Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Στις 23/08/2012 εορτάζουν:


  1. Απόδοση εορτής κοιμήσεως Θεοτόκου
    Σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει την Απόδοση της κοιμήσεως Θεοτόκου.

    Επίσης, στις 22 και 23 Αυγούστου, εορτάζει με κάθε εκκλησιαστική και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, η ιστορική Μονή της Παναγίας της Προυσιώτισσας στον Προυσσό Ευρυτανίας. (Βλέπε και 22 Αυγούστου).


    Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
    Ἦχος α’.
    Ἐν τὴ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τὴ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε, Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταὶς πρεσβείαις ταὶς σαὶς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τᾶς ψυχᾶς ἠμῶν.

    Κοντάκιον
    Ἦχος πλ. β’. Αὐτόμελον.
    Τὴν ἐν πρεσβείαις ἀκοίμητον Θεοτόκον, καὶ προστασίαις ἀμετάθετον ἐλπίδα, τάφος καὶ νέκρωσις οὐκ ἐκράτησεν, ὡς γὰρ ζωῆς Μητέρα, πρὸς τὴν ζωὴν μετέστησεν, ὁ μήτραν οἰκήσας ἀειπάρθενον.
    Οπτικοακουστικό Υλικό
    media
    Ακούστε το απολυτίκιο!

    http://www.saint.gr

2 σχόλια:

  1. Δεν είναι ελεύθεροι οι δούλοι του γιαχβέ , θεού ,και δεν είναι Έλληνες οι χριστιανοιουδέοι που έχουν προπάτορες τους αιμοσταγείς, πόρνους και άξεστους εβραίους όπως τους αβραάμ , ισαάκ , μωησή ισαία κ,τ,λ, ζηλωτές του σκοταδισμού .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ κύριε Γεώργιε Σταυρουλάκη, η θέση σας είναι ξεπερασμένη και κοινότυπη. Χρησιμοποιείτε μια πάγια ταχτική που δηλώνει την Ορθόδοξη πίστη και τον Χριστιανισμό σαν να είναι η θρησκεία των Εβραίων, προφανώς δεν λαμβάνετε υπόψη σας ότι ο Χριστός σταυρώθηκε από τους Εβραίους και προωθείτε την ιδέα ότι η η Χριστιανική πίστη οδηγεί στον σκοταδισμό και στην δουλεία. Μάθετε (που το ξέρετε αλλά δεν σας συμφέρει να το αναφέρετε) ότι Χριστιανισμός σημαίνει ελευθερία, ελευθερία πνεύματος και επιλογών (ελεύθερης βούλησης): http://www.pemptousia.gr/2011/07/χριστιανισμός-και-ελευθερία/
      Τέλος η αναφορά σας στους προφήτες σαν ζηλωτές του σκοταδισμού είναι άτοπη, διότι όλοι αυτοί προανήγγειλαν τον ερχομό του Χριστού, του μοναδικού Θεού που σταυρώθηκε και ξεφτιλίστηκε για εμάς, του μοναδικού Θεού που με την ανάσταση του προσέφερε το Φως και όχι το σκοτάδι όπως εσείς αναφέρετε.
      Επίσης μάθετε ότι για να είστε σήμερα ελεύθερος (όσο μπορεί κανείς σε μια τέτοια κοινωνία) κάποιοι Έλληνες Χριστιανοί πολέμησαν για να αποβάλουν τον Τούρκικο ζυγό και κάποιοι Ορθόδοξοι ιερείς κράτησαν τον Ελληνισμό μέσα στην Τουρκοκρατία.
      Αν οι ήρωες της Ελληνικής επανάστασης δεν ήταν Έλληνες αλλά χριστιανοιουδέοι όπως χαρακτηριστικά αναγράφετε, τότε προσβάλλετε την Ιστορία μας και όσους έχυσαν το αίμα τους για την Ελλάδα μας, θεωρούμε ότι εσείς ζείτε στο σκοτάδι και σας ευχόμαστε να δείτε κάποια στιγμή το Φως που σας λείπει...

      Διαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)