Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΕΚΤ ετοιμάζει οδηγία - έκπληξη για τις τράπεζες του Νότου

Πρόκειται για μια είδηση που αναμένεται να συζητηθεί πολύ, όταν αρχίσει να κυκλοφορεί στην Ελλάδα το ίδιο δυναμικά όσο στην Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες
Picture 0 for Η ΕΚΤ ετοιμάζει οδηγία - έκπληξη για τις τράπεζες του Νότου
Πρόκειται για μια είδηση που αναμένεται να συζητηθεί πολύ, όταν αρχίσει να κυκλοφορεί στην Ελλάδα, το ίδιο δυναμικά όσο στην Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες.
Όπως πληροφορείται η Voria.gr, στην Φραγκφούρτη, όπου βρίσκεται η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) συζητείται ευρέως η θέσπιση κινήτρων για την προώθηση των στρατηγικών συμμάχων μεταξύ ευρωπαϊκών πιστωτικών ιδρυμάτων εντός της Ευρωζωνης.

Η άποψη των υποστηρικτών αυτής της θεωρίας είναι πως αν οι αδύναμες τράπεζες του Νότου απορροφηθούν από ισχυρές του Βορρά, τότε το πιθανότερο είναι ότι δεν θα χρειασθεί στο μέλλον, σε μια πιθανή νέα κρίση, να θυσιαστεί κρατικό χρήμα για τη διάσωση προβληματικών τραπεζών.

Όπως λέγεται χαρακτηριστικά από τους θιασώτες αυτής της πρότασης, «ένα άνοιγμα σε μια ελληνική τράπεζα δεν θα συνιστά πάρα ένα απλό ζήτημα για έναν ισχυρό γερμανικό όμιλο και τίποτα παραπάνω».

Το ζητούμενο ωστόσο εν προκειμένω είναι να καταστούν οι προς εξαγορά τράπεζες ελκυστικές για τους εν δυνάμει ενδιαφερόμενους. Αυτό ίσως είναι το πιο κομβικό σημείο της όλης υπόθεσης, αφού κατά τα άλλα οι τιμές στις οποίες προσφέρονται είναι κάτι παραπάνω από... ενδιαφέρουσες.

Μια ματιά στα χρηματιστηριακά ταμπλό όλου του ευρωπαϊκού νότου αρκεί για να πείσει για του λόγου το αληθές.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)