Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Απεργία καθηγητών Δευτέρα και Τρίτη

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση-που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα- η γενική συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ αποφάσισε να μην προχωρήσουν οι καθηγητές σε απεργία διαρκείας αλλά να πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου.
Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου "Ε" Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου "Ε" Την Τετάρτη, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση ώστε να καθορίσουν περαιτέρω τη στάση τους ενώ δεν αποκλείεται να παραταθεί η απεργιακή τους κινητοποίηση μέσω της ΑΔΕΔΥ, η οποία αναμένεται να κηρύξει απεργία για την προσεχή εβδομάδα.
Κατά την πολύωρη συνεδρίαση, απορρίφθηκαν οι προτάσεις για πενθήμερη και τριήμερη απεργία, ενώ η πρόταση για 48ωρη απεργία εγκρίθηκε με ποσοστό 82%. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η πρόταση για πενθήμερη απεργία υπερψηφίστηκε από το 65,7% των ψηφισάντων. Δεν υιοθετήθηκε, όμως, αφού δεν συγκέντρωσε το 66,6% που απαιτείται, σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΛΜΕ.

Οι συνδικαλιστές των καθηγητών θεωρούν φυσιολογική την κάμψη που καταγράφηκε την περασμένη βδομάδα στη συμμετοχή των καθηγητών στην απεργία, τονίζοντας ότι τα ποσοστά συμμετοχής της τάξης του 90% στις αρχές της κινητοποίησης ήταν "πρωτοφανή για την τελευταία 20ετία".

Η πενθήμερη απεργία, που είχε εξαγγελθεί για τις 16 Σεπτεμβρίου, έληξε με ποσοστά συμμετοχής της τάξης του 30% (20% σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)