Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το τηλέφωνο . Η πρόσκληση ή πρόκληση . Το βάρος της καθημερινής επιβίωσης .
Ο Ανδρέας  μοίραζε θέσεις με πληθωρισμό και δάνεια Ο Μητσοτάκης πουλαγε τη Μακεδονία με τον Αντώνη πακέτο . Ο κινέζος είδε τη φούσκα ως λύση . Ο Κωστής κληρονόμησε το όνομα του θείου και τη πολιτική Παπανδρέου . Ο Τσιπρας νομίζει ότι ειναι στο 81 και πως είναι ο Ανδρέας . Ο Αντώνης προσπαθεί να αποδείξει ότι ειναι ο Καραμανλής του 1974.  
 
Ελλάδα 2013 . Στην εφορία ο κάθε υπάλληλος έχει και τη δική του ερμηνεία . Στο ΙΚΑ ψάχνουν στα βιβλία να βρουν περσινές υποθέσεις . Στη πολεοδομία η παρανομία ειναι ο νομος. Το ΤΑΙΠΕΔ πουλάει ακινητα αφού τα έχει ήδη πουλήσει. Το κράτος με κάθε ευκαιρία ξαναζητα καταγραφή των ίδιων στοιχείων των ίδιων προσώπων, των ίδιων ακινήτων . Οι φόροι επαναλαμβανόμενες σφαλιάρες χωρίς ειδοποίηση και περιορισμό . Οι συνεργάτες των πολιτικών γραφείων πουλάνε γνωριμίες για θέσεις στους φτωχούς και για επιδοτήσεις στους πλούσιους . Οι συνεργάτες των υπουργικων γραφείων επι της υλοποίησης. Οι εγκύκλιοι των υπουργείων όλες μαζί μια εγκυκλοπαιδεια μεγαλύτερη απο τη
Britannica που η μια ερμηνεία αλλάζει ή αναιρεί την άλλη. 


Ο ρομαντισμος, το τραγούδι, η κριτική για έναν καλύτερο κόσμο . Η φιλοδοξία για αλλαγή. Οι παρεες, το ματς, ο Ολυμπιακός . Η ίδια πλευρά στο ποδόσφαιρο .  Το διαχωριστικο αυλάκι  στα χωράφια της πείνας . Η ήττα, η φτώχια, η μιζέρια . Τα όνειρα . Οτι μπορούν να ειναι δυνατοί, ότι χτίζουν το δικο τους αύριο, ότι ίσως να αλλάξουν τα δεδομένα τη χώρα . Το σύστημα . Το ματς τελειώνει. Τα χωράφια ειναι μικρά και αγονα. Το κράτος έχει ήδη πάρει τη σοδειά και συνεχίζει . Το χαρτζιλίκι ειναι εισόδημα . Ο επικριτης έχει ευρύ πεδίο. Η πείνα θολώνει. Παίρνει το αυτοκίνητο , τρέχει να προλάβει . Ο Π. φεύγει . Τον προλαβαίνουν . Δεν το περιμένει. Τον μαχαιρωνουν . Τον σκοτώνουν . Απλά . Η Αστυνομος εκφράζει την απορία της . ‘Ε όχι και μαχαίρι’.. Ο Γ. κατεβαίνει απο το αυτοκίνητο . Παίρνει το ματωμένο μαχαίρι. Η απόδειξη είσπραξης .Η απόδειξη χρησιμοτητας. Ομολογεί ότι ειναι ο δολοφόνος . Δεν ειναι σίγουρος ότι ειναι αυτός, αλλά ειναι σίγουρος γιατί το έκανε . Μπορεί να το έκανε . Επρεπε να το κάνει . Το έκανε . Ναι το έκανε . Δεν ειναι δικός τους. Οι φωτογραφίες ειναι δικές τους. Η νοοτροπία ειναι δικιά τους. Το θέλημα ειναι δικο τους. Το μίσος ειναι δικο τους. Ο πατέρας ζητάει εκτέλεση . Το κράτος ζητάει τιμωρία . Ασπιρίνη στο καρκίνο . Ο πόνος μοναδικός και μονοδιαστατος. 

Γερμανία 1933. Τι έχει αλλάξει ; Το σύστημα ίδιο . Τα 2 άκρα. Οι ακραίοι . Το πολυτεχνειο. Το Reichskristallnacht .

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν . Το μνημόνιο παραμένει . Η προέλευση του παραμένει . Η νοοτροπία παραμένει . Η συνήθεια παραμένει . Η αδιαφάνεια παραμένει . Η ψηφοθηρία παραμένει . Η γραφειοκρατία παραμένει. Η διαφθορά παραμένει . Η δημοκρατία παραμένει . Οι εκλογές παραμένουν . Σαλοσπιρι στο έμφραγμα.

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ

Βαλερία Η.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)