Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Έρχεται η πιστωτική κάρτα με δακτυλικό αποτύπωμα.



Η νέα κάρτα της MasterCard με την ειδική επιφάνεια ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων πάνω δεξιά.

Μια κάρτα με ενσωματωμένο αισθητήρα ανάγνωσης των δακτυλικών αποτυπωμάτων του κατόχου της αποκάλυψε ότι πρόκειται να προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό η MasterCard, μέχρι τα τέλη του έτους. 
Τα νέα του αμερικανικού κολοσσού έρχονται περίπου τρία χρόνια μετά την αρχική ανακοίνωσή του γύρω από τη νέα γενιά καρτών και έπειτα από την ολοκλήρωση δύο επιτυχών δοκιμών στη Νότια Αφρική.
Με το δάχτυλο στην… κάρτα
Η τεχνολογία της πιστωτικής κάρτας παραπέμπει σε εκείνη των πληρωμών μέσω smartphones: ο κάτοχός της δηλαδή, πρέπει να τοποθετήσει το δάχτυλό του πάνω από τον αισθητήρα της κάρτας, στην ειδική επιφάνεια που βρίσκεται επάνω δεξιά, ώστε να εγκριθεί η αγορά του.
«Η τεχνολογία ανάγνωσης των δακτυλικών αποτυπωμάτων θα μπορούσε να αυξήσει την άνεση και την ασφάλεια των οικονομικών συναλλαγών» εξηγεί ο επικεφαλής ασφάλειας της MasterCard, Ατζάι Μπάλα. «Δεν μπορεί να κλαπεί ούτε να αναπαραχθεί». 
Οι ειδικοί ασφαλείας θεωρούν ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ασφάλεια των συναλλαγών και ότι οι εν λόγω κάρτες βασίζονται σε μια «λογική» χρήση βιομετρικών τεχνολογιών. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν, τίποτα δεν είναι 100% ασφαλές.
«Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα κομμάτι γυαλί και κάτι που έχει αγγίξει κάποιος στο παρελθόν» εξηγεί από την πλευρά του ο ειδικός κρυπτογράφησης δρ Κάρστεν Νολ, από τα Εργαστήρια Ασφαλείας του Βερολίνου. «Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι σαφώς καλύτερη από αυτό που έχουμε αυτήν την στιγμή. Στον συνδυασμό τσιπ και PIN, το PIN είναι ο αδύναμος κρίκος. Η χρήση δακτυλικών αποτυπωμάτων το βγάζει στην άκρη».
«Τα δακτυλικά αποτυπώματα μας βοηθούν να αποφεύγουμε την χρήση κακών κωδικών και ακόμα και ο πιο εύπιστος κάτοχος μιας τέτοιας κάρτας δεν πρόκειται να κόψει το δάχτυλό του αν, για παράδειγμα, του το ζητήσει κάποιος» λέει ο γερμανός ειδικός.
Το γεγονός ότι η νέα κάρτα θα διαθέτει αποθηκευμένα όλα τα απαραίτητα δεδομένα για την ανάγνωση και την έγκριση των δακτυλικών αποτυπωμάτων του κατόχου της, σημαίνει ότι θα μπορεί να χρησιμοποιείται χωρίς την ανάγκη επιπλέον εξοπλισμού οπουδήποτε γίνονται ήδη δεκτές κάρτες. Ωστόσο, η βιομετρική επαλήθευση θα πραγματοποιείται μόνο για αγορές σε φυσικά καταστήματα και όχι στην περίπτωση online αγορών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)