Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Siemens στο εδώλιο για μίζες στην Αργεντινή




Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:

Οι καλοί μας Γερμανοί, οι αδιάφθοροι, αυτοί που δεν αισχροκερδούν εις βάρους των εταίρων τους, αυτοί που μίζες και δωροδοκία δεν διδάχτηκαν, φαίνεται τα έχουν όλα μέσα στο αίμα τους. Η Γερμανική βαρβαρότητα συμπλέει με την κτηνοβασία, με τα μνημόνια που μας δολοφόνησαν, με τους διεφθαρμένους πολιτικούς στην Αργεντινή και στην Ελλάδα.  

Θαυμάστε τον πολιτισμό και τις αξίες που προωθεί η Γερμανική κατοχή σε όλο τον κόσμο.

 
Ξεκίνησε την Παρασκευή στο Μόναχο η δίκη του Ούριελ Σάρεφ, πρώην στελέχους της Siemens, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία κυβερνητικών στελεχών της Αργεντινής μέσω των «μαύρων ταμείων» της εταιρείας.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως το 2003 η Siemens είχε δωροδοκήσει κυβερνητικά στελέχη της Αργεντινής με συνολικό ποσό 9,5 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα σημαντικό συμβόλαιο για την έκδοση νέων δελτίων ταυτότητας με αυξημένες προδιαγραφές ασφαλείας.

Ο Χανς Λαϊεντέκερ, δημοσιογράφος στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, ο οποίος είχε πρωτοστατήσει στις αποκαλύψεις για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, αναφέρει πως «θεωρείται σίγουρο ότι για πολλά χρόνια η Siemens διατηρούσε ολόκληρο σύστημα μαύρων ταμείων. Αυτό γινόταν την εποχή που δεν αποτελούσε ακόμη ποινικό αδίκημα η δωροδοκία στο εξωτερικό».
Σύμφωνα με τον Λαϊεντέκερ, τον οποίο επικαλείται η Deutsche Welle, εκείνη την εποχή η Siemens δεν είχε ενοχληθεί ιδιαίτερα από τα όποια κρούσματα δωροδοκίας. «Όσοι συνεργάτες εντοπίζονταν να εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις απλώς έπαιρναν μετάθεση ή ακόμη και προαγωγή σε ορισμένες περιπτώσεις», αναφέρει ο γερμανός δημοσιογράφος στη Deutsche Welle.
Στο εδώλιο, εκτός από τον Ούριελ Σάρεφ, πρώην εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Siemens, είχε κάτσει πριν από δύο χρόνια και ο Τόμας Γκάνσβιντ, ο οποίος φέρεται να είχε αναλάβει τη διαχείριση των μαύρων ταμείων για λογαριασμό των προϊσταμένων του. Ωστόσο η ποινική δίωξη σε βάρος του Τόμας Γκάνσβιντ ανεστάλη, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, σημειώνοντας πως ο ίδιος αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 175.000 ευρώ.

Η Siemens έχει κληθεί μέχρι σήμερα να καταβάλλει πρόστιμα και αποζημιώσεις για τα «μαύρα ταμεία» ύψους 2,9 δις ευρώ με την Deutsche Welle να αναφέρει πως αυτά τα χρήματα «είναι πολύ περισσότερα από όσα λέγεται ότι είχε διαθέσει για δωροδοκίες».
Τη δίκη του Ούριελ Σάρεφ στην υπόθεση των μαύρων ταμείων της Αργεντινής παρακολουθεί τώρα με ενδιαφέρον και ο Κρίστιαν Χούμποργκ, επικεφαλής του γερμανικού παραρτήματος της «Διεθνούς Διαφάνειας». Και αυτό γιατί πιστεύει ότι «συχνά ο μίτος της υπόθεσης αρχίζει να ξετυλίγεται μόνο στη διάρκεια της δίκης, όταν αρχίζουν να κατονομάζονται οι μάρτυρες». Ωστόσο σε περίπτωση που ανασταλεί η ποινική δίωξη, όπως είχε γίνει με τον Τόμας Γκάνσβιντ, προφανώς θα σταματήσει και η περαιτέρω διερεύνηση, εκτιμά ο Χούμποργκ.

Ο Χανς Λαϊεντέκερ υποστηρίζει πως σήμερα, μετά τις αποκαλύψεις για τις δωροδοκίες κυβερνητικών αξιωματούχων χωρών σε όλον τον κόσμο, η πολιτική της Siemens έχει αλλάξει. «Επικρατεί πλέον μια πολιτική που λέει πως αν χρειάζονται μαύρα λεφτά για να πάρουμε μια δουλειά, τότε απλά δεν παίρνουμε τη δουλειά».
Ο Ούριελ Σάρεφ είναι το τελευταίο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Siemens που καλείται να λογοδοτήσει για υπόθεση δωροδοκίας. Αλλά αυτή μάλλον δεν είναι η τελευταία εμπλοκή της εταιρίας με τη δικαιοσύνη. Στη Βραζιλία κάποιοι κατηγορούν μεγάλες ξένες εταιρίες, μεταξύ των οποίων και τη Siemens, για τη δημιουργία καρτέλ ενόψει διαγωνισμών για το μετρό του Σάο Πάολο, ενώ η τοπική κυβέρνηση απειλεί με προσφυγή στα δικαστήρια, αναφέρει η Deutsche Welle.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
και συνεχίζουμε τα δημοσιεύματα με τις Γερμανικές απάτες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)