Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Μωαμεθανοί έκοψαν το κεφάλι χριστιανής Σύριας επειδή αρνήθηκε να βγάλει τον σταυρό της!

Σύγχρονη μάρτυρας της πίστης

Του Γιώργου Θεοχάρη

Ένα φοβερό περιστατικό, που αν είναι αληθινό, αποτελεί σύγχρονο μαρτυρολόγιο, αλλά και προκαλεί πολλά ερωτηματικά για τους χριστιανούς πρόσφυγες, κατήγγειλε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια της τελετής για τους «χριστιανούς μάρτυρες» στην μνήμη του ιερέα Ζαν Αμέλ, που δολοφονήθηκε από τζιχαντιστές στην εκκλησία του Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ το 2016.

Ξεφεύγοντας από το κείμενο της ομιλίας του, ο Πάπας επέκρινε «αυτά τα στρατόπεδα για πρόσφυγες- πολλά από τα οποία είναι πολυπληθή στρατόπεδα συγκέντρωσης- εξαιτίας διεθνών συμφωνιών που μοιάζουν πιο σημαντικές από τα ανθρώπινα δικαιώματα» και αφηγήθηκε την ιστορία που του είπε ένας
μουσουλάνος πρόσφυγας, πατέρας τριών παιδιών που τον συνάντησε σε καταυλισμό προσφύγων στην Ελλάδα, ο οποίος του εμπιστεύθηκε ότι είδε την γυναίκα του να της κόβουν τον λαιμό μπροστά του.
Ο Ποντίφικας συνέχισε: «Με κοίταξε και μου είπε: «Πατέρα, είμαι μουσουλμάνος και η γυναίκα μου ήταν χριστιανή. Ήμασταν τρομοκρατημένοι στην χώρα μας… Είδαν έναν σταυρό και της είπαν να τους τον πετάξει. Καθώς εκείνη αρνιόταν, της έκοψαν τον λαιμό μπροστά στα μάτια μου. Αγαπιόμασταν τόσο πολύ»», είπε στον ποντίφικα. «Δεν ξέρω τι του συνέβη. Αν κατόρθωσε να βγει από αυτό το στρατόπεδο συγκέντρωσης για να πάει αλλού», είπε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ταυτόχρονα ο Πάπας μίλησε για μεγαλοψυχία κρατών, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, όπου καταφθάνουν οι περισσότεροι πρόσφυγες, επιπλήττοντας παράλληλα την προσφυγική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επέκρινε επίσης τις συμφωνίες, οι οποίες εμποδίζουν την ίση κατανομή τους σε όλα τα κράτη μέλη. «Οι διεθνείς συμφωνίες είναι σημαντικότερες από τα ανθρώπινα δικαιώματα», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Ποντίφικας.
Αντί λοιπόν η Πολιτεία να εξισώνει τα θύματα με τους θύτες και τους τρομοκράτες με τους τρομοκρατούμενους, είναι καιρός να γυρίσει όλα τα στρατόπεδα προσφύγων και να πάρει όλους τους χριστιανούς που ζουν μέσα σε αυτά και να τους τακτοποιήσει σε άλλους τόπους, μακριά από τους τζιχαντιστές που φιλοξενεί η χώρα μας.

vimaorthodoxias.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)