Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ


Ποτέ ο έξυπνος άνθρωπος δεν θα όριζε στη θέση του έναν αντιπρόσωπο για να κάνει ό,τι θέλει ο τελευταίος. Εξάλλου σε σοβαρές περιπτώσεις ο νόμος απαιτεί ειδική πληρεξουσιότητα, δηλαδή συγκεκριμένη εντολή την οποία θα πρέπει να εκτελέσει επακριβώς ο αντιπρόσωπος.

Για τον ίδιο λόγο, ο έξυπνος πολίτης δεν θα όριζε ποτέ έναν πολιτικό ως αντιπρόσωπό του για να κάνει ο τελευταίος ό,τι θέλει. Θα όριζε κάποιον ως πολιτικό αντιπρόσωπό του μόνο για να εκτελέσει σαφείς εντολές του.

Επομένως το σημερινό αντιπροσωπευτικό πολιτικό σύστημα, όπου οι πολιτικοί κάνουν ό,τι θέλουν αυτοί και όχι οι πολίτες που τους ορίζουν ως αντιπροσώπους τους, ταιριάζει μάλλον σε πολιτικά βλάκες πολίτες που πιστεύουν ότι οι πολιτικοί αντιπροσωπεύουν αυτούς και τα συμφέροντά τους.

Μόνο αν υπήρχε η δυνατότητα της ανάκλησης από τους πολίτες του πολιτικού που παραβίασε την εντολή τους, μόνο τότε θα μπορούσε να σταθεί με κάποια λογική η διαδικασία της πολιτικής αντιπροσώπευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)