Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

ΕΣΕΕ: Στα 27 δισ. ευρώ ο τζίρος με κάρτες!

Στα 27 δισ. ευρώ θα φτάσει το 2018 ο τζίρος από τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΣΕΕ, η οποία κάνει λόγο για δυσανάλογα υψηλές τραπεζικές χρεώσεις στις επιχειρήσεις.
Το κόστος χρήσης καρτών για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες υπολογίζεται ετησίως κοντά στα 190.000.000 ευρώ.
Το κόστος 
Αναφορικά με το κόστος, το Ινστιτούτο Ερευνών της Συνομοσπονδίας διατυπώνει τρεις παρατηρήσεις:


1 Τα 27 δισ. ευρώ για το 2017 περιλαμβάνουν και τις συναλλαγές των τουριστών - χωρίς αυτές ο τζίρος του 2017 ήταν 23,5 δισ. ευρώ, τζίρος που εκτιμάται ότι θα φτάσει στα 27 δισ. για το 2018.
Οι κάρτες των τουριστών δεν έχουν εκδοθεί από ελληνικές τράπεζες, με συνέπεια να διαφοροποιείται η μέση χρέωση ανά συναλλαγή και να μην προκύπτει ως γενικός μέσος όρος.

2 Η μεσοσταθμική χρέωση 0,7% ισχύει στη διάρκεια του 2018, ενώ το 2017 κυμαινόταν γύρω στο 1%.

3 Το κόστος για τις επιχειρήσεις δεν είναι σταθερό κάθε έτος, γιατί οι δύο συνιστώσες του -τζίρος και μέση τραπεζική προμήθεια- είναι δυναμικά μεγέθη και μεταβάλλονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)