Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Ομολογία Σαλί Μπερίσα: Όπλισα τους Κοσοβάρους να πολεμήσουν εναντίον της Σερβίας

Σχόλιο ιστολογίου:
έτσι διαπράττονται οι γενοκτονίες, όταν Αλβανοί με την υποστήριξη της Δύσης στοχεύουν να διαμελίσουν και να εξολοθρεύσουν ολόκληρα κράτη. Ας μην ξεχνάμε ότι την περίοδο που διαφήμιζαν ότι κατασκεύασαν σφαίρες χωρίς μόλυβδο για να προστατεύουν το περιβάλλον την ίδια στιγμή το ΝΑΤΟ έριχνε βόμβες με τα πυρηνικά του απόβλητα στην Σερβία με ότι συνεπάγεται αυτό ....

Ο Σαλί Μπερίσα, πρώην πρόεδρος της Αλβανίας και πρωθυπουργός της χώρας, προέβη σε μια εξομολόγηση που έδωσε βάση στις φήμες που υπήρχαν μέχρι τώρα. 

Παραδέχθηκε, επίσημα, ότι άνοιξε τις στρατιωτικές αποθήκες πυρομαχικών και όπλων για να εξοπλίσει το λεγόμενο «Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσσυφοπεδίου (UCK).

Δηλαδή, με όπλα της Αλβανίας ξεκίνησε ο πόλεμος από τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου κατά της Σερβίας με αποτέλεσμα να διαχωριστεί το Κοσσυφοπέδιο και να ανακηρυχθεί, αργότερα, ως ανεξάρτητο κράτος.

«Μετά την ανατροπή του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Αλβανία, αποφάσισα να ανοίξω τις πόρτες των στρατιωτικών αποθηκών. Το έκανα για δύο λόγους- για την επίτευξη ισορροπίας μεταξύ των υποστηρικτών και των αντιπάλων μου από την μία πλευρά και από την άλλη για να οπλίσω τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου», δήλωσε ο Μπερίσα.

Πρόσθεσε ότι το κόμμα του, το Δημοκρατικό Κόμμα, είχε δημιουργήσει μια οργάνωση για την ελεύθερη διανομή των όπλων.


«Προφανώς κάποια όπλα πουλήθηκαν, αλλά προσωπικά άνοιξα τις στρατιωτικές αποθήκες για να οπλίσω τον UCK», πρόσθεσε ο πρώην επικεφαλής του κράτους σε συνέντευξή του στη τηλεόραση στην εκπομπή «zonë express», όπως σημειώνει το πρακτορείο Bgnes.

Κατά την εξέγερση της άνοιξης του 1997 στην Αλβανία, χάθηκαν από τις αποθήκες πάνω από 700 χιλιάδες όπλα διαφορετικών τύπων και πάνω από 1,5 εκατομμύρια φυσίγγια.

Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των όπλων κατευθύνθηκε στο Κοσσυφοπέδιο. Το βουλγαρικό πρακτορείο υπενθυμίζει ότι ορισμένα από τα όπλα αυτά πέρασαν και στους Αλβανούς των Σκοπίων.

Τα πρώτα «προπύργια του UCK» ήταν κοντά στα αλβανικά σύνορα και συγκεκριμένα στο χωριό Γιούνικ. Το 1998 και το 1999 η κρίση κλιμακώθηκε και οδήγησε σε αεροπορικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ το Μάρτιο του 1999, που διήρκεσε σχεδόν τρεις μήνες και έληξε με την ειρηνευτική συμφωνία του Κουμάνοβο, αρχές Ιουνίου.( inews.bg)
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)