Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Θερμό επεισόδιο στην ανατολική Μεσόγειο την επόμενη εβδομάδα προανήγγειλε ο γαμπρός του Ερντογάν

Θερμό επεισόδιο στην ανατολική Μεσόγειο την επόμενη εβδομάδα προανήγγειλε ο γαμπρός του ΕρντογάνΟι δηλώσεις του 39χρονου υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας και γαμπρού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, για έναρξη ερευνών υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο όπως και οι απειλές του προς την Κύπρο, «παίζουν» τη Μεγάλη Πέμπτη στον τουρκικό Τύπο.

Να σημειωθεί ότι ο 39χρονος Αλμπαϊράκ έχει κατηγορηθεί από τα WikiLeaks και από διεθνή Μέσα για χρηματοδότηση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), από την οποία φέρεται να αγόραζε το κλεμμένο πετρέλαιο που αντλούσαν οι τρομοκράτες από Συρία και Ιράκ.

H τουρκική εφημερίδα Sabah σε είδηση με τίτλο «Σημαντικές δηλώσεις από τον Μπεράτ Αλμπαϊράκ» και υπότιτλους «Αυτά που έκανε η Νότια Κύπρος δεν
μπορούν να γίνουν αποδεκτά» και «Η Τουρκία θα γίνει πιο δραστήρια στη Μεσόγειο στον τομέα της ενέργειας» αναφέρεται στις δηλώσεις του Μπεράτ Αλμπαϊράκ τη Μεγάλη Τετάρτη, κατά τη συνέντευξή του στο Κανάλι 24, όπου απάντησε σε ερωτήσεις του Αρχισυντάκτη, Μουράτ Τσιτσέκ.

«Η Τουρκία είναι μία χώρα, που όσο ψάχνεις, τόσο βρίσκεις. Πρέπει να ψάξουμε περισσότερο. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής θα γίνουν εργασίες έρευνας. Φωτογραφίζουμε συγκεκριμένα την Τουρκία. Το πλοίο μας θα φθάσει στη Μεσόγειο την προσεχή βδομάδα», είπε ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

«Δεύτερο πλοίο μας θα πλεύσει την προσεχή βδομάδα για την Μεσόγειο. Ξεκινούμε τη διαδικασία τρισδιάστατων σεισμικών ερευνών. Από περιφερειακής απόψεως, όταν το χωρίσουμε σε περιοχές που σχετίζονται με θαλάσσιες ζώνες, δημιουργούνται στο πλαίσιο αυτό στη Μεσόγειο πλευρές οι οποίες είναι αντικρουόμενες και πλευρές επί των οποίων διαφωνούμε» και συνέχισε:
«Η Τουρκία εφεξής θα κινηθεί πιο ενεργά στη Μεσόγειο. Αυτά που έκανε η «Νότια» Κύπρος δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Σε νομικό επίπεδο, δε δημιουργούν αποτέλεσμα που να συμβάλλει στην κατάσταση ούτε της Κύπρου, ούτε στις εταιρίες του ιδιωτικού τομέα που ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή. Τελικά, ένα οικόπεδο δημιουργεί μεγαλύτερες δυσκολίες, παρά οφέλη. Θα το δούμε αυτό. Υπάρχει και κάτι ακόμα. Μιλάτε για ειρήνη, μιλάτε για νησί. Όπως και στο Σχέδιο Ανάν το 2004, η μία πλευρά λέει έτσι, η άλλη πλευρά λέει πράγματα με αρνητικό πρόσημο για την ειρήνη. Δε μιλάτε για το νησί στην ολότητά του, και χωρίς να ακούσετε κανέναν, διαχωρίζετε τα του νησιού, οικόπεδο προς οικόπεδο. Πήρατε ένα οικόπεδο και το βγάλετε σε δημοπρασία. Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι πχ το οικόπεδο 6, το οποίο η Τουρκία το έχει εγγράψει στα Ηνωμένα Έθνη ως τουρκικό», δήλωσε ο Αλμπαϊράκ διεκδικώντας μέρος της κυπριακής ΑΟΖ ως τουρκικής.

Την Κυριακή (του Πάσχα) 16 Απριλίου στην Τουρκία διεξάγεται το δημοψήφισμα που εάν επικρατήσει το «ναι» θα «ανακηρύξει» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε πρόεδρο σουλτάνο.
Ο Αλμπαϊράκ, που από μόνος του είναι μια ασήμαντη οντότητα, εκτελεί πιστά τις εντολές Ερντογάν και στην ουσία προαναγγέλλει σοβαρότατη τουρκική πρόκληση στην ανατολική Μεσόγειο τη Διακαινήσιμο Εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)