Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Χάος στις εφορίες, οι μεταρρυθμίσεις Στουρνάρα και Θεοχάρη.

Χάος στις εφορίεςΚόλαση και χάος σήμερα στις εφορίες όλης της χώρας καθώς τελειώνει ο Σεπτέμβρης και οι φορολογούμενοι όσοι έχουν παλιά χρέη στην εφορία, και όσοι πρέπει να πληρώσουν δόσεις, να κάνουν ρυθμίσεις ή να καταθέσουν τα φορολογικά τους στοιχεία για έλεγχο συνωθούνται σε «ουρές» 100-150 ατόμων για δύο έως τρεις ώρες. 
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Δραματική ήταν η κατάσταση σήμερα το πρωί στην εφορία Παλαιού Φαλήρου όπου δύο υπάλληλοι έπρεπε να εξυπηρετήσουν 250 άτομα που περίμενα να πληρώσουν την οφειλή τους ή να εξοφλήσουν παλιότερα χρέη για να προλάβουν την προθεσμία πριν κλείσει και ο Σεπτέμβρης.
Ένας εφοριακός υπάλληλος είχε μπροστά του 120 φορολογούμενους που περίμεναν να παραδώσουν τα φορολογικά τους στοιχεία για επανέλεγχο.
Αλλόφρονες ηλικιωμένοι παρακαλούσαν να τους βοηθήσουν κάποιοι για να κάνουν ρύθμιση μέσω ίντερνετ που δεν γνώριζαν, γιατί αυτός είναι πλέον ο μοναδικός τρόπος για ρύθμιση χρεών.

Και μέσα σε όλα αυτά άνθρωποι που περίμεναν τρεις ώρες στην ουρά για να φτάσουν στον γκισέ και να πληρώσουν οφειλόμενα, μόλις βρισκόντουσαν μπροστά στον ταμεία τους έλεγαν ότι άδικα περίμεναν στην ουρά γιατί η εφορία δεν δέχεται πλέον μετρητά. Και έτρεχαν σε κοντινές τράπεζες όπου περίμεναν σε άλλες ουρές της τραπέζης για να βγάλουν επιταγές ακόμη και 10-20 ευρώ για να την πάνε στην εφορία για τα χρέη τους.
Μια πραγματική κόλαση για πολίτες και υπαλλήλους στην εφορία οι οποίοι κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να εξυπηρετήσουν χιλιάδες κόσμο που θέλει να πληρώσει.
newsbomb.gr
 
 
Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Η καθημερινή ζωή του Έλληνα πολίτη είναι μια τεράστια ταλαιπωρία,  που του ετοίμασαν ο Στουρνάρης και ο Θεοχάρης. Γεγονότα που περιμέναμε και έχουμε επισημάνει από καιρό μέσα από δημοσιεύσεις στο ιστολόγιο μας. Στο τέλος του 2012 η κυβέρνηση πέρασε νόμο να κλείσουν τα ταμεία στις εφορίες και να πραγματοποιούνται όλες οι πληρωμές προς το δημόσιο στις τράπεζες. Αυτό έχει δημιουργήσει το τεράστιο χάος στις ΔΟΥ  αλλά και υποστηρίζει το τραπεζικό σύστημα αφού αποκομίζει τεράστια κέρδη από την συνεργασία του με το δημόσιο. Τα κέρδη πολλαπλασιάζονται αφού οι τράπεζες μπορούν να δανείζουν τα χρήματα των πολιτών έστω και για λίγες ώρες και να τα αποδίδουν στο δημόσιο μετά από λίγες ημέρες.  Ας θυμηθούμε ότι οι Ελληνικές τράπεζες δεν πραγματοποιούσαν συναλλαγές την περίοδο του Πάσχα των καθολικών το 2013 και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δεσμεύουν τεράστια κεφάλαια στο σύστημα τους και να καθυστερούν να τα αποδώσουν στους δικαιούχους, αισχροκερδώντας και φοροδιαφεύγοντας, αφού κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τις κινήσεις τους μέσα στις υποτιθέμενες αργίες.
Αυτά είναι μόνο η αρχή, υπάρχει και ο ΠΟΛ1077 όπου όλες οι κινήσεις των λογαριασμών μας και πληρωμές μας θα πληροφορούν την πολιτεία  από τις τράπεζες τις ΔΕΚΟ κλπ, έτσι το φακέλωμα μας και η παρακολούθηση θα είναι εύκολη για το υπουργείο οικονομικών, αλλά και θα μοιράζουν αυτά τα προσωπικά δεδομένα με τους συνεργάτες τους, όπως ο κύριος Σοιμπλε και η υπόλοιπη συμμορία της Τρόικα.
Καλώς ήρθατε στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση με ταλαιπωρία, εξάλειψη της ελευθερίας σας, του προσωπικού απορρήτου  και όλων μας των δικαιωμάτων, ας μην ξεχνάμε οι πάνω από τρία εκατομμύρια άνεργοι φοροδιαφεύγουν σύμφωνα με τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση. Ακόμα και όσοι αυτοκτονούν είναι φοροφυγάδες και διαπράττουν έγκλημα καταστρέφοντας την οικονομία της χώρας. Το ίδιο ισχύει και με τους  συνταξιούχους  που βρίσκονται στη ζωή και λαμβάνουν την σύνταξη τους και δεν την χαρίζουν στο κράτος. Οι τελευταίες φαινομενικά υπερβολές για την κυβέρνηση είναι προβλήματα που καθημερινά την φέρνουν σε αδιέξοδο, για αυτήν τα πρόβατα πρέπει να πληρώνουν και να μην βελάζουν…   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)