Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Δεν μπορεί να είναι αυτή Ελλάδα!

Του Δημήτρη Κυπριώτη
Είναι δυνατό να είναι αυτή η Ελλάδα που γνωρίζουμε, που αγαπάμε; Τι σχέση έχει με την πατρίδα μας που συμπυκνώνει αγώνες, ηρωικές μορφές, αρετές, μνήμες και παραδόσεις, υπερηφάνεια, μεγαλείο συναισθημάτων, πολιτισμό, αξιοπρέπεια, λαϊκές παραδόσεις και απελευθερωτικούς αγώνες, αλλά και σύγχρονο πνευματικό πολιτισμό και όλα αυτά μαζί να καταλήγουν σε ήθος!
Από το 1828 που η πατρίδα μας πορεύτηκε, αν δηλαδή μπορούμε να πούμε ότι πορεύτηκε ως ελεύθερο κράτος, ποτέ δεν έχει αντικρίσει μπροστά της έναν τέτοιο συρφετό άξεστων και απολίτιστων.
Σήμερα  βιώνουμε την πιο ακραία μορφή της υποτέλειας, του ψέματος, της γελοιότητας και της ντροπής, για αυτό αναρωτιόμαστε αν αυτή είναι η Ελλάδα μας ή το κακέκτυπο είδωλό της και μάλιστα ποδοπατημένο.
Πολλοί αναρωτιούνται αν με αυτήν την τεράστια ζημιά που έχει επέλθει, σε όλους τους τομείς της χώρας, αλλά και  με το ξεπούλημα όλων των περιουσιακών στοιχείων της, μπορεί να αναστηθεί και πάλι αυτός ο τόπος ή αν τελικά θα μας συμπαρασύρει στο βυθό αυτή η φρικτή κατάσταση που βιώνουμε;
Δύσκολη η διάσωση αλλά όχι ακατόρθωτη. Οφείλουμε ως Έλληνες να αλλάξουμε τακτική αντιμετώπισης και απλής θέασης των όσων συμβαίνουν στην Ελλάδα. Χάθηκε η Μακεδονία, απειλείται η ενότητα του Ελλαδικού χώρου, αλλά δεν υπάρχει σοβαρή αντίσταση από πουθενά. Ξεσηκώθηκε βέβαια ο λαός για τη Μακεδονία, αλλά ποιος τον λογάριασε;
Εδώ διατάζουν τώρα οι Γερμανοί και το ΝΑΤΟ και κατά τα φαινόμενα σε λίγο θα δούμε και τους διορισμένους στρατιωτικούς διοικητές από τους μηχανισμούς αυτούς και τα πολιτικά ανδρείκελα τα δικά μας,  θα υποτάσσονται και θα εκτελούν τα πάντα! Όμως ο λαός βρίσκεται απέναντι και αυτό είναι το παρήγορο για το άμεσο ή το εγγύς μέλλον και δεν πρέπει αυτός ο ταλαιπωρημένος λαός και αυτή η ακριβή πατρίδα, να υποκύψουν με κανέναν τρόπο.
Η αλήθεια όμως είναι, ότι αυτό το μέλλον τρομάζει, ειδικά δε αν δεν σταματήσει το κακό όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αλλά αυτή ταπείνωση δεν αντέχεται!
Ο Δημήτρης Κυπριώτης είναι στρατηγός ε.α. και Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.

epamhellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)