Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Κύριε Καμμένε, άλλα λέει το Σύνταγμα, άλλα λέτε εσείς! (βίντεο)

Λέτε εσείς ότι αν δεν υπάρχει δικαιοσύνη μέσω της εξεταστικής , τότε θα υπάρχει λαϊκή δικαιοσύνη και ότι γι΄αυτό κάνατε πρόταση σύστασης σχετικής επιτροπής για το μνημόνιο.  Μόνο που το άρθρο 26 του Συντάγματος το οποίο δεν μπορεί καν να αναθεωρηθεί, προβλέπει ότι η δικαιοσύνη απονέμεται από την δικαστική και όχι από την νομοθετική εξουσία !
ΤΜΗΜΑ Α’: Σύνταξη της Πολιτείας
Άρθρο 26
  1. Η νομοθετική λειτουργία ασκείται από τη Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
  2. Η εκτελεστική λειτουργία ασκείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση.
  3. Η δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια· οι αποφάσεις τους εκτελούνται στο όνομα του Ελληνικού Λαού.
Έπειτα, η παρούσα βουλή δεν έχει καμία αρμοδιότητα επειδή τα μέλη της δεν είναι εκλεγμένα . Δείτε το ειδικό αφιέρωμα σε αυτό το θέμα … ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΕΓΚΥΡΕΣ Ή ΑΚΥΡΕΣ; , Βουλευτικές Εκλογές 2012: Έγκυρες ή Άκυρες; ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ!,  Επιτροπή της Βενετίας – Κώδικας ορθών πρακτικών επί εκλογικών ζητημάτων
ANT1 21/08/2012 
ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΑΤΕ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ;;; ΠΟΣΕΣ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΤΑΘΕΙ, ΠΟΣΟ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ;;;
εικόνα από www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)