Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΓΙΑΤΙ Η ΜΟΣΧΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΣΤΗΝ… «ΜΕΣΗ» ΑΝΗΣΥΧΕΙ!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η αεροπορική επιδρομή των Αμερικανών στην συριακή βάση της Χαμάς, μετά την ανθρωπιστική καταστροφή με τα χημικά στην πόλη Han Şeyhun της περιφέρειας İdlib, που είναι κέντρο της συριακής αντιπολίτευσης, περιπλέκει σε επικίνδυνο βαθμό τις εξελίξεις στην Συρία και φέρνει μεγάλα μαύρα σύννεφα μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, ενώ παράλληλα φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση την Άγκυρα που μέχρι τώρα προσπαθούσε να κρατήσει τις δύσκολες ισορροπίες μεταξύ των δυο υπερδυνάμεων.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, η Μόσχα αντιδρά με οργισμένο ύφος στις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές και κατηγορεί την Δύση ότι χωρίς να
διεξάγει καμία έρευνα για να διαπιστωθεί το τι ακριβώς έγινε στην İdlib, μόνο με τα δελτία ειδήσεων των μεγάλων ΜΜΕ που όπως γνωστό είναι κατευθυνόμενα, αποφάσισε να προχωρήσει σε πολεμικές ενέργειες που ανάβουν νέες μεγάλες φωτιές στην περιοχή.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, ο ίδιος ο Πούτιν επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου και με αυστηρό ύφος κατήγγειλε τους δυτικούς ότι ενέργησαν χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, ενώ προειδοποίησε ότι η Μόσχα δεν θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια σε τέτοιους αιφνιδιασμούς.
Η Άγκυρα, όπως αναφέρεται, έστειλε κάποια «χλιαρή» επιστολή στον ΟΗΕ στην οποία ενώ ενοχοποιεί το καθεστώς Άσαντ, (με το οποίο οι Τούρκοι είναι οργισμένοι γιατί έχει συμμαχήσει με τους Κούρδους), ζητά την καταδίκη και τιμωρία του.

Το μεγάλο όμως πρόβλημα τώρα για την Τουρκία είναι ότι αν οξυνθούν και άλλο τα πράγματα τι γίνεται με την ρωσοτουρκική στρατιωτική συνεργασία και τις διαπραγματεύσεις για την απόκτηση ρωσικών οπλικών συστημάτων. Παράλληλα τίθεται σε δοκιμασία και η αντιαμερικανική εκστρατεία τον τελευταίο καιρό στο εσωτερικό της Τουρκιάς από τον ίδιο τον Ερντογάν, που έχει κατηγορήσει ανοιχτά τις ΗΠΑ για υπονόμευση του καθεστώτος του και για στήριξη των Κούρδων.

Πολλοί αναφέρουν ότι περίμεναν μια μεγάλη προβοκάτσια που θα συσπείρωνε ξανά το δυτικό στρατόπεδο κατά της Μόσχας, γιατί στην ουσία εκεί παίζεται το «παιχνίδι», καθώς ο Πούτιν ετοιμάζονταν να ξεχρεώσει όλα τα χρέη της Ρωσίας προς τις μεγάλες τράπεζες. Αυτό έχει μανιάσει το βαθύ αμερικανικό κράτος που έβλεπε με οργή τον Τραμπ να γλυκοκοιτάζει προς την ρωσική πλευρά και αυτό έπρεπε να αλλάξει με καθ μέσο.

Σίγουρα τα γεγονότα όπως τα παρουσιάζουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ είναι πολύ διαφορετικά από την πραγματικότητα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikoswxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)