Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

«Να ζυγίζουν τα λόγια τους» για την Ελλάδα ζητά από τους κυβερνητικούς εταίρους η Μέρκελ .

Μετά τη συνάντηση με τον Σαμαρά
«Να ζυγίζουν τα λόγια τους» για την Ελλάδα ζητά από τους κυβερνητικούς εταίρους η Μέρκελ
Η Γερμανίδα καγκελάριος στη διάρκεια της «καλοκαιρινής» συνέντευξής της στο ARD, μπροστά από τη Ράιχσταγκ  

Η Γερμανίδα καγκελάριος κάλεσε τους κυβερνητικούς εταίρους της να προσέχουν τα λεγόμενά τους για την ελληνική κρίση, μετά τη συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό. «Καθένας θα πρέπει να ζυγίζει τα λόγια του» τόνισε σε συνέντευξή της στο ARD, αναφερόμενη σε δηλώσεις Γερμανών πολιτικών που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ.
«Η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα σε μια πολύ κρίσιμη φάση για την καταπολέμηση της κρίσης του ευρώ» τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ.
«Έχουμε αμοιβαίες ευθύνες στην Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν είναι μόνο μια νομισματική ένωση, αλλά είναι μια πολιτική κοινότητα, η οποία έχει προσφέρει πολλές δεκαετίες ειρήνης» πρόσθεσε.
Γι αυτό, συμπλήρωσε, θα πρέπει κανείς να «είναι πολύ προσεκτικός, όταν ξέρει ότι αυτή τη στιγμή η αλλαγή στην Ελλάδα είναι απαραίτητη.»
Σε ερώτηση εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από το πρόγραμμα διάσωσης, η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι «δεν έχει στοιχεία» ότι πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.
Η δήλωση αυτή της Μέρκελ έρχεται μετά τη συνάντησή της με τον Αντώνη Σαμαρά. Μετά τη συνάντηση, ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι «τοξικές δηλώσεις μόνο κακό μπορούν να κάνουν, από όπου και αν προέρχονται».
Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του CSU, Αλεξάντερ Ντομπρίντ, ο οποίος δήλωσε ότι «βλέπει» την Ελλάδα εκτός ευρώ μέχρι το 2013.
Η απάντηση ήρθε διά στόματος υπουργού Εξωτερικών. Ο Γκίντο Βεστερβέλε τόνισε ότι «Ο εκφοβισμός σε βάρος μεμονωμένων χωρών του ευρώ που προέρχεται από πολιτικούς υπολογισμούς πρέπει να σταματήσει».
Ο γερμανικός Τύπος εκτιμά ότι δεν αποκλείεται το θέμα αυτό να προκαλέσει την επόμενη μεγάλη κρίση στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό.

http://www.sofokleous10.gr/

Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
η κυρία Μέρκελ ο νέος πλανητάρχης, τόσα ξεστόμισε για τους Έλληνες και τώρα καλεί τους κυβερνητικούς εταίρους να ζυγίζουν τα λόγια τους, μα όλοι αυτοί την Μέρκελ πήραν σαν παράδειγμα για να κατεβάζουν βόθρους για την χώρα μας.
Αν ο Αλεξάντερ Ντομπρίντ μας βλέπει το 2013 έξω από το ευρώ, εμείς ευχόμαστε να πραγματοποιηθούν οι προβλέψεις του πριν το 2013, έγιναν πολύ κουραστικοί με τα εντός και εκτός ευρώ, δεν έχουν καταλάβει ότι μπορούμε και χωρίς αυτούς; Άλλωστε όσο είμαστε στο ευρώ τόσο το χρέος μεγαλώνει, παρά τις αιματηρές προσπάθειες του Ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)