Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Πως οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες κλέβουν τους φορολογούμενους

Για κάθε 100 ευρώ δραστηριότητας οι ευρωπαϊκές τράπεζες στέλνουν 42 ευρώ σε φορολογικούς παραδείσους, μας θυμίζει η πρωτοβουλία Wemove.eu σε γράφημα που παρουσίασε.


Πιο συγκεκριμένα οι 20 μεγαλύτερες τράπεζες στην Ε.Ε. έστειλαν περισσότερο από το 25% των κερδών τους για το 2015 σε φορολογικούς παραδείσους.
Σύμφωνα με στοιχεία της διεθνούς οργάνωσης Oxfam ο παγκόσμιος μέσος όρος (της αποστολής κεφαλαίων από τράπεζες σε φορολογικούς παραδείσους) είναι 19 ευρώ ανά 100 ευρώ.


Συζητάμε φυσικά για τις τράπεζες που ανακεφαλαιοποίηθηκαν από Ευρωπαίους φορολογούμενους και για τη διάσωση των οποίων (κυρίως των Γερμανικών και των Γαλλικών) επιβλήθηκαν τα μνημόνια σε σειρά χωρών της Ε.Ε. με εντολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ.

Με τον Γιούνκερ που έχει κάνει την ίδια του την χώρα φορολογικό παράδεισο τι περιμένουμε;
Αλλά εσύ έπρεπε να αισθάνεσαι ένοχος γιατί δεν πήρες απόδειξη για εκείνη την τυρόπιτα.

i-gata.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)