Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Independent για Σαμαρά: Ο Έλληνας ζητιάνος περιοδεύει για μία ακόμη φορά στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες


Άρθρο-πρόκληση από την βρετανική Independent. Τι λέει για τον Έλληνα πρωθυπουργό και για την χώρα μας
Προκλητικό άρθρο από τη βρετανική εφημερίδα Independent, η οποία χαρακτηρίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό ζητιάνο ο οποίος βγήκε στη γύρα για δανεικά.
Το άρθρο έχει τίτλο "Ο Έλληνας ασθενής επιστρέφει ξανά για βοήθεια", ενώ σημειώνει πως "Ο Έλληνας ζητιάνος περιοδεύει για μία ακόμη φορά στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ο πρόεδρος της κυβέρνησης (συνεργασίας) Αντώνης Σαμαράς ζητάει περισσότερο χρόνο για την υλοποίηση του Μνημονίου".
Μάλιστα αναρωτιέται "γιατί μετά από τόσα δις ευρώ που έριξε η Ευρώπη στη χώρα μας ως βοήθεια, χρειάζεται να απλώσουμε και πάλι το χέρι".
Ο αρθρογράφος ωστόσο τονίζει πως οι Έλληνες στενάζουν εξαιτίας της βαθιά ύφεση εδώ και πέντε χρόνια, με την ανεργία να έχει εκτιναχθεί στο 23%.
Παράλληλα η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει πως η τύχη της Ελλάδας θα κριθεί από τη συνάντηση Μέρκελ Σαμαρά, και από το κατά πόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μπορέσει να πείσει το μεγάλο αφεντικό της Ευρώπης, την Γερμανίδα Καγκελάριο για το τι είναι διατεθειμένη να κάνει η χώρα του για να επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης.
"Η Μέρκελ ή θα σπρώξει τους Έλληνες στην έξοδο για να διατηρήσει τη συνοχή της κυβέρνησης της, ή θα τους βοηθήσει με τον κίνδυνο να καταρρεύσει", εκτιμά η εφημερίδα.

Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
κύριε Σαμαρά σκύβεις το κεφάλι, τους κάνεις τα γούστα και σε λένε ζητιάνο. Άνοιξες τα σύνορα για να εισέλθουν στην χώρα μας οι Αλβανοί (χώρα και πολίτες που δεν ανήκουν στην Ε.Ε.), έδωσες υπηκοότητα και πράσινες κάρτα στους λαθρομετανάστες για να διαλύσεις τον Ελληνικό ιστό, να μας κάνεις πολυπολιτισμικούς. Δεν ψήφισες το πρώτο μνημόνιο για να δημιουργήσεις τις εντυπώσεις και να φανείς διαφορετικός από ότι το ΠΑΣΟΚ (είχες βέβαια τις πλάτες του ΛΑΟΣ που σου εξασφάλιζε την σιγουριά ότι θα ψηφιστεί το μνημόνιο). Τώρα ανέχεσαι να σε κατηγορούν σαν να είσαι το κατακάθι της Ευρώπης και ναι είσαι το κατακάθι μια που εσύ έδωσες τα δικαιώματα με την πολιτική σου. 
ΖΗΤΙΑΝΕ ΣΑΜΑΡΑ παραιτήσου γιατί ο ρόλος σου είναι μόνο για ζητιάνα, δεν έχεις πλέον τον σεβασμό από κανέναν ...
Υ.Γ. 1. πάντα είχαμε την απορία πως η Γερμανίδα Καγκελάριος έγινε το μεγάλο αφεντικό της Ευρώπης; Θα μπορούσε να μας απαντήσει κάποιος πως ένα μέλος της Ε.Ε. ξαφνικά γίνεται αρχηγός, τα μέλη τελικά δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις;
Υ.Γ. 2. στο άρθρο τον Σαμαρά τον αναφέρουν σαν πρωθυπουργό, μα με το σχεδόν 30% των ψήφων στις τελευταίες εκλογές πως μπορεί κάποιος να πει ότι είναι πρωθυπουργός; Ένας πρωθυπουργός χωρίς να έχει αυτοδυναμία δεν είναι πρωθυπουργός αλλά ένα τίποτα, ένα 30% από το 60% που ψηφίσαν δηλαδή αναλογικά το 18% όλων των ψηφοφόρων. 
Καιρός να λέμε την πραγματικότητα και όχι να διαδίδουμε και να αποδεχόμαστε ανακρίβειες και ψεύδη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)