Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Δημοψήφισμα 2015:Το ΟΧΙ στο ευρώ που έγινε ΝΑΙ από τους πρωταθλητές της “kolotoumpas” ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Τον Ιούνιο του 2015 προτάσεις και αντι-προτάσεις πάνε κι έρχονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, η Ελλάδα δεν πληρώνει τη δόση στο ΔΝΤ ως όφειλε και ο λαός καλείται να πει αν συμφωνεί ή όχι με το «σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στο Eurogroup της 25.06.2015».
DIMOPSIFISMA
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αν διαβάσει κανείς προσεκτικά την πρόταση, θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, το ερώτημα του δημοψηφίσματος  είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ευρώ.
Μέχρι να φτάσουμε στην 5η Ιουλίου είχαν ήδη έρθει τα πάνω κάτω: το Eurogroup δεν παρατείνει το πρόγραμμα που έληγε στις 30 Ιουνίου, ο κόσμος αποσύρει μαζικά τις καταθέσεις του, οι Τράπεζες εκπέμπουν SOS, ο Μάριο Ντράγκι δεν συναινεί σε αύξηση του ποσού ρευστότητας μέσω ELA, ταcapital controls είναι γεγονός από τις 28 Ιουνίου και μετά.
Μέσα σε κλίμα μεγάλης πόλωσης, τα επόμενα 24ωρα φέρνουν αντιμέτωπους τους υποστηρικτές του «μένουμε Ευρώπη» κι εκείνους του «μεγάλου και περήφανου “όχι”» που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από το Σύνταγμα, στις 3 του Ιούλη. Τα ΜΜΕ οργιάζουν υπέρ του ΝΑΙ, ενώ οι εταιρείες δημοσκοπήσεων προβλέπουν οριακή νίκη του ΝΑΙ ή ισοβαθμία!
OXI copy
Ομιλία Τσίπρα στο Σύνταγμα στις 3 Ιουλίου 2015 
Τελικά, οι κάλπες του, πρώτου μετά το 1974, δημοψηφίσματος αναδεικνύουν σε μεγάλο νικητή το «όχι», δίνοντάς του ποσοστό 61,31%, παρά τις αντίθετες προβλέψεις των δημοσκόπων.
Και σε αυτή την περίπτωση, όμως, αποδείχτηκε περίτρανα ότι η πραγματικότητα έχει πάντα τον τρόπο να ξεπερνά τη φαντασία. Η δημοκρατία, η λαϊκή βούληση πήγαν περίπατο όταν οι από πάνω αποφάσισαν διαφορετικά. Πιο κάτω παραθέτουμε συζήτηση με τον Γερμανό δημοσιογράφο που περιγράφει τον ενθουσιασμό του κόσμου και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και την απογοήτευσή του μετά την “kolotoumpa” του Αλέξη που από τότε και στο εξής αποτελεί πλέον ένα προσφιλές του σπόρ στο οποίο διαπρέπει  ο ίδιος η ΠΦΑ και ο ανεκδιήγητος Καμένος.

Βόλφγκανκ Λάντμεσερ: Ο κόσμος απογοητεύτηκε από την στροφή Τσίπρα μετά το δημοψήφισμα


Video: Μ. Κοσμίδης: «Το βρετανικό μοιάζει με το ελληνικό δημοψήφισμα αλλά όχι τόσο…»

odosdrachmis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)