Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ Ή ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΕΙ ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ;

Επειδή η προπαγάνδα του συστήματος πετάει πολλούς αριθμούς πάνω σε οικονομικά μοντέλα που ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ας δούμε τι ακριβώς υπογράφει η κυβέρνηση.

Υπογράφει λοιπόν πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για
κάθε χρόνο και για πολλά χρόνια.

Αλήθεια, έχουμε συνειδητοποιήσει τι σημαίνει αυτό;

Το ΑΕΠ της χώρας αυτή τη στιγμή είναι περί τα 176 δις ευρώ. Επομένως, 3,5% επί του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα, σημαίνει 6,16 δις ευρώ το χρόνο. Δηλαδή τα έσοδα του Δημοσίου θα πρέπει να ξεπερνούν τις δαπάνες του (πλην τόκων) κατά 6,16 δις ευρώ κάθε χρόνο και για πολλά χρόνια.

Να σκεφτείτε μόνο ότι εφέτος που το δημόσιο μάζεψε όλο το χρήμα και δεν έκανε καμιά πληρωμή, στραγγίζοντας τελείως την αγορά, μόλις και μετά βίας ξεπέρασε το 3% του ΑΕΠ. Φανταστείτε τι μαρτύριο μας περιμένει με το 3,5% για πολλά χρόνια!!!

Από πού λοιπόν προέλθουν τα έσοδα που χρειάζονται; Φυσικά από την αύξηση των φόρων. Πως θα μειωθούν οι δαπάνες; Φυσικά με τη μείωση μισθών, συντάξεων κ.λ.π.

Επειδή η κυβέρνηση πάει να πουλήσει δήθεν αντίμετρα, αυτά, όπως η ίδια έχει υπογράψει, θα προέρχονται μόνο από το ποσό που θα ξεπεράσει το 3,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Μετά από όλα αυτά σας ερωτώ: Πιστεύετε ότι θα πάμε καλύτερα ή χειρότερα; Επειδή η απάντηση μάλλον είναι αυτονόητη, αναρωτιέμαι γιατί υπογράφουν τέτοια πράγματα;

Πέτρος Χασάπης

hassapis-peter.blogspot 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)