Κυριακή 12 Μαΐου 2019

ΠΕΡΙ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΙ "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ"





Στο βαρετό και βαλσαμωμένο από την αχαλίνωτη διαφθορά κι ανηθικότητα, τοπίο της ελληνικής πολιτικής σκηνής, εδώ και καιρό ανήλθε ο Βελόπουλος με την "Ελληνική Λύση" και διέγειρε κάποιο χώρο που έχει πατριωτικές και θρησκευτικές ευαισθησίες.
Με καθημερινές εκπομπές όπου προβαίνει στην ανάλυση κάποιου θέματος - συνήθως γεωπολιτικής - εμφανίζεται ως κάτι νέο που θα σώσει την Ελλάδα.
Παρουσιάζεται ως υπερασπιστής των συμφερόντων της Ελλάδας πάνω από όλα αλλά είναι εμφανής η αντιαμερικανική ρητορική του καθώς και το κλείσιμο του ματιού στην
Ρωσία η οποία τον έχει αδειάσει όποτε χρειάστηκε, όταν υπερέβαλλε ότι συναντήθηκε με τον Πούτιν στο Άγιον Όρος, αν και αυτός συνεχίζει ακάθεκτος και διαρκώς αφήνει να εννοηθεί ότι έχει ανοιχτούς διαύλους με τον ρωσικό παράγοντα, ίσως και την στήριξή του... (Όλως τυχαίως, κάτι τέτοιο επιχείρησε κι ο Καρατζαφέρης που έλεγε τα δικά του ότι πήγε στην Μόσχα και όλοι οι ρώσοι ...αναρωτιόντουσαν που ήταν τόσο καιρό...).
Φέρεται να κινείται εναντίον της ΝΔ για την μουζαβέζικη στάση της στα εθνικά θέματα - και όχι μόνο - από την οποία και προσπαθεί να κλέψει ψηφοφόρους.
Για τις άλλες δράσεις του είναι γνωστά: ήταν μέλος του ΛΑ.Ο.Σ του Καρατζαφέρη - με τα δεν ξέρω κι εγώ πόσα διαμερίσματα - κι εδώ και χρόνια πουλάει βιβλία και προϊόντα από τηλεοπτικές εκπομπές από όπου ζήσαμε την ιστορική στιγμή που πουλήθηκαν από την εκπομπή του, οι επιστολές του ...Ιησού!...
Σε άλλη δε, εκπομπή του, παίζοντας ένα βίντεο με μια μαρτυρία από το παρόν blog, ισχυρίστηκε ότι ήταν εκεί (!!!) όταν ο Άγιος Παΐσιος έλεγε όσα ανέφερε η μαρτυρία, το ...1996... Δυο χρόνια μετά τον θάνατο του Αγίου... Τα κάνει κάτι τέτοια ο Άγιος...
Αυτά λοιπόν, τον καθιστούν έναν άνθρωπο που προκειμένου να πετύχει τον στόχο του είναι ικανός να κάνει τα πάντα! Παραβλέπω τον τρόπο με τον οποίο απευθύνεται στον θεατή του, ωσάν να απευθύνεται σε ηλίθιους...
Όσο για την "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ" η αλήθεια είναι πως έχει ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα που συνοψίζει πολλά από τα αυτονόητα που βλέπουμε όλοι οι Έλληνες στην καθημερινότητά μας και δεν γίνονται. Σ' αυτό σημαντικό ρόλο πρέπει να έπαιξε ο αξιότιμος κ. Βιλιάρδος, οικονομολόγος ο οποίος εκφράζει διαδικτυακά εδώ και χρόνια την αγωνία του για την διάσωση της χώρας, καθώς και άλλοι επιστήμονες που πίστεψαν στον Βελόπουλο.
Προσωπικά, όμως θεωρούμε πως θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί τόσο με τον Βελόπουλο όσο και με το κόμμα του, παρ' όλο που μέσα εκεί μπορεί να υπάρχουν και αξιόλογοι άνθρωποι.
Πιο συγκεκριμένα, θεωρούμε ότι η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ" δημιουργήθηκε για να απορροφήσει όλες τις απώλειες της Ν.Δ. - στην οποία ντεμέκ επιτίθεται - λόγω της επαμφοτερίζουσας στάσης της στο μακεδονικό αλλά και σε άλλα θέματα που θίχτηκε ο πυρήνας της ταυτότητας των Ελλήνων. Θεωρούμε πως είναι ένα κόμμα που ανήκει στο ίδιο μαγαζί με τη ΝΔ και γενικότερα θα εξυπηρετήσει μετεκλογικούς ελιγμούς και σκοπιμότητες ώστε το παιχνίδι να συνεχίσει να ελέγχεται από τα γνωστά αφεντικά. (Δεν είναι τυχαία η προβολή του από τα ΜΜΕ του Μαρινάκη, κουμπάρου του Μητσοτάκη... ΕΔΩ) Με τον ίδιο τρόπο που έχουμε δει να ελέγχεται με την χρήση άλλων μικρών κομμάτων όπως οι ΑΝΘΕΛ, το Ποτάμι κ.α. Θέλει να προσεγγίσει ένα τμήμα του λαού που έχει πατριωτικές ευαισθησίες και είναι κοντά στην Εκκλησία, γι' αυτό και κλείνει διαρκώς το μάτι στον ρωσικό παράγοντα, ο οποίος σ' αυτό το τμήμα του λαού μας είναι πιο αγαπητός. Όχι γιατί πιστεύει σε μια τέτοια προσέγγιση αλλά γιατί ξέρει ότι έτσι θα βρει ανταπόκριση στον ανυποψίαστο λαό μας, ανακατεύοντας προφητείες, προϊόντα του Αγίου Όρους και ό,τι τραβάει η ψυχή του στοχευμένου ακροατηρίου που όταν του πάρει την ψήφο θα αρχίσουν τα «αλλά» και τα «όμως»... 
Εν κατακλείδει, είναι ένα κόμμα δημιουργημένο, από πάνω όπως όλα τα προσωποπαγή κόμματα στην Ελλάδα και όχι από κάτω, μέσα από τον λαό, το οποίο έρχεται να καπελώσει μια δημιουργηθείσα τάση στην ελληνική κοινωνία.

Είμαστε στο απόλυτο πολιτικό αδιέξοδο και φαίνεται ότι τελικά η λεγόμενη δημοκρατία πάντα οδηγεί σε αδιέξοδα... 

Ποια θα είναι η λύση; Ο Θεός ξέρει. Πάντως, μέσω του Οσίου Παϊσίου, μας ενημέρωσε για το πως θα φύγει το υφιστάμενο πολιτικό προσωπικό:
“Είδατε τί έπαθε ο Τσαουσέσκου στην Ρουμανία ; Τους μωραίνει ο Θεός κι αφού γίνουν ρεζίλι, μετά παίρνουν τον δρόμο τους. Το ίδιο συνέβη και με την Αλβανία , το ίδιο και με τους δικούς μας εδώ. Τους αφήνει πρώτα να ρεζιλευτούν.” ( Σκεύος εκλογής, Ιερομόναχου Χριστοδούλου Αγιορείτου, 1998, Άγιον Όρος)

Ποιοι θα τους αντικαταστήσουν; Σίγουρα όχι άνθρωποι διψασμένοι να ανέβουν σε καρέκλες αλλά άνθρωποι που θα ανέβουν στον Σταυρό για να σώσουν την Ελλάδα όπως πολύ ωραία ανέφερε ο Σταμάτης Σπανουδάκης πρόσφατα...

topothoumeno.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)