Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Συρία: Τουλάχιστον 58 νεκροί από «τοξικό» βομβαρδισμό - 11 παιδιά νεκρά.

Πενήντα οχτώ άμαχοι νεκροί, μεταξύ των οποίων και έντεκα παιδιά, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της αεροπορικής επιδρομής στην πόλη Χαν Τσεϊχούν, στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που καταγγέλλει χρήση τοξικών χημικών.

Αν και ο αριθμός των τραυματιών δεν έχει προσδιοριστεί, ιατρικές πηγές κάνουν λόγο για 150 άτομα με τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα.

Άγνωστο παραμένει αν τον αεροπορικό βομβαρδισμό, στην βορειοδυτική αυτή περιοχή που ελέγχεται από αντάρτες, εξαπέλυσαν ρωσικά ή συριακά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση που επικαλείται ιατρικές πηγές πάντως, οι άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία αλλά, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στοιχεία για τη ταυτότητα του τοξικού αερίου.

Πηγή του συριακού στρατού αρνείται ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις διαθέτουν τέτοιου είδους όπλα ή έχουν κάνει χρήση χημικών, «είτε πρόσφατα είτε στο παρελθόν».

Πηγή: SKAI.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)