Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Ποιοι υποστηρίζουν την τρομοκρατία και τους τζιχαντιστές;

Από τις διεθνής αντιδράσεις που παίρνουν θέση κατά του Άσαντ στη Συρία αυτόματα δηλώνουν υπέρ της τρομοκρατίας και υπέρ των τζιχαντιστών και πλέον είναι σίγουρο ότι πολλοί τούς χρηματοδοτούν. 
Τα συμφέροντα είναι τεράστια και μαζί με αυτά σπέρνουν την προπαγάνδα και την προβοκάτσια για να δημιουργήσουν τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.
Οι δηλώσεις που ακολουθούν ξεσκεπάζουν τις προθέσεις τους για το μακροχρόνιο πόλεμο της Συρίας αλλά και την δημιουργία του τεράστιου μεταναστευτικού κύματος που δέχεται η Ελλάδα.


TRUMP 
Η Εθνική Συμμαχία της Συρίας «χαιρετίζει» το αμερικανικό χτύπημα
Η Εθνική Συμμαχία της Συρίας που ανήκει στην αντιπολίτευση, σχολίασε θετικά την αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά της αεροπορικής βάσης στη Συρία και ελπίζει ότι οι πυραυλικές επιδρομές κατά της Συρίας θα συνεχιστούν, προκειμένου να σταματήσουν οι αεροπορικές επιδρομές της συριακής κυβέρνησης, αλλά και «η χρήση διεθνώς απαγορευμένων όπλων», σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου της οργάνωσης.

Η Βολιβία ζητά έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Η Βολιβία ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να συνεδριάσει σήμερα, την Παρασκευή, κεκλεισμένων των θυρών, αναφορικά με την αμερικανική
πυραυλική επίθεση κατά της Συρίας όπως γνωστοποίησε υψηλόβαθμος διπλωμάτης του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Γαλλία: Τα αεροπορικά πλήγματα αποτελούν προειδοποίηση προς ένα εγκληματικό καθεστώς
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ζακ Ερό δήλωσε ότι το Παρίσι ενημερώθηκε από την Ουάσινγκτον πριν από την πυραυλική επίθεση κατά της αεροπορικής βάση στη Συρία. Τα αεροπορικά πλήγματα αυτά αποτελούν «προειδοποίηση προς ένα εγκληματικό καθεστώς», είπε.
Το μέλλον της Συρίας δεν είναι με τον Ασαντ και οι Ηνωμένες Πολιτείες αρχίζουν να αποσαφηνίζουν την θέση τους, σχολίασε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών.
Οι Ρώσοι και οι Ιρανοί πρέπει να καταλάβουν ότι η υποστήριξη προς τον Μπασάρ αλ Ασαντ δεν έχει νόημα. Δεν θέλουμε αντιπαράθεση μαζί τους, πρόσθεσε.

Πλήρη υποστήριξη εκφράζει το Λονδίνο
Η Βρετανία εκφράζει την πλήρη υποστήριξή της προς τις ΗΠΑ για το στρατιωτικό πλήγμα κατά της συριακής αεροπορικής βάσης, δήλωσε βρετανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου υποστηρίζει πλήρως την ενέργεια των ΗΠΑ η οποία πιστεύουμε ότι αποτελεί την προσήκουσα απάντηση στην επίθεση με χημικά όπλα που εξαπέλυσε το συριακό καθεστώς και έχει ως στόχο την αποτροπή περαιτέρω τέτοιων επιθέσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η Βαρσοβία στηρίζει την αμερικανική επιχείρηση Η κυβέρνηση της Πολωνίας υποστηρίζει την αμερικανική αεροπορική επιχείρηση κατά της συριακής αεροπορικής βάσης, δήλωσε σήμερα κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Βαρσοβία.
«Είναι βέβαιο ότι οi Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο εγγυητής της διεθνούς ειρήνης και τάξης. Και υπάρχουν καταστάσεις κατά τις οποίες πρέπει να υπάρξει αντίδραση», δήλωσε ο Ραφάλ Μπότσενεκ στο τηλεοπτικό δίκτυο TVP Info.
«Παρακολουθήσαμε τις καταχρήσεις του συριακού καθεστώτος τα τελευταία χρόνια- κανείς δεν αντέδρασε αε αυτές», πρόσθεσε.

Στο πλευρό του Τραμπ το Ισραήλ
Το Ισραήλ υποστηρίζει «πλήρως» τα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα που εξαπολύθηκαν σήμερα εναντίον αεροπορικής βάσης στη Συρία, τα οποία χαρακτήρισε «ισχυρό μήνυμα» το οποίο πρέπει να ακούσουν το Ιράν και η Βόρεια Κορέα, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος είχε ενημερωθεί σχετικά πριν ξεκινήσει η αμερικανική επιχείρηση.
«Το Ισραήλ υποστηρίζει πλήρως την απόφαση του (Αμερικανού) προέδρου (Ντόναλντ) Τραμπ και ελπίζει ότι αυτό το μήνυμα αποφασιστικότητας απέναντι στις απεχθείς ενέργειες του καθεστώτος του (Σύρου προέδρου) Μπασάρ αλ Άσαντ θα ακουστεί όχι μόνο στη Δαμασκό, αλλά επίσης στην Τεχεράνη, την Πιόνγκγιανγκ και αλλού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Με τα λόγια του και τις πράξεις του ο πρόεδρος Τραμπ έστειλε ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα: δεν θα ανεχθούμε τη χρήση και τη διάδοση των χημικών όπλων», προσθέτει.
Από την πλευρά του ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επεσήμανε μιλώντας στο AFP ότι ο στρατός «είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων από τις ΗΠΑ για την επίθεση στη Συρία, την οποία στηρίζει πλήρως».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ) 

huffingtonpost.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)