Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Ακίνητα και μικρής αξίας στο σφυρί με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και υφαρπαγή τους από τραπεζικούς Γύπες

Ισόγεια κατοικία 100 τετραγωνικών μέτρων στο Βύρωνα βγαίνει στο ηλεκτρονικό σφυρί την Τετάρτη 25 Ιουλίου. Τιμή πρώτης προσφοράς 9.500 ευρώ, 95 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Αν και ο ιδιοκτήτης της κατοικίας χρωστάει σημαντικά συνολικά ποσά σε τράπεζες και στην Εφορία, το ακίνητο εκποιείται από τον Δήμο Αθηναίων για ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 5.344,77 ευρώ.Στην περίπτωση που υπάρξει ενδιαφέρον και βρεθεί αγοραστής για την κατοικία, τότε ο οφειλέτης θα ξεχρεώσει στον Δήμο αλλά θα εξακολουθεί να εμφανίζεται κόκκινος στις τράπεζες και την Εφορία.

Το πιθανότερο σενάριο είναι το ακίνητο αυτό να έχει την τύχη χιλιάδων ακινήτων που βγαίνουν στο “ηλεκτρονικό σφυρί”. Περισσότερα από τα μισά απ’ αυτά που εκποιούνται παραμένουν στα αζήτητα.Δεν εμφανίζεται κανένας ενδιαφερόμενος που να θέλει να τα αποκτήσει, με αποτέλεσμα οι πλειστηριασμοί να κηρύσσονται άγονοι.

Η κατοικία του Βύρωνα θα μπορεί να βγει ξανά στο “ηλεκτρονικό σφυρί” ύστερα από 40 ημέρες στην ίδια τιμή. Εάν όμως και πάλι ο πλειστηριασμόςλήξει άκαρπος, τότε το “ηλεκτρονικό σφυρί” θα χτυπήσει για τρίτη φορά μετά από λίγες ημέρες.
Από τον Σεπτέμβριο το σκηνικό για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αλλάζει. 
Ενεργοποιούνται διαδικασίες fast track για επανάληψη των άκαρπων πλειστηριασμών. Όπως απαιτούν οι κατοχικές δυνάμεις των δανειστών, οι τράπεζες τελικά θα διακρατούν την ιδιοκτησία πολλών ακινήτων τα οποία θα εκποιούν μαζικά έναντι ευτελούς τιμήματος σε fund -Γύπες.Έτσι σχετικά σύντομα, μεγάλο μέρος της περιουσίας Ελλήνων πολιτών θα περάσει σε ξένα αρπαχτικά.

Η ιδιωτική και η δημόσια περιουσία της χώας μας ξεπουλιέται μισοτιμής, δόξα να έχει το “πάση θυσία στο ευρώ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)