Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Πολάκης: Συστημικά ΜΜΕ «ταΐζονταν» επί χρόνια από το μαύρο χρήμα στην Υγεία

Πολάκης: Συστημικά ΜΜΕ «ταΐζονταν» επί χρόνια από το μαύρο χρήμα στην ΥγείαΣε όλα τα μεγάλα ζητήματα αναφέρθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και στην εκπομπή Αίθουσα Σύνταξης.

«Χαλαρώνει η θηλιά στην ελληνική οικονομία»

Ο κ. Πολάκης αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση εξέφρασε την εκτίμηση ότι η αξιολόγηση κλείνει κι ότι μπαίνουμε στην ποσοτική χαλάρωση και σταματάει η αβεβαιότητα. «Χαλαρώνει η θηλιά στην ελληνική οικονομία», είπε χαρακτηριστικά.
Το τι θα γίνει στο μέλλον όμως, όπως είπε, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως οι εκλογές στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι μια πολιτική αλλαγή στη
Γερμανία θα σηματοδοτήσει αν η Ευρώπη θα επιστρέψει στις κοινές της αξίες, ή θα συνεχίσει στο δρόμο της ακραίας λιτότητας που έχει επιβάλλει ένας πυρήνας γύρω από τον κ. Σόιμπλε και η οποία ενισχύει το φασισμό.
«Ή χαλαρώνει αυτό και παίρνουμε μέτρα για την ανάπτυξη, ή η Ευρώπη δεν θα υπάρξει» υποστήριξε ο κ. Πολάκης.
Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο «πάρτι» που γινόταν επί χρόνια στο χώρο της Υγείας, ο κ. Πολάκης αναρωτήθηκε, «πόσα από τα ΜΜΕ αναφέρθηκαν στα στοιχεία που έχω καταθέσει στη Βουλή για το πάρτι στην υγεία και το μαύρο χρήμα, πόσα δίλεπτα ή πεντάλεπτα αφιέρωσαν τα μεγάλα συστημικά Μέσα σε αυτή την πληροφορία;».

«Το ¼ του δημοσίου χρέους είναι από το μαύρο χρήμα στην υγεία»

Ο κ. Πολάκης υπενθύμισε πως «το ¼ του δημοσίου χρέους είναι από το μαύρο χρήμα στην υγεία. Τα ΜΜΕ δεν το λένε γιατί ταΐζονταν» ενώ εξήγησε διεξοδικά πώς δούλευε το τρίγωνο της διαπλοκής.
«Κάποια Μέσα ταΐζονταν κανονικά με μηνιάτικο, γι’ αυτό σήμερα τα παρουσιάζουν όλα μαύρα στην υγεία λες και όλα καταστράφηκαν τα δύο χρόνια που είναι στην εξουσία, αυτή η κυβέρνηση» πρόσθεσε.
Ο κ. Πολάκης κατήγγειλε συγκεκριμένα σάιτ και κανάλια που «ταΐζονταν» ενώ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα δημοσιογραφικά ονόματα. «Ο λόγος που βλέπουν την καταστροφή είναι ότι τους κόψαμε τη μάσα» είπε χαρακτηριστικά.

tribune.gr