Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Οι Συριζανέλ και η πολιτική της στρουθοκαμήλου


"Η εποχή που θεωρούνταν διπλωματία το να κάνεις την κότα πέρασε" αναφώνησε ο κος Κοτζιάς, εμφανώς περήφανος για το ευφυολόγημά του.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Ομως αν είναι ένα ζώο, αυτό που χαρακτηρίζει την εποχή των Συριζανέλ, με το απίστευτο θράσσος στο εσωτερικό και την απίστευτη δουλοπρέπεια στο εξωτερικό, δεν είναι η κότα αλλά η στρουθοκάμηλος.

Με το κεφάλι χωμένο βαθειά μέσα στην άμμο για να μη βλέπουν και να μην ακούν τις αντιδράσεις του κόσμου σε όσα κάνουν καθημερινά, έχουν αποκοπεί εντελώς απο την κοινωνία.

Κάπου κάπου κάποια στημένη δημοσκόπηση, απο αυτές που βγάζουν στη δημοσιότητα τα φιλικά τους ΜΜΕ ή απο αυτές που οι ίδιοι μαγειρεύουν, εμφανίζει τη μαγική εικόνα να γλυτώνουν απο την εκλογική συντριβή, που προσπαθούν μάταια να περάσουν στους βουλευτές και τους ψηφοφόρους τους.

Βρίσκονται σε απόλυτη σύγχυση και πανικό. Τους λές καλημέρα στα social media και σε μπλοκάρουν. Που να τολμήσουν να ανοίξουν διάλογο μαζί σου. Γελοία ανθρωπάκια που μετακινούνται απο κόμμα σε κόμμα ή άλλα που βαυκαλίζονται με την ψευδαίσθηση οτι είναι "αριστεροί".

Αφού ξεπούλησαν και συνεχίζουν να ξεπουλάνε τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία, βάλθηκαν να παραδώσουν στην επόμενη κυβέρνηση μια Ελλάδα μικρότερη, πολύ μικρότερη και σε ανάστημα αλλά και σε εδαφική έκταση.

Κότες δεν τους λές, τους λές όμως κηφήνες, οσφυοκάμπτες, δωσίλογους, οπορτουνιστές, απατεώνες της πολιτικής ζωής, ψεύτες, καρεκλοκένταυρους.

Θα μπορούσα να γράφω μέχρι αύριο επίθετα και να μην είναι αντάξια ούτε στο 1/100 των δεινών που προξένησαν και προξενούν στη χώρα.

Ενα μόνο ας γνωρίζουν. Ο νόμος περι ευθύνης υπουργών, όσο περίτεχνα και αν είναι φτιαγμένος δεν προστατεύει τον κάθε δωσίλογο πολιτικό απο την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

Ας μη γελιούνται λοιπόν, όταν σταματήσουν να είναι χρήσιμοι οι παντελώς ηλίθιοι θα είναι μόνοι και απροστάτευτοι απέναντι στην οργή του λαού.

freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)