Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Το ΥΠΟΙΚ μελετά την αντικατάσταση των τεκμηρίων διαβίωσης [ με το φακέλωμα και παρακολούθηση των πολιτών.]




Την αντικατάσταση των τεκμηρίων διαβίωσης από το «πόθεν έσχες» μελετά το υπουργείο Οικονομικών, με εργαλείο το περιουσιολόγιο. 
Από την επόμενη χρονιά κάθε δαπάνη που κάνει ο φορολογούμενος θα καταγράφεται στο έντυπο του «πόθεν έσχες», το οποίο θα συνυποβάλλεται μαζί με τη φορολογική δήλωση.
Ο υπολογισμός του εισοδήματος θα υπολογίζεται με βάση αυτά τα στοιχεία. Δηλαδή, με βάση τις δαπάνες -μεταξύ άλλων- για κάθε είδους αγορές, τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, τυχόν καταβληθέντα ενοίκια κλπ.
Σε συνδυασμό με το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων, που ήδη θα είναι καταγεγραμμένα στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο θα υπολογίζεται το εισόδημα, που έχει στη διάθεσή του, ώστε να μπορεί να το επικαλεστεί για να καλύψει το «πόθεν έσχες» του.
Η υποδομή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου είναι ήδη κατά 70% έτοιμη και σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών μέχρι τα μέσα του 2014 θα έχει τεθεί σε εφαρμογή. 
Στο περιουσιολόγιο εκτός από τα στοιχεία για τα εισοδήματα, τα ακίνητα και τις καταθέσεις των φορολογουμένων, θα καταγράφονται και στοιχεία για το καταναλωτικό τους προφίλ (λογαριασμούς τηλεφώνου, ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια, ασφαλιστήρια ζωής, κ.α..).
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)