Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Τέλος η Χρηματοδότηση σε κόμματα που ενέχονται σε κακουργήματα



Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Ένα δημοσίευμα που μας βρίσκει σύμφωνους. Δεδομένου ότι τα κόμματα της Βουλής συμμετείχαν άλλα λιγότερο κι άλλα περισσότερο σε κακουργηματικές πράξεις είναι καιρός να σταματήσει η χρηματοδότηση τους. Τέτοιες πράξεις είναι η αρπαγή της εξουσίας που διέπραξαν με ψέματα και  ψεύτικες υποσχέσεις, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα με την έλλειψη ουσιαστικής αντίδρασης δηλώνουν την συνενοχή τους για τα εγκλήματα εις βάρους της Ελλάδας. Η Γερμανική κατοχή δεν ήρθε μόνη τους κάποιοι κακούργοι την έφεραν και συνεχίζουν να την υποστηρίζουν.
Το σημαντικότερο είναι ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδος ο πολίτης εκλέγει αντιπρόσωπο του και όχι κάποιο κόμμα, θεωρούμε παράνομη την οικονομική υποστήριξη των κομμάτων από την φορολογία του Ελληνικού λαού, σε καμία χώρα δεν πληρώνουν τα κόμματα οι πολίτες. 

Πολύ μας άρμεξαν οι κηφήνες των κομμάτων.  




 Αναστολή χρηματοδότησης για κόμματα  που ο αρχηγός ή αριθμός στελεχών παραπέμπονται για κακούργημα, προτείνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης στον υπουργό ΕσωτερικώνΠρόταση αναστολής κομματικής χρηματοδότησης των κομμάτων των οποίων οι αρχηγοί ή κρίσιμος αριθμός βουλευτών ή μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησής του παραπέμπονται για αδικήματα των άρθρων 187 ή 187Α ή 187Γ ή για κακούργημα που επισύρει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών, απέστειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη   Νίκος Δένδιας στον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη, ύστερα από  συνεννόηση των δύο Υπουργών. Ουσιαστικά πρόκειται για νομοθετική πρόταση τροποποίησης του άρθρου 7 του Νόμου 3023/2002, σχετικά με την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων.

Σύμφωνα με την πρόταση αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση ενός κόμματος σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου του αρχηγού του ή κρίσιμου αριθμού (περισσοτέρων του ενός δεκάτου του συνολικού αριθμού) βουλευτών ή μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησής του, για τα αδικήματα των άρθρων 187 ή 187Α ή 187Γ του Ποινικού Κώδικα ή για κακούργημα που επισύρει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών.


Η πρόταση αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)