνιση και τη Διάγνωση του Καρκίνου’ ΗΠΑ. Το ερευνητικό του έργο και η επιστημονική του δραστηριότητα ανέρχονται σε περίπου 309 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, 47 απ’ αυτές ως πρωτότυπα άρθρα, 48 ως κεφάλαια σε βιβλία, 29 ως Πρακτικά σε διεθνή περιοδικά και το 1985 με έναν πολυσυγγραφικό τόμο για τα Ραδιοφάρμακα (PH Cox, G Limouris, MG Woldring, εκδόσεις Martinus Nijhoff Pbls). Μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά. (ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ)
Όλοι οι υποψήφιοι του κομματικού συνασπισμού ΕΔΩ 
 
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ
Αγωνίσου μαζί μας να ελευθερώσουμε την Πατρίδα μας “
ΑΣΤΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΗλίαΣυνταγματάρχης ε.α. Καθηγητής ξένων γλωσσών Παρακολούθησε όλα τα εθνικά σχολεία του Πυροβολικού Μάχης και του Αντιαεροπορικού Πυροβολικού, καθώς και την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου. Είναι απόφοιτος του Σχολείου Σχεδιασμού Πολυεθνικών Επιχειρήσεων (Multinational Operational Planning Course) στο Oberammergau της Γερμανίας και του Διεθνούς Σχολείου Αντιτρομοκρατίας (International Counter Terrorism School) στο Garmisch της Γερμανίας. Αποστρατεύτηκε το 2013 με το βαθμό του Συνταγματάρχη και από το 2016 φοιτά στο τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ). Είναι κάτοχος των ανωτάτων πτυχίων Αγγλικής και Ισπανικής γλώσσας.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕυαγγέλουΣυγγραφέας, Πολιτικός ΑναλυτήςΣπούδασε Φυσικές Επιστήμες (Βιολογία-Γεωλογία) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πήρε το πτυχίο του το 1971 και στην διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πατρών παρακολούθησε Εξελικτική και Πολιτιστική Ανθρωπολογία (Εθνολογία) Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα, ασχολήθηκε με την Εθνολογία, την Προϊστορική Αρχαιολογία και την Ιστορικο-Συγκριτική Γλωσσολογία. Προϊόν αυτής της ενασχόλησης υπήρξαν τα βιβλία του, σημαντικότερα των οποίων θεωρούνται τα τρία Λεξικά του όπως και τα βιβλία του για την Μακεδονία, ενώ πάνω στα ίδια θέματα δημοσιεύονται συστηματικά μελέτες και άρθρα του σε εφημερίδες και περιοδικά. Eίναι τακτικό μέλος της «Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών» Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά, Βουλγαρικά και Γαλλικά
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (Έλια) του ΚωνσταντίνουΔημοσιογράφοςΣπούδασε Kοινωνική Aνθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Δημοσιογραφία στο American College of Greece (DEREE). Έχει κάνει εξειδίκευση στην «Επικοινωνιακή Διαχείριση Κρίσεων” και στην “Εκπαιδευτική Ψυχολογία” στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές της στο University of Arts London – Central Saint Martins (UAL) πάνω στα θέματα της “Ανάπτυξης της Δημιουργικότητας”, της “Δημοσιογραφίας της Μόδας” και της “Επιμέλειας Εκθέσεων Τέχνης”. Μιλά άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά.
ΛΟΥΔΑΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΚωνσταντίνουΔρ. Καρδιολογίας Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελεύθερος Επαγγελματίας Είναι μέλος της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, και του Αμερικανικού Κολεγίου Αθλητιατρικής. Ομιλει τηνΓαλλική και Αγγλική γλώσσα και έχει γνώσειςΙταλικής και Γερμανικής.
ΜΗΤΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑθανασίουΠολιτικός Επιστήμων – ΔιεθνολόγοςΣπούδασε δημοσιογραφία και πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και κατέχει Μεταπτυχιακό (Master) από το Πανεπιστήμιο Northeastern της Βοστώνης στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Συγκριτική Πολιτική. Είναι επίσης διπλωματούχος της Ευρωαμερικανικής Πολιτικής Ακαδημίας του Μπρέγκενζ της Αυστρίας, του Κέντρου Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών (CDES) της Γαλλίας και της Ακαδημίας Ηγεσίας του Διεθνούς Επιμελητηρίου Νέων (JCI) της Ιαπωνίας. Εργάζεται ως στέλεχος Επικοινωνίας. Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Μακεδόνων Ηρακλείου Αττικής «Ο Μέγας Αλέξανδρος» και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων. Έχει συγγράψει τέσσερα βιβλία με πολιτικό και διεθνολογικό περιεχόμενο.(Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά)
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ του ΣωτηρίουΔικηγόρος Εμπορικών Σημάτων και Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας Είναι μέλος του Διεθνούς Επιμελητηρίου Νέων (Junior Chamber International, Leadership Organization) από το 1983 και Senator (Επίτιμον και ισόβιον μέλος) No 44770 από το 1990, διατέλεσεΠρόεδρος του Ελληνικού Επιμελητηρίου Νέων (Junior Chamber Greece) το 1988 . Έχει συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και σεμινάρια αναπτύξεως των ηγετικών ικανοτήτων του ατόμου από το 1984 έως και σήμερα ( Time Managment, Skills Managment, Personal Dynamics, Mind Mapping, Effective Speaking and Listening, Personal and Community Development, Internationalism ) Είναι μέλος του AΙΙΡΡ (Assosiation International of Intellectual Property) από το 2000 και υποψήφιο μέλος του Διεθνούς Ιδρύματος δια την Ελληνικήν Γλώσσαν και τον Πολιτισμόν ( IFGLC ) Ομιλεί πολύ καλά Αρχαία Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά με επάρκεια διδασκαλίας, Γερμανικά με εξειδίκευση εις την Νομική Ορολογία, Ρωσικά και Ισπανικά σε μέτριο επίπεδο.
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΜιχαήλΚαθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (πληρέστερο βιογραφικό εδώΕίναι Πτυχιούχος Ανώτατων Σπουδών Έρευνας, στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, στο Παρίσι, (Diplôme Supérieur de Recherches). Κατέχει: α. Προμεταπτυχιακό Πιστοποιητικό Νομικών Επιστημών Ανάπτυξης, στο Πανεπιστήμιο Paris V (Certificat des Sciences Juridiques de Développement), β. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διπλωματία και Διοίκηση Διεθνών Οργανισμών, στο Πανεπιστήμιο Paris XI (Diplôme d’ Etudes Supérieures Specialisées) και γ. Δίπλωμα Διδακτορικής διατριβής με θέμα: «Προτάσεις αναδιάρθρωσης του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα: συγκριτική και κριτική ανάλυση», στο Πανεπιστήμιο Paris XI (Doctorat Régime Unique). Εχει Certificat d’Initiation à la Langue Française απο το Διεθνές Κέντρο Γαλλικών Σπουδών, Καθολικό Πανεπιστήμιο της Δύσης, ΑΝΖΕ Στην επαγγελματική του δραστηριότητα, εκτός της ανέλιξής του σε όλες τις βαθμίδες του Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, διετέλεσε Σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών, Ερευνητής στο Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ), Συνεργάτης στη Βαλκανική Μονάδα (Συγγραφέας των πολιτικών εξελίξεων των Χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις Βαλκανικές και Παρευξείνιες χώρες), Γενικός Επιμελητής της ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, καθηγητής διδάσκων σε σειρά σεμιναρίων στο Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης (ΙΔΕ) και το Ινστιτούτο Εισαγωγικής Διοικητικής Εκπαίδευσης (ΙΕΔΕ), Επισκέπτης Επίκουρος καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Στέλεχος Ιδιωτικής Επιχείρησης, Δόκιμος Ερευνητής στον Οργανισμό του ΟΗΕ σε θέματα Επιστήμης, Πολιτισμού και Παιδείας (U.N.E.S.C.O.), Δόκιμος Ερευνητής στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ανάπτυξης του ΟΗΕ (O.N.U.D.I.), Δόκιμος Ερευνητής, στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.).(Γαλλικά, Αγγλικά )
ΣΤΑΛΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΚωνσταντίνουΜαθηματικός – Αναλυτής, Δημιουργός ηλεκτρονικού περιοδικού “Αντίβαρο”Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1972. Σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1996) και απέκτησε τρεις μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών: MSc στην Πληροφορική στο πανεπιστήμιο του Reading (1997), MA στις Διεθνείς Σχέσεις στο Reading (1998), και τέλος MPhil στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά στο Imperial College του Λονδίνου (2000) με υποτροφία. Εργάζεται από το 2001 μέχρι σήμερα στον χώρο της ενέργειας στη Μεγάλη Βρετανία διαδοχικά σε τρεις διαφορετικές εταιρείες, με μία διακοπή την περίοδο 2004/05 για την πλήρη στρατιωτική του θητεία. Από το 2015 γράφει άρθρα γνώμης και στην Εστία, την αρχαιότερη ελληνική εφημερίδα. Τον Ιανουάριο του 2019 εξέδωσε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο με τίτλο «Μακεδονία. Αντίβαρο στην ηττοπάθεια».Cognosco Συνέντευξη: Ανδρέας Σταλίδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ελεύθερη Πατρίδα»(άπταιστα Αγγλικά )
ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΧρήστουΑντιστράτηγος ε.α. Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ Είναι απόφοιτος των εκπαιδευτικών τμημάτων της Σχολής Πεζικού, των Σχολείων χειριστών Ελικοπτέρων και Αεροσκαφών της Αεροπορίας Στρατού, της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών των ΗΠΑ, της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου, της Διακλαδικής Σχολής Επιτελών Άμυνας και της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του σταδιοδρομίας υπηρέτησε σε πλήθος διοικητικών και επιτελικών θέσεων του Πεζικού και της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και ως Επιτελής Διεθνούς Στρατηγείου στη Νεάπολη Ιταλίας και στην Κωνσταντινούπολη. Ως Ταξίαρχος και Υποστράτηγος του ανετέθησαν τα καθήκοντα του Διοικητή της Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού και του Επιτελάρχη του διεθνούς Στρατηγείου του Γ’ Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη, όπου και προήχθη, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, στο βαθμό του Αντιστρατήγου, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Α’ Υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού στην Αθήνα, από όπου και αποστρατεύθηκε. Στα πλαίσια της διεθνούς του καριέρας, αποφοίτησε από διάφορα διεθνή σχολεία και συμμετείχε σε πλήθος σεμιναρίων και συσκέψεων στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Ομιλεί Αγγλικά και Τουρκικά
ΤΣΙΛΙΚΟΥΔΗ ΕΥΠΡΑΞΙΑ του ΑθανασίουΚαθηγήτρια Γαλλικών και Αγγλικών Ελεύθερη Επαγγελματίας Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Κατέχει Associate in Arts Degree, στο Mesa Community College της Αριζόνα των ΗΠΑ, Διεθνές δίπλωμα για ταξίδια και τουρισμό (Vellum International Diploma in travel and tourism) από το ΕΛ.ΚΕ.ΔΙ.Μ. και είναι Πτυχιούχος από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ με ειδικότητα «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα Τουρισμού». Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σε θέματα Τουρισμού, Δημοσιογραφίας, Παιδαγωγίας, Προληπτικής Ιατρικής-Συμβουλευτικής, Ψυχολογίας και Διδασκαλίας ξένων γλωσσών. Από τις 14 Φεβρουάριου 2019 έως σήμερα είναι ιδιοκτήτρια του τουριστικού γραφείου PikeFi Travel στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Ομιλεί Γαλλικά και Αγγλικά, για τα οποία κατέχει και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
ΦΙΛΚΑΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΙσίδωρουΟικονομολόγος – Επιχειρησιακός Τραπεζικός Αναλυτής Σπουδές-Εκπαιδεύσεις: Πτυχίο Οικονομικών από το ΕΚΠΑ, Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών : Dess Banque et Finance από το πανεπιστήμιο Pantheon Sorbonne – Paris. Μελέτες : 1985 Η δομή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος (στα γαλλικά), 1985 Κανονισμοί του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και επιχειρησιακές συνέπειες (στα γαλλικά), 1985 Οι πολυεθνικές τράπεζες και ο ρόλος τους στην κεφαλαιαγορά (στα γαλλικά) Κοινωνικές δράσεις: Ιδρυτικό μέλος της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά
Ολοι οι υποψήφιοι ΕΔΩ
 
«ΕΝΥΠΕΚΚ – ΕΛΛΑΔΑ ΟΡΘΙΑ» 
(«Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους»- Αλέξης Μητρόπουλος)
Για μια ΕΛΛΑΔΑ ΟΡΘΙΑ στην Ευρώπη!”
Η ΕΕ απέτυχε. Εμπρός για την «άλλη» Ευρώπη!
Αθανασοπούλου Νίκη-Δέσποινα του Παναγιώτη  Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, με εξειδίκευση στο δημόσιο και ποινικό δίκαιο (δημοσιοϋπαλληλικό, φορολογικό, δημοσιολογιστικό, ραδιοτηλεοπτικών Δικαιωμάτων και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, κ.ά.).Ομιλεί άπταιστα την αγγλική και ιταλική γλώσσα
Ασημακοπούλου Μαρία (Μαρλέν) του Θεοκλή Δικηγόρος – Εργατολόγος Συγγραφέας του βιβλίου «Ένορκες Διοκητικές Εξετάσεις (ΕΔΕ) – Ανάλυση και Τεχνική». Ομιλεί άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ιταλικά.
Τζώρτζης Γιάννης του Ελευθερίου δημοσιογράφος, δημοσιολόγος, αναλυτής διεθνοπολιτικών εξελίξεων κι έχει διατελέσει σύμβουλος Τύπου (Βιέννη, Βουδαπέστη, Ζάγκρεμπ, Σεράγεβο και Μόσχα). Πολιτικός κρατούμενος στη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας. Tου έχει απονεμηθεί το παράσημο του μεγάλου αργυρού σταυρού της Δημοκρατίας της Αυστρίας.
Όλοι οι υποψήφιοι ΕΔΩ
Λαϊκή Ενότητα-Μέτωπο Ανατροπής (Λαϊκή Ενότητα «ΛΑΕ» Κόμμα Πειρατών Ελλάδας-Συνεργαζόμενοι) 
(Λαφαζάνης – Γούναρης)
Κωνσταντακόπουλος Δημήτριος του Κωνσταντίνου (συνεργαζόμενος) Είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (D.E.A.) στην Επεξεργασία Πληροφορίας, στο Πανεπιστήμιο της Rennes στη Γαλλία. Έχει γράψει τέσσερα βιβλία και εκατοντάδες άρθρα σε διάφορες γλώσσες. Διετέλεσε Διευθυντής του Γραφείου του ΑΠΕ στη Μόσχα επί μία δεκαετία, την περίοδο της σοβιετικής κατάρρευσης και του Γέλτσιν. Εργάσθηκε επίσης ως ανταποκριτής για τη Deutsche Welle, τα Νέα, την Ελευθεροτυπία, το Ποντίκι την ΕΤ2, την ΕΡΑ κ.ά.. Έγραψε τα πρώτα ρεπορτάζ από την Γεωργία, την Κεντρική Ασία και την Κριμαία για τον «ξεχασμένο» ποντιακό Ελληνισμό της Σοβιετικής Ένωσης. Υπήρξε από τους βασικούς επικριτές του σχεδίου Ανάν για την Κύπρο, καταγγέλλοντας τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας που προέβλεπε και τη μετατροπή της σε μεταμοντέρνο προτεκτοράτο. Ο Δ. Κωνσταντακόπουλος ήταν από τους πρώτους που επέκριναν με δριμύτητα τα Μνημόνια και τις Δανειακές και εργάσθηκε για τη διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος. Κατήγγειλε αυτές τις συμφωνίες με άρθρο του στην μεγαλύτερη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, μίλησε σε πολλές ευρωπαϊκές εφημερίδες για το ελληνικό πρόβλημα και συνέταξε την έκκληση για τη σωτηρία των λαών της Ελλάδας και της Ευρώπης του Οκτωβρίου 2011, που υπέγραψε μια σειρά από κορυφαίους Ευρωπαίους διανοούμενους. Μίλησε επίσης για το Ελληνικό ζήτημα σε δύο συνέδρια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Τα κυριότερα άρθρα του για το ελληνικό θέμα μεταφράστηκαν και δημοσιεύτηκαν στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά και τα ρωσικά. Ο κύριος άξονας της παρέμβασής του τόσο στα όργανα που συμμετείχε, όσο και στην αρθρογραφία του, όλη αυτή την περίοδο, ήταν η επισήμανση (εις «ώτα μη ακουόντων» δυστυχώς) της μεγάλης ανάγκης μιας σοβαρότατης και πολύπλευρης προετοιμασίας, εσωτερικά και διεθνώς, για μια ενδεχόμενη ρήξη της Αθήνας με τους «Δανειστές». Διατηρεί το site konstantakopoulos.gr  Ξένες γλώσσες:  Αγγλικά, Γαλλικά και Ρωσικά.
Περαντζακης Βασιλειος του Νικολαου (Κόμμα Πειρατών Ελλάδας) Έχει σπουδάσει Προγραμματιστής εφαρμογών πληροφορικής και εργάζεται στον τομέα αυτό εδώ και 23 χρόνια. Ασχολείται με το ανοιχτό λογισμικό όπου έχει συμμετέχει σε διάφορα έργα όπως το GNU Health, το HaikuOS και πολλά άλλα. Είναι μέλος της Ελληνικής Ομάδας για το Βασικό Εισόδημα και ήταν μέλος στην οργάνωση του πρώτου Ευρωπαϊκού Φόρουμ για το Βασικό Εισόδημασ την Αθήνα που οδήγησε στην δημιουργία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για το Άνευ Όρων Βασικό Εισόδημα. Έχει δημιουργήσει λογισμικό για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών.
Πετροπούλου  Πηνελόπη του Παναγιώτη (Κόμμα Πειρατών Ελλάδας) Έχει σπουδάσει Οδοντιατρική στο Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακό στην Περιοδοντολογία – Προσθετική (Witten /Herdecke Γερμανία). Είναι μέλος της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας και των αντίστοιχων DGI και DGP Γερμανίας . Είναι μέλος των Γιατρών του Κόσμου και εργάστηκε για την ολοκλήρωση της εκστρατείας καταγραφής και πρόληψης των οδοντιατρικών προβλημάτων των παιδιών στα δημοτικά σχολεία 2014-2015. Είναι μέλος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας , του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων και του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών και ασχολείται ενεργά με την προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών και των διεκδικήσεων τους . Είναι μέλος της επιτροπής πολιτικής της Διεθνούς Αμνηστίας μέσω της οποίας αγωνίζεται για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με παρεμβάσεις για την εφαρμογή τους σε όλα τα πεδία στην Ευρώπη και τις αναπτυσσόμενες χώρες . Ξένες γλώσσες:  Αγγλικά και Γαλλικά.
 
Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑΟΣ) Πατριωτική Ριζοσπαστική Ένωση (ΠΑΤΡΙΕ)
(Συναδινός – Καρατζαφέρης)
Αντωνίου Δημήτρης του ΓεωργίουΙατρός Ογκολόγος Είναι ο πρώτος Έλληνας που μήνυσε την κυβέρνηση και τους βουλευτές της για το μνημόνιο του 2010 το οποίο είχε τα γνωστά πια, καταστροφικά, αποτελέσματα. Επιπλέον, έκανε μια απίστευτη μελέτη και κατάθεσε μήνυση εσχάτης προδοσίας για την Μακεδονία, την οποία μήνυση, εννοείται ότι οι εισαγγελείς την έστειλαν στην βουλή να αναπαυθεί αιώνια και όχι στη δικαιοσύνη . Αφιέρωσε/ θυσίασε 10 χρόνια από την ζωή του για να ασχοληθεί με τα κοινά, έδωσε και δίνει απίστευτη μάχη για την αποκατάσταση του πολιτεύματος.
Γεωργακόπουλος Ιωάννης του Αντωνίου Σπουδές: Παιδαγωγικό Τμήμα Φλώρινας, Φιλοσοφική Σχολή , Πληροφορική σε Γερμανία και Ελλάδα. Μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Εκπαίδευσης (Management & Administration),& Διδάκτωρ (Phd/E.T./INDIA και Υποψ.Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αιγαίου & RAU Νοτίου Αφρικής. Εμπειρογνώμονας της Ελλάδος για το ΥΠΑΙΘ, σε  Ο.Ο.Σ.Α., ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, Συμβούλιο της Ευρώπης, UNESCO ,UNICEF & Πρωτοκόλλου για τα δικαιώματα του Παιδιού.(2011-2013). Ξένες γλώσσες : Αγγλικά Γερμανικά Ιταλικά Γαλλικά Ρώσικα
Περβανάς Χαράλαμπος του Παναγιώτη πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος
όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού  ΕΔΩ  
ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ
(Φαήλος Κρανιδιώτης)
Movement for a Europe of Nations and Freedom (MENF) – Κίνημα για μία Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας (Κ.Ε.Ε.Ε.)

Γκανούλη Θεοδώρα (Δώρα) του Νικολάου Πολιτικός Μηχανικός Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Α.Π.Θ. υπήρξε μέλος της Ελληνικής ομάδας  μελέτης της σύνδεσης Βόρειας Θάλασσας – Αιγαίου μέσω του πλωτού διαύλου Ρήνου-Δουνάβεως-Αξιού. Από το 1994 μέχρι το 2013 έζησε στη Γερμανία με έδρα το Μόναχο και μετέπειτα το Βερολίνο διατηρώντας κατασκευαστική εταιρία και παράλληλα γραφείο τεχνικοοικονομικών μελετών διεθνών έργων. Το 2013 επέστρεψε για οικογενειακούς λόγους στην Ελλάδα και ζει στην Καστανιά Καλαμπάκας.(γερμανικά)
Καράμπελας Παναγιώτης του Αναστασίου Πολιτικός & στρατιωτικός αναλυτής. Γεννήθηκε το 1976 στο Τέξας των Η.Π.Α. Οι τομείς ενασχόλησης του είναι η επικοινωνιακή διαχείριση κρίσεων, πολιτικές ασφαλείας, πολιτική ανάλυση, ανάλυση πληροφοριών. Είναι πτυχιούχος στις Σπουδές Επικοινωνίας και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το University of East Anglia και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Στρατηγικές Σπουδές από το Center for Security Studies, University of Hull, όπου εξειδικεύτηκε στην πρόληψη και διαχείριση κρίσεων. Είναι συνεργάτης του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Αναλύσεων (ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α), και μέλος του International Political Science Association (I.P.S.A) και του American Political Science Association (A.P.S.A). Έχει συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια, ημερίδες και πολιτικές αποστολές στο εξωτερικό (Πόλεμος του Λιβάνου 2006, Κύπρος 2009 κλπ) Εχει διδάξει Μ.Μ.Ε θέματα στρατηγικής και αμυντικής δημοσιογραφίας σε σπουδαστές δημοσιογράφους, αρθρογραφεί για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και είναι ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ».(άπταιστα αγγλικά)
Κρανιδιώτης Γαρουφαήλ (Φαήλος) του Μιλτιάδη  Δικηγόρος και αρθρογράφος. Μετά τα διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία,  ίδρυσε στις 13 Μαΐου του 2016, πολιτικό κόμμα με την ονομασία Νέα Δεξιά Αυτοπροσδιορίζεται ως εθνικιστής και αρθρογραφεί συχνά σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικά δίκτυα Τα πρώτα του πολιτικά βήματα τα έκανε στην Ελληνική Ένωση για την Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών που είχε ιδρύσει ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης. Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά
Μάστορα Ιωάννα του Ηλία  Είναι διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας) με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Master στην Εκπαίδευση (M.Ed) από το Πανεπιστήμιο Manchester Victorian University και πτυχίο από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στις Αθλητικές επιστήμες. Είναι πτυχιούχος εκπαιδεύτρια πολεμικών τεχνών (2 DAN) και αυτοδύτης, μέλος της Επιτροπής Concepts /Projects της European Fair Play Movement (2005) Συγγραφικό έργο  (άπταιστα Αγγλικά )
Παναγιωτακοπούλου Αναστασία του Αλεξίου Σπουδές: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών τμήμα Θεολογίας, Χρήση και λειτουργία Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών και δασκάλα της Αγγλικής Γλώσσας. Μιλάει: Αγγλικά, Γερμανικά
Ταντανάσης Θεοχάρης του Αθανασίου Ιατρός, πτυχίο της Ιατρικής Σχολης της Βιέννης, διδάκτορος από τη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου ULM, λέκτορας Μαιευτικής- Γυναικολογίας στο Α.Π.Θ., έπειτα Αναπληρωτής Καθηγητής. Από διετίας Πρόεδρος της Μαιευτικής Γυναικολογικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Εταιρείας International Society of Quality of Life & Medical Practice.(αγγλικά, γερμανικά -άπταιστα)
Όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού ΕΔΩ  
 
Πλεύση Ελευθερίας –Ζωή Κωνσταντοπούλου
Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια, Δικαιώματα, Διαγραφή Χρέους, Διεκδίκηση Γερμανικών Οφειλών”
Κωνσταντοπούλου Ζωή του Νικολάουπρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Νομικός με μεταπτυχιακό στη Νομική Σχολή της Σορβόννης με αντικείμενο το Ευρωπαϊκό Ποινικό Δίκαιο και την Αντεγκληματική Πολιτική στην Ευρώπη και πτυχίο maitrise στο Δημόσιο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Εκλέχτηκε βουλεύτρια στην περιφέρεια Α΄ Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά το 2012 και το καλοκαίρι του 2015 διαχώρισε τη θέση της από το κόμμα. Στις επόμενες εκλογές ήταν υποψήφια βουλεύτρια με τη Λαϊκή Ενότητα. Τον Απρίλιο του 2016 ανακοίνωσε την ίδρυση νέου κόμματος με το όνομα Πλεύση Ελευθερίας. (άπταιστα Γαλλικά)
Ρογκάν Χριστίνα του Αδέλκη:ψυχολόγος, που ζει κι εργάζεται στο Παρίσι, στη δημόσια υγεία, στο πλευρό ασθενών που πάσχουν από γεροντική άνοια (άπταιστα Γαλλικά)
Χουρδάκης Μιχαήλ του ΚωνσταντίνουΓιατρός-Υγιεινολόγος-Κλινικός Διαιτολόγος, Επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Διατροφής στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου των Συμπληρωμάτων Διατροφής του ΕΟΦ. Μεταδιδακτορική Εκπαίδευση στην Ιατρική Διατροφολογία (Ernährungsmedizin) Innsbruck, Austria (γερμανικάσυνέντευξη
Ολοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού  ΕΔΩ 

Οι υπόλοιποι συνδυασμοί και μερικά από τα βιογραφικά των υποψηφίων τους :


ΣΧΕΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)