Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Αντιδρούν στην τοποθέτηση POS οι δικηγόροι. Επιφυλάσσονται να προσφύγουν δικαστικά

DEFAULT 
Την αντίθεσή της στην καθιέρωση υποχρεωτικής τοποθέτησης συσκευής POS και αποδοχής μέσων πληρωμής με κάρτα από τους δικηγόρους, εκφράζει η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και επιφυλάσσεται να προσφύγει δικαστικά, με σκοπό την ακύρωση της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Παράλληλα, η συντονιστική επιτροπή, σε εκτενή ανακοίνωσή της, παραθέτει τη νομική επιχειρηματολογία της, γιατί δεν πρέπει να εφαρμοστεί η επίμαχη υπουργική απόφαση για την χρήση της συσκευής POS, στους δικηγόρους.
Ακόμη, η συντονιστική σημειώνει, ότι η σχετική υπουργική απόφαση δεν έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και κατά συνέπεια είναι ανυπόστατη, καθώς η δημοσίευσή της στο ΦΕΚ «αποτελεί όρο του υποστατού των κανονιστικών διοικητικών πράξεων».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

huffingtonpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)