Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Πότε μπαίνει σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες

Πότε μπαίνει σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίεςΤον Αύγουστο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες, αναφέρεται σε απόφαση του ΔΣ του ΟΑΣΑ, η οποία και αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Συγκεκριμένα, η περίοδος των εργασιών εγκατάστασης-λειτουργίας του, παρατείνεται συνολικά κατά τέσσερις μήνες καθώς το έργο χωρίζεται σε δύο «υπο-φάσεις»: Η πρώτη φάση αφορά στα συστήματα έκδοσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και η δεύτερη τις υπολειπόμενες εργασίες, τη διασύνδεση με την τηλεματική καθώς και τις εκκρεμότητες με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, έως τις 31 Μαΐου, οπότε και θα έχει λήξει η πρώτη φάση, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες που αφορούν στα ΑΜΕΚ (Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών) των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ), των γραμμών 1, 2, 3 του μετρό, καθώς επίσης και ο εξοπλισμός σε τέσσερις σταθμούς του Προαστιακού. Παράλληλα, στην πρώτη φάση των τελικών εργασιών
περιλαμβάνεται και ο έλεγχος λειτουργικότητας των συσκευών πώλησης με τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών. Έως την 31η Ιουλίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για το λοιπό εξοπλισμό του προαστιακού σιδηρόδρομου, των λεωφορείων και του τραμ, η διασύνδεση με την τηλεματική, αλλά και η δυνατότητα προσωποποίησης των καρτών.

Σε ό,τι αφορά στην έκδοση προσωποποιημένων καρτών, αυτή θα είναι εφικτή μόνο εφόσον δοθεί η σχετική γνωμοδότηση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία έχει εκφράσει την αντίθεσή της σε σχέση με τη δήλωση του ΑΜΚΑ από τους επιβάτες. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΑΣΑ προσανατολίζεται στη μη καταγραφή του ΑΜΚΑ πάνω στις μηνιαίες, τριμηνιαίες και ετήσιες κάρτες.

tribune.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)