Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Oι γερμανικές αερογραμμές καταργούν τον κανόνα των δύο πιλότων στον θάλαμο διακυβέρνησης

Σχόλιο ιστολογίου:
ποιος έχει εμπιστοσύνη στις πτήσεις με ένα κυβερνήτη; Αν συμβεί κάτι σε αυτόν π.χ. λιποθυμία, αδιαθεσία, καρδιακό επεισόδιο, ακόμα και μια γαστρεντερίτιδα, ποιος θα προσγειώσει το αεροπλάνο. Είδαμε σε δύσκολες καιρικές συνθήκες ή και σε περιπτώσεις μηχανικού προβλήματος η συνεργασία δύο πιλότων στο πιλοτήριο απέτρεψαν τον χαμό των επιβατών και του πληρώματος.
Οι Γερμανοί μέσα στην κρίση που αυτοί δημιούργησαν στην Ευρώπη προσπαθούν να μας πείσουν ότι όσα αναφέρονται στο κείμενο είναι λογικά, απλά για να μειώσουν το κόστος των πτήσεων.


GERMANWINGS 
Η Γερμανική Αεροπορική Ένωση αναφέρει ότι οι αεροπορικές εταιρείες της χώρας αποφάσισαν να καταργήσουν τους κανόνες που προϋποθέτουν την ύπαρξη δύο ατόμων στον θάλαμο διακυβέρνησης των αεροσκαφών, την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ynetnews.com.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη καθώς ένας πιλότος της αεροπορικής εταιρείας Germanwings πιστεύεται ότι έριξε εσκεμμένα το αεροσκάφος που πιλόταρε, στη Γαλλία, πριν από δύο χρόνια.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας είχε καταργήσει νωρίτερα τον κανόνα των δύο πιλότων, ο οποίος θεσπίστηκε ως επείγον- μέτρο, μετά τη συντριβή του 2015, που σκότωσε 150 επιβάτες, αλλά επισήμανε στις αεροπορικές εταιρείες ότι θα πρέπει οι ίδιες να εκτελούν «εκτεταμένες αξιολογήσεις κινδύνου».

Η Γερμανική Αεροπορική Ένωση ανέφερε την Παρασκευή ότι οι γερμανικές αερογραμμές, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κανόνας των δύο πιλότων δεν ενισχύει την ασφάλεια αλλά αντιθέτως προκαλεί άλλα θέματα ασφάλειας, όπως το «συχνό και συνηθισμένο άνοιγμα της πόρτας του θαλάμου διακυβέρνησης».

huffingtonpost.gr