Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Είναι η εξουσιομανία ηλίθιε

Σάββας Καλεντερίδης: Εξουσιομανία, η πραγματική κατάρα της Ελλάδας

Η υπόθεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας το 2010, χρησιμοποιήθηκε καταχρηστικά από τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου, για την ανατροπή της κυβέρνησης, τη διενέργεια προώρων εκλογών και την ανάληψη της εξουσίας από τον ίδιο και το κόμμα του. Είχε προηγηθεί έκκληση του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή προς τον κ.
Παπανδρέου, να συναινέσει στο πρόσωπο του Πρόεδρου, να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές και να βάλουν όλοι μαζί «πλάτη», να γίνουν περικοπές δαπανών για να περιοριστεί το έλλειμμα και να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση που φαινόταν στον ορίζοντα.
Ασφαλώς το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας ήταν μεγάλο και δεν θα λυνόταν με περικοπές των δαπανών.
Ωστόσο εάν ομονοούσε το πολιτικό προσωπικό και τα κόμματα, ίσως να μπορούσαμε να ξεπεράσουμε την κρίση πιο ανώδυνα και πάντως χωρίς να υπογράψουμε μνημόνια, υποθηκεύοντας την εθνική μας περιουσία αλλά και το μέλλον των επόμενων γενεών και της ίδιας της χώρας.
Τότε, ο Γ. Παπανδρέου δεν υπολόγισε το εθνικό συμφέρον, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στο πρόσωπο οποιουδήποτε υποψηφίου, βάζοντας τη χώρα σε μια περίοδο παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, ό,τι χειρότερο δηλαδή για μια οικονομία με τα προβλήματα που είχε η δική μας, τα οποία φυσικά και γνώριζε. Έτσι προκλήθηκαν οι πρόωρες εκλογές, όπου αντί να ειπωθούν σκληρές αλήθειες για την κατάσταση της οικονομίας, ακούστηκε το περίφημο «λεφτά υπάρχουν», για να ακολουθήσουν οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στο εξωτερικό «διοικώ μια διεφθαρμένη χώρα», οι μυστικές συνεννοήσεις του με τον τότε πρόεδρο του ΔΝΤ Στρος Καν, για την υπαγωγή της Ελλάδας στον οργανισμό αυτόν. Και μετά ήρθε το Καστελόριζο και το πρώτο μνημόνιο.
Το 2015 έπρεπε να εκλεγεί και πάλι Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση Σαμαρά, που είχε αναλάβει να υλοποιήσει το δεύτερο μνημόνιο, το οποίο είχε υπογράψει η κυβέρνηση Παπαδήμου, προσπάθησε να πει σε όλους τους τόνους ότι είναι ανάγκη να συναινέσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε ένα πρόσωπο, για να αποφευχθούν πρόωρες εκλογές και για να μην υποχρεωθεί η χώρα να υπογράψει τρίτο μνημόνιο. 
Τότε ήταν που λαϊκισμός χτύπησε κόκκινο στην πατρίδα μας. Ήταν η εποχή που η αξιωματική αντιπολίτευση ήθελε μια ώρα αρχύτερα να πάρει την καρέκλα της εξουσίας και να αρχίζει «να σχίζει τα μνημόνια», να καταργεί τους μνημονιακούς νόμους «με ένα νόμο και ένα άρθρο», να βάλει τέλος στη λιτότητα, να διώξει την Τρόικα, να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, τα ΜΑΤ και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους του… Αριστερού ανθρώπου.
Έτσι, αντί να κλείσει η αξιολόγηση, να βγούμε από το δεύτερο μνημόνιο την άνοιξη του 2015 και μετά να ακολουθήσουν εκλογές και να πάρουν την εξουσία, με μια Ελλάδα εκτός μνημονίων...

Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news
Από το infognomonpolitics.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)