Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Το Ρωσικό Δημόσιο Επιμελητήριο αντέδρασε στην κατάσταση με την απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα


© Flickr / Klearchos Kapoutsis
Η Ελληνική σημαία. Φωτογραφία αρχείου

Μόσχα, 11 Ιουλίου – RIA Novosti. Η απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες είναι πιθανό να ελήφθη  υπό την πίεση της πολιτικής ηγεσίας της ΕΕ, δήλωσε  η επικεφαλής της Επιτροπής του δημόσιου Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την ανάπτυξη της δημόσιας διπλωματίας, της ανθρωπιστικής συνεργασίας και της διατήρησης των  παραδοσιακών  αξιών   Έλενας Sutormina.

Νωρίτερα, η Ελληνική εφημερίδα "Καθημερινή"[1] με αναφορά σε υψηλόβαθμες διπλωματικές πηγές ανέφερε ότι η Ελλάδα απελαύνει  δύο Ρώσους διπλωμάτες και απαγορεύει σε δύο ακόμη διπλωμάτες να εισέλθουν στη χώρα "για
παράνομες ενέργειες εναντίον της  εθνικής  Ασφάλειας ". Το Ρωσικό  ΥΠΕΞ έχει ήδη αναφέρει ότι θα ανταποκριθεί στις δράσεις της Ελληνικής πλευράς.

"Φαίνεται πολύ πιθανό η πολιτική ηγεσία της ΕΕ ανάγκασε την Ελλάδα να λάβει απόφαση σε κάποιους  από τους διπλωμάτες μας", δήλωσε ο Sutormina στο RIA Novosti.

Υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης μαζικής απέλασης Ρώσων διπλωματών από τις χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα αρνήθηκε να στηρίξει αυτή την πολιτική δράση.

"Το δεύτερο σημείο είναι η διατύπωση του λόγου μιας τέτοιας απόφασης:" παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική της χώρας ", μοιάζει πολύ με τις πρόσφατες δηλώσεις των ηγετών αρκετών ευρωπαϊκών χωρών. «Όλοι θυμόμαστε πως πριν από λίγα χρόνια η χώρα υπέφερε από μια σοβαρή κρίση και, προφανώς, οι πολιτικοί της ΕΕ το χρησιμοποιούν», λέει η  δημόσιος λειτουργός.

Ωστόσο, πιστεύει ότι, παρά την τρέχουσα κατάσταση, τόσο η Ελλάδα όσο και η Ρωσία θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν διμερείς σχέσεις. "από την πλευρά των δημόσιων οργανισμών θα είναι απαραίτητο. Καταλαβαίνουμε απόλυτα Ποιανού μηχανορραφίες είναι ", δήλωσε η  Sutormina.

Αναφορές

  1. http://www.kathimerini.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)