Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Ο Ελπιδοφόρος της Αμερικής

Του Γιώργου ΘεοχάρηΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ   
Ο  σκόρπισε ελπίδες στις καρδιές των Ελλήνων της διασποράς των , ελπιδοφόρα και η έλευση του στη  για την ομογένεια.

Μεγάλες προσδοκίες έχει η ομογένεια από τον νέο Αρχιεπίσκοπο της.  Μετά από από μία γκρίζα εποχή με όσα διαδραματίστηκαν στην Εκκλησία της Αμερικής πολλοί είναι εκείνοι στην πολυπληθέστερη  Ελληνική Κοινότητα  που πιστεύουν ότι θα μπει τάξη σε ζητήματα που έχουν σκανδαλίσει τους πιστούς .
Ο  52χρονος  αναλαμβάνει μία προβληματική κατάσταση και όλοι αναμένουμε πως θα την διαχειριστεί, τονίζουν στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ παράγοντες της ομογένειας.Καθώς ο ρόλος του δεν περιορίζεται μόνο στα εκκλησιαστικά αλλά και στα γενικότερα θέματα της Κοινότητας .

Όπως κατέγραψε η σύγχρονη ιστορία η θητεία των Προκαθημένων στο τιμόνι της Αρχιεπισκοπής είναι πολύχρονη .
Υπενθυμίζουμε ότι, ο Ιάκωβος υπηρέτησε ως Αρχιεπίσκοπος για 37 χρόνια και ο Δημήτριος για 20 χρόνια.
Η Εκκλησία της Αμερικής παραδοσιακά είναι πολύ κοντά στην Κοινότητα και στους ανθρώπους της. Οπότε ο ρόλος του Αρχιεπισκόπου έχει σαφώς και κοινωνικές προεκτάσεις.
Με την έλευσή του οι ομογενείς προσδοκούν όχι μόνο να ανοίξει μια νέα σελίδα στην πορεία της ιστορικής ισχυρής αρχιεπισκοπής και τη σχέση της με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και να εμπνεύσει την εμπιστοσύνη των Ελληνοαμερικανών που πάντα προσδοκούν σε μια πνευματική καθοδήγηση που θα συσπειρώσει τις κοινότητες γύρω από τη Μητέρα Εκκλησία. Κάτι που τα τελευταία χρόνια είχε τραυματιστεί με όσα ακούστηκαν …
Όταν ο Πατριάρχης, στα πρώτα έτη της Πατριαρχίας του τον χειροτονούσε διάκονο του έδωσε το όνομα Ελπιδοφόρος, σηματοδοτώντας με τον τρόπο αυτό την ελπίδα στο Φανάρι.
Ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος είναι  ένας από τους έμπιστους ανθρώπους του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, έχει ένα σπάνιο βιογραφικό, ενώ όσοι τον γνωρίζουν επισημαίνουν ότι διακρίνεται για την οξυδέρκειά του, την επιμονή του . Μένει να δούμε και την αποτελεσματικότητα του στους Έλληνες της Αμερικής.
Τα παραπάνω περί επανάκτησης της εμπιστοσύνης του κόσμου στην Εκκλησία της Αμερικής επιβεβαιώνει ακόμα κι ο ίδιος με σημερινή δήλωση του στον ΑΝΤ1 «Ο Ελληνισμός εκεί έχει δυνατότητες απλά πρέπει να αποκαταστήσουμε ξανά την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, διότι είναι πολύ δύσκολο να χτίσεις την εμπιστοσύνη και πολύ εύκολο να τη χάσεις», σημείωσε ο νέος Αρχιεπίσκοπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)