Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Melenchon: Δεν είμαι Τσίπρας, δεν συζητώ 17 ώρες με όσους με προσβάλλουν


τσίπρας
Εγώ δεν είμαι ο Αλέξης Τσίπρας, δεν διαπραγματεύομαι 17 ώρες με ανθρώπους που με προσβάλλουν, δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας με τη σημαία της ριζοσπαστικής Αριστεράς Jean-Luc Melenchon, μιλώντας στον ιστότοπο της γαλλικής εφημερίδας Le Parisien.
Ο κ. Melenchon απαντούσε στην κριτική που δέχεται σε σχέση με την δέσμευσή του να αναδιαπραγματευθεί τις καταστατικές συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς πολλοί επισημαίνουν ότι, σε μια τέτοια διαπραγμάτευση, ο ριζοσπάστης αριστερός πολιτικός θα έβρισκε απέναντί του τον «τοίχο» της Γερμανίας.

«Οι Γερμανοί δεν έχουν δει ποτέ απέναντί τους μια Γαλλία η οποία να τους λέει όχι», απάντησε ο υποψήφιος πρόεδρος, του οποίου τα δημοσκοπικά ποσοστά έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, δίνοντάς του ελπίδες για συμμετοχή στον β’ γύρο των εκλογών, στις 7 Μαΐου.

«Εγώ δεν μιλώ 17 ώρες με κάποιον που με προσβάλλει! Εγώ εκπροσωπώ τη Γαλλία!», διακήρυξε ο κ. Melenchon.

Η θέση αυτή του Melenchon που αντιδιέστειλε τον εαυτόν του απέναντι στον Τσίπρα στέλνει ένα θετικό μήνυμα για τήρηση συνέπειας λόγων και έργων, η οποία ασφαλώς θα κριθεί στην πράξη. Το κρίσιμο θέμα και ερώτημα για τον Melenchon είναι η εμμονή σε μια εναλλακτική εκτός ευρώ αλλά και ΕΕ δυνατότητα.

iskra.gr