Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Ανοιχτή επιστολή προς τους εισαγγελείς ΑΠ Ξένη Δημητρίου και Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο


Με αφορμή την έρευνα που διεξάγεται σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στην Αττική η οποία σκότωσε τουλάχιστον 81 άτομα, τραυμάτισε άλλα τουλάχιστον 187, κατέστρεψε περισσότερες από 2.500 κατοικίες αλλά και αμέτρητα αυτοκίνητα, καταστήματα, υποδομές κ.α. , θέτω υπόψιν σας προς αξιοποίηση , μερικές πληροφορίες που έχω συλλέξει από το διαδίκτυο και ενδέχεται να βοηθήσουν την έρευνά σας :


Μαρτυρίες κατοίκων από το Μάτι
Η κ. Μαρία, μόνιμη κάτοικος ενός διαμερίσματος δίπλα στη θάλασσα στο Μάτι, είδε ξαφνικά τη φωτιά μπροστά της και πρόλαβε την τελευταία στιγμή μαζί με τον άνδρα της κι έπεσαν στη θάλασσα. «Παρότι γνωρίζαμε την ακτή δεν μπορούσαμε να προσαρμοστούμε, λόγω του καπνού και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας. Όσο πλησίαζε η φωτιά, από την πολλή ζέστη και τον καπνό νιώθαμε σαν να είμαστε μέσα σε ηφαίστειο» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όπως τόνισε, έγινε αυτόπτης μάρτυρας, τη στιγμή που ένα 13χρονο κορίτσι πήδηξε φλεγόμενο προς τη θάλασσα και τελικά έπεσε στα βράχια. Ακόμη, η κ. Μαρία επιρρίπτει ευθύνες στην Πολιτεία καταλογίζοντάς της ολιγωρία.
Η Ροζμαρι :
Ο μόνος συντονισμός ήταν το περιπολικό που εκλισε τον δρόμο στο 15ο χλμ της Μαραθώνος οδός Ακροπόλεως και τους έστελνε προς τα κάτω Αυτός ήταν ο μόνος συντονισμός … ο κόσμος καιγόταν μέσα στα αμάξια δίπλα μας Καταλαβαίνετε ;; Τρία μέτρα απο την θάλασσα τι να σας πω; Δεν υπήρχε κανένας συντονισμός δεν ακούσαμε ποτέ καμία πυροσβεστική τίποτα Εγώ μπορούσα να φεύγω προς τα πάνω: 20 μέτρα είναι το σπίτι μου Δεν άφηναν τον κόσμο… Μας στείλαν και μας έκαψαν σαν τα ποντίκια Ημασταν μέσα στη θάλασσα, καιγόμασταν μέσα στη θάλασσα και πνιγόμασταν καταλαβαίνετε ;; Λιποθυμούσαν άνθρωποι δίπλα μας, μαμάδες, παιδιά, τι να σας πω τι να σας πω; Δεν ξέραμε τι μας γίνεται,
να εκσφενδονίζονται πράγματα.. Τα παιδιά μου τα είδα μετά από 7 ώρες και κάποια στιγμή που ρώτησα τα παιδιά της ομάδας ΔΙΑΣ ρε παιδιά τι γίνεται, στείλατε στο Κόκκινο Λιμανάκι Τι γίνεται εκει πέρα; Δεν ξέρουμε έλεγαν Και υπάρχουν πολλά τέτοια περιστατικά Μας άφησαν να καούμε σαν τα ποντίκια μόνο αυτό εχω να σας πω. Δεν υπήρχε λόγος να καούμε δεν υπήρχε λόγος, έπρεπε να μας αφήσουν να φύγουμε προς τα πίσω

Απαιτούν διόδια από τον κόσμο που προσπαθεί να σωθεί απ’ την ΦΩΤΙΑ

Την στιγμή που καίγεται η Αττική την ίδια στιγμή που χιλιάδες συνάνθρωποι μας προσπαθούν να φύγουν προκειμένου να σωθούν από την φωτιά η Ολυμπία Οδός και η διοίκηση της απαιτούν από τον κόσμο να πληρώνει διόδια στην Εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου. 
Μέλη της ομάδας ΓΟΝΕΙΣ στο facebook αλλά και αναγνώστες της ηλεκτρονικής μας σελίδας καταγγέλουν συνεχώς από το απόγευμα την απαράδεκτη στάση της Ολυμπίας Οδού. Λίγη ώρα πρίν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κήρυξε το νομό Αττικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης γεγονός που καθώς φαίνεται στο βωμό του κέρδους αφήνει αδιάφορη τη διοίκηση της Ολυμπίας Οδού.

Καταγγελία – σοκ από τον γιο γυναίκας που χάθηκε στη φωτιά – «Είχαν κλείσει την Μαραθώνος και έστελναν τα αυτοκίνητα σε αδιέξοδα – Η μητέρα μου κάηκε αβοήθητη»

25 Ιουλίου 2018
  • Η ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στην οδό Χρυσανθέμων
  • Πέθανε στο Θριάσιο 84χρονος με βαριά εγκαύματα
  • Στους 80 είναι οι καταγεγραμμένοι νεκροί σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό της πυροσβεστικής
  • Στους 81 σύμφωνα με τον ανεπίσημο
  • Φόβοι ότι θα ξεπεράσουν τους 100
  • Tραυματίες είναι 71 ενήλικες οι οποίοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται
  • 9 είναι οι διασωληνωμένοι και 11 παιδιά εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Παίδων.
  • Αλαλούμ με τους αγνοούμενους…
Πόνος, θάνατος και καταστροφή στην Ανατολική Αττική. Η λίστα των νεκρών μεγαλώνει ώρα με την ώρα ενώ εξακολουθεί να επικρατεί αλαλούμ με τους αγνοούμενους από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου. Ο νέος απολογισμός της πυροσβεστικής κάνει λόγο για 79 νεκρούς. Όμως θεωρείται βέβαιο ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί, αφού οι αγνοούμενοι είναι δεκάδες.
Σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, περιοχή η οποία επλήγη βάναυσα από τις πυρκαγιές είπε ότι μέχρι τις 4 τα ξημερώματα γνώριζε για 40 αγνοούμενους. Μάλιστα, είπε ότι τον ενημέρωσαν και για άλλους νεκρούς που βρέθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας. Την ίδια ώρα συγγενείς και φίλοι ψάχνουν τους δικούς τους και προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους μέσα στις στάχτες και τα αποκαΐδια.
Σοκάρει μια ακόμη μαρτυρία κατοίκου της ανατολικής Αττικής, ενός άνδρα που έχασε τη μητέρα του από τη φωτιά της Δευτέρας. Η άτυχη γυναίκα, η Αγγελική Γιαννοπούλου 88 ετών, βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της. «Η μητέρα μου κάηκε αβοήθητη επειδή υπήρξε ανυπαρξίας του κρατικού μηχανισμού», δήλωσε ο γιος της λίγη ώρα αφού άνδρες της ΕΜΑΚ είχαν βρει τη μητέρα του νεκρή. Όπως είπε, η σορός της μητέρας του δεν μπορούσε να αναγνωριστεί. Κατήγγειλε, κάνοντας μάλιστα λόγο για «βλακεία των αστυνομικών», πως όταν έκλεισε η αστυνομία τη Μαραθώνος, η εκτροπή των αυτοκινήτων γινόταν προς αδιέξοδους δρόμους και γι΄αυτο και πέθανε ο κόσμος !
Δείτε τη συγκλονιστική μαρτυρία του
Σύσκεψη αναμένεται να πραγματοιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σε λίγη ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις πληγείσες από τις φονικές πυρκαγιές περιοχές.
Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, καθώς και οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, Γιώργος Χουλιαράκης και Αλέξης Χαρίτσης.
Επίσης, στη σύσκεψη συμμετέχουν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και οι δημάρχοι των πληγεισών περιοχών, Ραφήνας – Πικερμίου, Μεγαρέων και Μαραθώνα.
Ακόμα και σήμερα φουσκωτά σκάφη του Λιμενικού ερευνούν τις ακτές αναζητώντας σορούς ανθρώπων που είχαν επιχειρήσει να διαφύγουν κολυμπώντας στη θάλασσα ενώ κλιμάκια της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών ελέγχουν τα σπίτια. Η Πυροσβεστική κάνει έκκληση στους συγγενείς να επικοινωνούν στο τηλεφωνικό αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν.

Αλέξη, απάντα, γιατί ο Αδαλής, απειλεί να τα κάνει όλα πουτ@ν@.

George Adalis B‪ Εχεις ξαναδει ποτέ φωτιά στην οποία να μην συμμετέχει ο Στρατός???‬
George Adalis B‪ Μιλαω για πεζοπόρα και υδροφόρες! Πρώτη φορά απουσίαζε ο στρατός από πυρκαγια!!!‬
George Adalis B‪ Που ξαναείδατε ρε ταγάρια να “αρρωσταίνει” ολάκερος αρχηγός ενός από τους 25 καλύτερους στρατούς παγκοσμίως έτσι στα ξαφνικά και να είναι σε καταστολή χωρίς να λέει κανείς τι έπαθε? ‬Και λίγες μέρες μετά, αφού τον αντικαταστήσατε λες και πάσχει από καμιά ανίατη ασθένεια, να γίνεται η “φάση” με τα πρακτοριλίκια των ΡΩΣΩΝ και αμέσως μετά να έχουμε εκατόμβη νεκρών? 
ΤΙ ΕΧΕΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΡΕ ΡΕΜΑΛΙΑ ???
 George Adalis B‪ Πάντως τώρα η Ραφήνα έγινε μια πρώτης τάξης περιοχή για απόβαση!‬
 George Adalis B‪ Προεόρτια είναι αυτά! Οπως το 2007 με τις φωτιές έφεραν την δηθεν χρεοκοπια έτσι και τώρα θα φέρουν κάτι “άλλο” !!!!‬
 George Adalis B‪ Σε όλες τις φωτιες της Αθηνας από το 1974 μεχρι σημερα, συμμετείχε ΠΑΝΤΑ ο Στρατός! ‬
Και συγχωρέστε με αλλά στο Χαιδάρι, στην Κόρινθο και στο Μεγάλο Πευκο ΔΕΝ υπηρετούν τα πλουσιόπαιδα! 
Για άλλους λόγους απαγόρευσαν.
ΠΡΩΤΗ φορά απαγόρεψαν στον στρατό να συμμετεχει σε κατάσβεση! 
Οταν θα ερθει η ωρα θα γράψω άρθρο!

Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρώην πρόεδρος της βουλής : Η ευθύνη της κυβέρνησης δεν κρύβεται

Εθνική τραγωδία, ποινική ευθύνη και δημοκρατικό καθήκον
Της Ζωής Κωνσταντοπούλου
24/07/2018
Για τις εθνικές τραγωδίες δεν ευθύνονται τα καιρικά φαινόμενα.
Υπάρχουν ευθύνες προσωπικές, πολιτικές και ποινικές.
Σε αυτούς που οργανώνουν φιέστες και φωτογραφίζονται βραβευόμενοι, την ώρα που έχουν αφήσει τη χώρα στο έλεος του καιρού και τους πολίτες εγκαταλελειμμένους και αβοήθητους.
Για τους σημερινούς νεκρούς και για την ανείπωτη καταστροφή υπάρχει ευθύνη.
Που δεν κρύβεται.
Στην Κυβέρνηση και στην Περιφέρεια, που μετά την τραγωδία στη Μάνδρα και την περιβαλλοντική καταστροφή από την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό, δεν έλαβαν κανένα μέτρο προστασίας των αθώων συνανθρώπων μας και της χώρας μας, γιατί ασχολούνταν να γιορτάζουν την δήθεν έξοδο από τα Μνημόνια και να κάνουν δημόσιες σχέσεις.
Και σε μια σειρά ιθυνόντων, που αντί να πράττουν το καθήκον τους έναντι των πολιτών και της πατρίδας, ασχολούνταν με το να κάνουν τα υπεσχημένα έναντι των δανειστών και των πάσης φύσεως πατρόνων.
Τα περί ασύμμετρων απειλών αποτελούν πρόκληση στην κοινή λογική. Τα καιρικά φαινόμενα αυτών των ημερών είναι από πολλού χρόνου γνωστά και αντιμετωπίσιμα, με τη δέουσα οργάνωση, πρόβλεψη, σχέδιο και εποπτεία, με την ορθή κατανομή των δημοσίων δαπανών και των ανθρώπινων πόρων. Εκείνοι που είχαν προτεραιότητα την αυτοπροβολή τους, την εξαπάτηση των πολιτών και την παράδοση της χώρας, ας μην παριστάνουν τα θύματα.
Μόλις χθες, ο Πρωθυπουργός της χώρας έκανε ανέμελα ταξίδια στο εξωτερικό για να βραβευτεί, ο Υπουργός Εξωτερικών παρίστανε το λιοντάρι σε μια αυτοσχέδια σκιαμαχία με αφηγήματα περί πρακτόρων στο Μακεδονικό, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ασχολείτο με το πώς θα προστατεύσει τους παράνομους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τους παράνομους ΧΥΤΑ, η Περιφερειάρχης συμμετείχε στις κομματικές φιέστες του ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός Άμυνας εμπορευόταν όπλα και συνολικά τα κονδύλια των δημοσίων δαπανών κατασπαταλούνταν, όπως συμβαίνει επί δεκαετίες, σε σκοπούς διαφορετικούς από την θωράκιση της χώρας μας και την προστασία των πολιτών της.
Δεν αρκεί λοιπόν καμμία ακύρωση Προεδρικής Δεξίωσης, δεν αρκούν ούτε οι επικοινωνιακές επιτελικές συσκέψεις, ούτε η μεσίστια σημαία της Βουλής, ούτε η καθυστερημένη Εισαγγελική έρευνα. Δεν αρκούν τα ψεύτικα λόγια πάνω από τους νεκρούς και τις στάχτες.
Και δεν ξεγελιέται κανείς από την ξετσίπωτη επικοινωνιακή εκστρατεία της κυβερνητικής τηλεόρασης -εκεί κατάντησαν την ΕΡΤ- που στην ολονύχτια αναμετάδοση ειδήσεων κοπτόταν να φιλοτεχνήσει το προφίλ του Πρωθυπουργού και όχι να ενημερώσει για την τραγωδία, επιχειρώντας προκλητικά να υποβαθμίσει την τραγωδία, όπως έκανε χοντροκομμένα και η κυβερνητική ΑΥΓΗ, που κυκλοφόρησε σήμερα με πρωτοσέλιδο αποπροσανατολισμού, με αναφορά σε 2 νεκρούς- με ψιλά γράμματα.

Σχέδιο Ξενοκράτης: Όταν αφήνεις 100άδες πολίτες να θαλασσοδέρνονται επί 4 ώρες!!!

Μηνάς Τσαμόπουλος
Εκ του τραγικού αποτελέσματος προκύπτει ότι τις κρίσιμες ώρες δεν εφαρμόστηκε το σχέδιο «Ξενοκράτης» που είναι το γενικό σχέδιο πολιτικής προστασίας. Όταν βλέπεις να σπεύδουν εθελοντές για να βοηθήσουν, παρακινούμενοι από μία αξιοθαύμαστη αυταπάρνηση, οι οποίοι όμως, εθελοντές, δεν είναι εκπαιδευμένοι με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο και την ίδια τους τη ζωή, τότε αντιλαμβάνεσαι εύκολα ότι δεν λειτούργησε τίποτα.
Δεν υπήρξε κεντρικός συντονισμός. Συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους, κάηκαν ζωντανοί προσπαθώντας να διαφύγουν με το αυτοκίνητό τους εγκλωβισμένοι σε…μποτιλιάρισμα, ή με τα πόδια τρέχοντας προς τη θάλασσα ή μέσα στο σπίτι τους.
Σύμφωνα με το σχέδιο Ξενοκράτης όλα τα υπουργεία καταρτίζουν ειδικά σχέδια τα οποία τα στέλνουν προς έγκριση στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Το κάθε υπουργείο χαράζει τη δική του στρατηγική ανάλογα με τις αρμοδιότητές του. Είδατε να γίνεται συντονισμένη κινητοποίηση;
Και φθάνουμε στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Οι γνώστες μας εκμυστηρεύτηκαν τι πήγε στραβά.
-Καταρχήν έπρεπε να κινητοποιηθούν τα πλωτά του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή από όπου φόρτωναν νερό τα αεροπλάνα που συμμετείχαν στην πυρόσβεση για να απομακρύνουν, για λόγους ασφαλείας, όσα σκάφη βρισκόντουσαν εκεί.
-Από τη στιγμή που ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στις παραλίες σύμφωνα με το σχεδιασμό θα έπρεπε να υπάρχει άμεση κινητοποίηση όλων των πλωτών και χερσαίων μέσων που έχει στη δικαιοδοσία του το Λιμενικό με σκοπό να συνδράμουν στην έρευνα-διάσωση και μεταφορά όσων βρίσκονταν στη θάλασσα.
– Αντί για αυτό, άφησαν συμπολίτες μας να κολυμπάνε επί τέσσερις ώρες στη θάλασσα, να παρασύρονται από τα ρεύματα και κάποιοι να πνίγονται μεταξύ των οποίων μικρά παιδιά. Να το χαρακτηρίσω; Όχι. Το αφήνω σε σας.
– Άφησαν να κυλήσει ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ. Και ο χρόνος σε τέτοιες κρίσιμες καταστάσεις αποτελεί κρίσιμο παράγοντα. Έπρεπε να κινηθούν πιο γρήγορα και όχι να αφήσουν να πέσει η νύχτα.
– Δεν πέταξαν ελικόπτερα να ρίξουν φωτιστικές φωτοβολίδες για να εντοπιστούν όσοι αγνοούνταν στη θάλασσα.
– Έπρεπε να σταλούν άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού με φουσκωτά να περισυλλέξουν όσους βρίσκονταν στη θάλασσα.
– Υπήρχαν δεκάδες ιδιωτικά σκάφη χωρίς να τα συντονίζει κάποιος αρμόδιος, που προσπαθούσαν να βρουν ναυαγούς μέσα στο σκοτάδι και με κίνδυνο να τραυματίσουν ή και να σκοτώσουν άθελά τους εκείνους που πήγαν να σώσουν.
– Ηρωϊκή η προσπάθεια των πληρωμάτων τριών επιβατηγών/οχηματαγωγών πλοίων με επικεφαλής τους πλοιάρχους Γιώργο Δήμου του Speedrunner, Θανάση Χαλά του Superferry της Golden Star ferries και Γιάννη Βουτσελάκο του Τera Jet της Seajets.
Η ναυτοσύνη τόσο των ίδιων όσο και των πληρωμάτων τους, έσωσε δεκάδες ανθρώπους από τη θάλασσα. Οι περιγραφές σου κόβουν την ανάσα. Μέσα στο σκοτάδι ακινητοποίησαν τα πλοία για να μην σκοτώσουν κάποιον με την προπέλα ή με την ταχύτητα του σκάφους και προσπαθούσαν να εντοπίσουν «ναυαγούς» από τις φωνές-κραυγές τους. Τραγική στιγμή όταν ο καπετάν Γιάννης Βουτσελάκος με μέλη του πληρώματος ανέσυρε το άψυχο κορμί ενός 14χρονου κοριτσιού.
Αν δεν υπήρχαν οι έλληνες ναυτικοί, με την ψυχραιμία και την ικανότητά τους, ο αριθμός των θυμάτων στη θάλασσα θα ήταν δυστυχώς μεγαλύτερος.
Δικαιολογίες θα βρεθούν πολλές για το τι πήγε στραβά. Καμία όμως δεν μπορεί να φέρει πίσω τους νεκρούς.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΣΟΚ! «Καθαρή δολοφονία! Πώς μας έστειλαν στο θάνατο. 300 οι νεκροί…»

«Εβίτα μου μας κάψανε. Μας σκότωσαν. Αντί να κρατήσουν πάσει θυσία ανοικτή τη Μαραθώνος να φεύγει ο κόσμος προς Αθήνα την έκλεισαν και οδήγησαν χιλιάδες αυτοκίνητα στον … λαιμό του μπουκαλιού. Αφησαν μονο έναν δρόμο ανοικτό, αυτόν που οδηγεί στο Μάτι. Έκαναν σχέδιο που ούτε ο πιο άσχετος δεν θα έκανε. Εγώ, μόλις είδα να κλείνουν τη Μαραθώνος, άνοιξα τα μπέκ του πηγαδιού , φόρτωσα την οικογένεια και τα ζώα μου στο τζίπ και έφυγα μέσα απ το βουνό προς Λούτσα. Δεν ειμαι ειδικός αλλα αμέσως κατάλαβα πως αν η φωτιά καβαλήσει τη Μαραθώνος θα γίνει μεγάλο κακό. Θα δεις πως οι νεκροί θα περάσουν τους 300. Είναι ΑΜΕΑ, γέροι που ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους με τα aircondition. Όλα τα σπίτια έχουν μέσα νεκρούς. Τέσσερεις εκκλησίες έχουμε, ας κτύπαγαν τις καμπάνες. Ολοι θα άκουγαν, θα καταλάβαιναν. Και βρε Εβίτα , ξέρουν πως κάθε χρόνο καίγεται ο Βουτζάς, να μην έχουν ένα δυο τρία σχέδια σωτηρίας του κόσμου? Είναι δυνατόν? Ούτε πυροσβέστης είμαι ούτε ειδικός. Μεσίτης της περιοχής ήμουνα και ξέρω τους δρόμους. Γι αυτό σώθηκα. Εβίτα, ήταν καθαρή δολοφονία. Πρέπει να δικαστούν ολοι αυτοί. Να καταδικαστούν. Για τα μωρά που χάθηκαν, για τις ψυχές που έφυγαν με τέτοιο βασανιστικό θάνατο…
Καί σαν να μην έφτανε το ηλίθιο σχέδιο τους , ήρθαν και δυο καράβια και τα άφησαν να αδειάσει τον κόσμο στο λιμάνι της Ραφήνας. Σου μιλάω για πανηλίθιους , ανοργάνωτους, ανίκανους εγκληματίες.
Οχι μη δώσεις χρήματα. Δεν έχουν καμία οργάνωση. Θα εξαφανιστούν απο τους επιτήδειους!!!»
Τον έψαχνα ολη μέρα χθές και το τηλέφωνο του ήταν κλειστό. Ειχα αρχισει να ανησυχώ και τον πήρα πρωί πρωί για να μου επιβεβαιώσει οτι όλοι οσοι έχουμε πάει έστω και μια φορά στην περιοχή , σκεπτόμαστε. Έλλειψη σχεδίου, συντονισμού, κοινής λογικής.Σχέδιο … Καρανίκα …

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Το Κέντρο Υγείας Ραφήνας εκκενώθηκε με πρωτοβουλία της διευθύντριας

Έλλειψη συντονισμού κατά τη διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς καταγγέλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, το Κέντρο Υγείας Ραφήνας εκκενώθηκε με πρωτοβουλία της διευθύντριας, καθώς δεν υπήρξε κανένας συντονισμός. «Έπαιρνε άπειρα τηλέφωνα στον δήμο, την αστυνομία, την Πυροσβεστική και κανένας δεν της έλεγε τι να κάνει. Το πρώτο πυροσβεστικό εμφανίστηκε 11:30 τα μεσάνυκτα. Το κτίριο σώθηκε από τις φωτιές από 3 τεχνικούς υπαλλήλους με δική τους πρωτοβουλία και κίνδυνο τη ζωή τους. Άφαντοι οι αρμόδιοι» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το Κέντρο Υγείας εκκενώθηκε στις 6:30 μ.μ. και κανείς δεν γνωρίζει τι θα είχε συμβεί άν η διευθύντρια-συντονίστρια δεν έπαιρνε την πρωτοβουλία να το εκκενώσει. «Απομακρύνθηκαν οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς στη Λ. Μαραθώνος. Με δική της ευθύνη και αυτοθυσία γύρισαν πίσω οι τρεις τεχνικοί (υδραυλικός, ψυκτικός, ηλεκτρολόγος), πήραν τις μάνικες και έσωσαν το Κέντρο Υγείας» τονίζει.
«Μάχη» δόθηκε στα Κέντρα Υγείας Νέας Μάκρης και Σπάτων.
Πολλοί από τους εργαζόμενους έχασαν περιουσίες στην πύρινη λαίλαπα και κινδύνεψαν δικοί τους άνθρωποι. Όμως, όλοι προσέτρεξαν στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης και πρόσφεραν βοήθεια σε τραυματίες και εγκαυματίες, επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοοκομεία.
«Πήγαν όλοι οι εργαζόμενοι, γιατροί, νοσηλευτές για να προσφέρουν τη βοήθειά τους. Οι ίδιοι περιγράφουν εικόνες φρίκης και καταστάσεις μπάχαλο, χωρίς κανέναν συντονισμό. Περιέθαλψαν 92 εγκαυματίες και τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις πιο σοβαρά διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ σε εφημερεύοντα νοσοκομεία» υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.
Στο Κέντρο Υγείας Σπάτων, γιατροί και νοσηλευτές περιέθαλψαν 25 εγκαυματίες και τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο πιο σοβαρά διακομίσθηκαν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία και σύμφωνα με την Ομοσπονδία «αρκετοί εργαζόμενοι που είναι κάτοικοι της περιοχής έχασαν τα σπίτια τους και κινδύνεψαν συγγενείς τους, περιγράφουν εικόνες φρίκης και παντελή έλλειψη συντονισμού με το δημαρχείο και τις άλλες αρμόδιες αρχές».
«Θρηνούμε μία συνάδελφο που χάθηκε στις φωτιές με τα δύο παιδιά της και τη μητέρα της»
Όμως, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται και σε μία τραγική ιστορία που αφορά τον θάνατο μίας συναδέλφου, εργαζόμενης στον τομέα της Υγείας: «Δυστυχώς, από επίσημη ενημέρωση που έχουμε, μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται και συνάδελφος Τεχνολόγος-Ακτινολόγος με τα δύο παιδιά της και τη μητέρα της, που αναγνωρίστηκαν σε ένα από τα καμένα αυτοκίνητα (αναγνωρίστηκε το παιδί της και βρέθηκε η τσάντα με την ταυτότητά της). Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η άτυχη συνάδελφός μας, παρουσιάστηκε για πρώτη ημέρα τη Δευτέρα 23 Ιουλίου στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας με τρίμηνη μετακίνηση από το ΓΟΝΚ που υπηρετούσε. Μονογονεϊκή οικογένεια, που πέρυσι στο ίδιο σπίτι χάθηκε και ο πατέρας της (σκοτώθηκε στο πηγάδι του σπιτιού)».

Απίστευτη καταγγελία: Η κυβέρνηση έκρυβε επίτηδες τον αριθμό των νεκρών

Εκτός από τους ανθρώπους και τις περιουσίες που χάθηκαν στη βιβλική πυρκαγιά της Δευτέρας που έσπειρε τον θάνατο στην ανατολική Αττική και την Κινέτα, «κάηκε» και η επίσημη ενημέρωση…
…καθώς στο υπουργείο Υγείας είχε πέσει «σιγή ασυρμάτου» ύστερα από την αλλοπρόσαλλη εντολή Μαξίμου «Μη δίνετε νεκρούς»!
Μια εντολή που προκάλεσε οργή τόσο σε εργαζομένους του υπουργείου Υγείας όσο και στους εκπροσώπους του Τύπου, που προσπαθούσαν έως τα ξημερώματα της Τρίτης να διασταυρώσουν από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), το ΕΚΑΒ αλλά και το γραφείο της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας τις πληροφορίες που έφταναν για δεκάδες νεκρούς.
Ομως ουδείς από το υπουργείο τις επιβεβαίωνε, παρά μόνο τους δύο νεκρούς που είχε δώσει το ΕΚΑΒ τα μεσάνυχτα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι «υπήρχε κεντρική απόφαση να μη μιλήσουν για νεκρούς, μέχρι να βγει ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης Δημήτρης Τζανακόπουλος στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης να κάνει επίσημη ενημέρωση». Η εκτίμηση που έδωσαν πηγές στο υπουργείο Υγείας, που δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους για την ασυνεννοησία και το αλαλούμ που επικράτησε στο υπουργείο, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ήταν ότι «στην κυβέρνηση δεν είχαν εικόνα για τον αριθμό των νεκρών και για να μην τους κατηγορήσουν ότι δεν γνωρίζουν, θεώρησαν σωστό να μην επιβεβαιώνουν τους νεκρούς. Οι άνθρωποι έχουν το σύνδρομο καταδίωξης»…

Αρχηγέ του Γενικού Επιτελείου, Ευάγγελε Αποστολάκη, ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ.

Γράφει η Καλλιόπη Σουφλή
Αρχηγέ του Γενικού Επιτελείου, ναύαρχε Ευάγγελε Αποστολάκη, ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
1. Γιατί δεν έδωσες ΑΜΕΣΑ εντολή, από την πρώτη στιγμή που τα τηλεοπτικά κανάλια έκαναν λόγο για εκατοντάδες ανθρώπους στη θάλασσα, στο ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΡΑΦΗΝΑΣ, να μεταβεί και να τους συλλέξει; (έπρεπε να τα ξέρει όλα πριν από τα κανάλια 
2. Γιατί δεν συννενοήθηκες ΑΜΕΣΑ με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, να πλεύσουν στις ακτές της Ραφήνας και της Νέας Μάκρης, πλοία του Εμπορικού Ναυτικού που κάνουν δρομολόγια, προκειμένου να  περισυλλέξουν τους ανθρώπους που προσπαθούσαν να βρουν σωτηρία στη θάλασσα.
3. ΓΙΑΤΙ, δεν έδωσες ΑΜΕΣΑ εντολή στη ΒΑΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΚΟΤΡΩΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, προκειμένου να μεταβούν ελικόπτερα να περισυλλέξουν τους κατοίκους από την θάλασσα;;;
Τα “ΓΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”, όπως ονομάζονται οι πιλότοι των ελικοπτέρων SIKORSKY, έχουν βραβευθεί για τις διασώσεις και τις αεροδιακομιδές τους, καθώς έχουν σώσει εκατοντάδες ανθρώπων. 
4. ΓΙΑΤΙ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΘΡΗΝΟΥΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ;;;

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΚΟΤΡΩΝΙ, ΟΤΑΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ, Ο κ. ΤΣΙΑΝΤΟΥΛΑΣ, ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ


Δείτε ποιος και τι ακριβώς φταίει για την εκατόμβη των νεκρών και τις βιβλικές καταστροφές

Σταύρος Καλεντερίδης*
Το πολιτικό σύστημα διατείνεται πως αποτελεί καθήκον του η προστασία των δασών της Ελλάδας. Για τον λόγο αυτό μάλιστα, ισχυρίζονται πως συνέταξαν το άρθρο 117 του Συντάγματος και συγκεκριμένα την παράγραφο 3, σύμφωνα με την οποία:
«Δημόσια ή ιδιωτικά δάση και δασικές εκτάσεις που καταστράφηκαν ή καταστρέφονται από πυρκαγιά ή που με άλλο τρόπο αποψιλώθηκαν ή αποψιλώνονται δεν αποβάλλουν για το λόγο αυτό το χαρακτήρα που είχαν πριν καταστραφούν, κηρύσσονται υποχρεωτικά αναδασωτέες και αποκλείεται να διατεθούν για άλλο προορισμό».
Το Σύνταγμα της χώρας, εμπράκτως, δεν προστατεύει κανέναν και τίποτα, και συνεπώς κάθε φορά που αναφέρεται σε προστασίες και εγγυήσεις, οφείλουμε να αναλύουμε βαθύτερα για να ξεδιαλύνουμε την αναμενόμενη πολιτική απάτη. Επί της ουσίας το Σύνταγμα λειτουργεί ως πολιτικό συγχωροχάρτι, και τα άρθρα του ως τυπικές δηλώσεις νομιμοποίησης της πολιτικής ασυδοσίας εναντίον των πολιτών και της χώρας. Έτσι συμβαίνει και εν προκειμένω, και εξηγώ:  
Το Δασολόγιο είναι το σύστημα καταγραφής όλων των δασών της χώρας μας. Για την ολοκλήρωση του απαιτείται η σύνταξη και κύρωση επίσημων Δασικών Χαρτών από την πολιτεία. Επί της ουσίας, οι Δασικοί Χάρτες είναι αυτοί οι οποίοι ορίζουν και οριοθετούν τα δάση της χώρας μας με απόλυτο και νόμιμο τρόπο, ενώ αποτελούν θεμελιώδη προϋπόθεση για την προστασία τους.
Σύμφωνα με το άρθρο 24§1 του Συντάγματος «η σύνταξη δασολογίου συνιστά υποχρέωση του Κράτους». Οι υποχρεώσεις βέβαια του κράτους, ειδικά αυτές που προβλέπονται στο Σύνταγμα προκαλούν μάλλον κλαυσίγελο παρά έννομα αποτελέσματα. Το κράτος λοιπόν, πιστό στον ρόλο του ως αντίπαλος της κοινωνίας και των πολιτών δεν έχει καταρτίσει τους αναγκαίους δασικούς χάρτες της χώρας μας, ενώ πρόσφατα η ολοκλήρωση τους μετατέθηκε για το 2021!! Το κράτος δηλαδή δεν έχει ουσιαστικά ορίσει τα όρια των δασών, άρα και ποιες περιοχές θεωρούνται και αναγνωρίζονται ως δάση. Αν δεν ολοκληρωθούν οι εν λόγω χάρτες, οι περιοχές που εμείς γνωρίζουμε ως δάση, και οι δασικές εκτάσεις για τις οποίες κόπτονται οι πολιτικοί ταγοί, δεν αναγνωρίζονται ως τέτοιες από το κράτος. 
Δίχως τους δασικούς χάρτες δεν μπορεί να τεθεί σε ισχύ το άρθρο 24§1 του Συντάγματος για «την προστασία των δασών» και το άρθρο 117§3 του Συντάγματος για την «υποχρεωτική αναδάσωση και απαγόρευση διάθεσης για άλλο προορισμό», μιας και όπως προαναφέρθηκε, δεν έχουν οριστεί επακριβώς ποια είναι τα δάση και οι δασικές εκτάσεις της χώρας μας. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν στα δασαρχεία δασικοί χάρτες, οι οποίοι δεν είναι ακριβείς, ακριβώς για να δίνει τη δυνατότητα στον εκάστοτε δασάρχη να προβαίνει σε αποχαρακτηρισμό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Με τις ευλογίες λοιπόν του ισχύοντος νομικού πλαισίου, παρατηρούμε δάση τα οποία καταστρέφονται από πυρκαγιές να λεηλατούνται από οικοπεδοφάγους ή στην καλύτερη περίπτωση να παραχωρούνται σε εταιρίες και ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, σε βάρος πάντα του περιβάλλοντος και της χώρας. 
Αξίζει να αναφερθεί πως οι μνημονιακές συμβάσεις ήταν αυτές που επέβαλαν στο πολιτικό προσωπικό της χώρας να σταματήσει το φαγοπότι και να καταρτίσει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης εθνικού δασολογίου, το οποίο όπως ήταν αναμενόμενο δεν κατέστη ακόμα δυνατό, διότι προκύπτουν διάφορα «κωλύματα», «διαφωνίες» και λοιπές δικαιολογίες συμφερόντων.
Από το 1975 μέχρι σήμερα, το κράτος, δηλαδή σύσσωμο το πολιτικό σύστημα, τα κόμματα και οι πολιτικοί, δεν όρισαν ποτέ τα όρια των δασών της χώρας μας. Έτσι, τα δάση της Ελλάδας παραμένουν από τότε απροστάτευτα και στο έλεος της καταστροφής. Μια κατάσταση που δυστυχώς παραμένει εν ισχύ και σήμερα και για την οποία κανείς δεν τολμάει να μας ενημερώσει.
Η ζοφερή πραγματικότητα όμως είναι πως ολόκληρη η Ελληνική πολιτεία λειτουργεί κατά αυτόν τον τρόπο. Το ίδιο το κράτος μπορεί να οριστεί ως ένα σύνολο τακτικών πολιτικής εξαπάτησης, νομικών παραθύρων, δικαιοφάνειας και παρανομίας. 
*Πολιτικός Επιστήμονας, Διεθνολόγος – Επικοινωνιολόγος


Τελικά θα μας πει κάποιος σοβαρά πόσα μάχιμα πυροσβεστικά μέσα διαθέτουμε; Πόσα νοικιάσαμε για τη σεζόν; Πόσα φροντίσαμε να εξασφαλίσουμε για την πρόληψη της πύρινης λαίλαπας υπό τις ειδικές συγκυρίες θερμοκρασίας-ανέμου, πόσα έριξαν επιβραδυντικό... https://www.dimokratianews.gr/content/86347/kathilomena-logo-vlavon-14-apo-ta-18-aeroskafi-kananter 


ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)