Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Μη μας κουνάτε το δάκτυλο κύριε Πάγκαλε!

Θα μπορούσε να απαντήσει κανείς με πολλά επιχειρήματα στην αμετροέπεια (ή πονηριά ίσως;) του κ. Πάγκαλου. Θα μπορούσε και να τον αγνοήσει, αν τα χειραγωγούμενα ελληνικά ΜΜΕ δεν πρόβαλαν αυτόν και το βιβλίο του, σε σημείο ώστε πολλοί Έλληνες πολίτες να επηρεάζονται και να αισθάνονται συνένοχοι στο διαχρονικό έγκλημα (πολιτικών και άλλων).
     Τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο κ. Πάγκαλος πρωτοείπε την φράση «μαζί τα φάγαμε», είχε δηλώσει: «Η απάντηση σε όλους αυτούς που μας ρωτάνε “πού τα φάγατε τα λεφτά” είναι μία: Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί, ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος». Στην ουσία τι μας είπε ο κ. Πάγκαλος: «Σας βολέψαμε στο Δημόσιο, σας κάναμε ανθρώπους και τώρα μας βρίζετε; Δεν ντρέπεστε;».
     Του απαντώ:
     Ώστε έτσι κύριε Πάγκαλε… Μαζί τρώγαμε την «πίττα» και ξεκοκαλίζαμε τα «κοψίδια»!!!. Στο ίδιο τραπέζι καθόμασταν ΕΜΕΙΣ κι’ ΕΣΕΙΣ!!! Αλλά ΕΜΕΙΣ κύριε Πάγκαλε ήμασταν απέναντι και απλά… βλέπαμε. Μέσα στο φαγοπότι και στον οίστρο της βουλιμίας σας ούτε καν μας προσέξατε. Έτσι μείνατε με την εντύπωση ότι… τρώγαμε.   Τώρα μας φορτώνετε και ευθύνες. Προσπαθείτε να μας εμφανίσετε ως συνενόχους στο έγκλημα. Θύτες και θύματα στο ίδιο εδώλιο.
     Είναι αλήθεια ότι κάποιους τους φωνάξατε κοντά σας, να δοκιμάσουν μερικά κοψίδια ή κάποιο επιδόρπιο. Κάτι λίγο, όσο για να τους καλοπιάσετε και να τους καταντήσετε του χεριού σας. Τους βάλατε στις αμαρτωλές ΔΕΚΟ ή τους κάνατε αργόμισθους και αεριτζήδες του κομματικού στρατού σας. Μερικούς, πιο λίγους, τους φωνάξατε πιο κοντά στην πίτα. Τους κάνατε «προέδρους», «συμβούλους», «εργατοπατέρες», «αγροτοπατέρες»… Στην ουσία πληρώνατε τους «υπηρέτες» σας και το «στρατό» σας… Όμως οι πολλοί, τα εκατομμύρια, στεκόμασταν απέναντι και… απλά βλέπαμε. Αυτό ήταν το λάθος μας. Ο μόνος λόγος για τον οποίο δικαιούστε να μας ενοχοποιείτε και να μας ρίχνετε ευθύνες: ότι απλά βλέπαμε, και δεν σας πήραμε με τις πέτρες και ότι άλλο βρίσκαμε μπροστά μας.
     Αν κάποιοι – πολλοί ίσως – βρήκαν την ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν, να φοροδιαφύγουν, να κλέψουν, να αποκτήσουν μαύρο χρήμα, κλπ, το έκαναν εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία κράτους ή επειδή κάποιοι από σας τους κάλυπταν. Τη λειτουργία του κράτους και τα όρια τα ρυθμίζουν οι ηγέτες που ασκούν εξουσία – αυτοί που νομοθετούν, κυβερνούν και δικάζουν– και όχι οι ανώνυμοι πολίτες. Με στόχο την αθώωση της συντεχνίας σας – ή/και τον συμψηφισμό ευθυνών - επιχειρείτε να ενοχοποιήσετε τον κάθε Έλληνα πολίτη. 
     Ας ελπίσουμε ότι τώρα που καταλάβαμε το φταίξιμό μας, τώρα που σας πήρε χαμπάρι και ο πλέον εύπιστος πολίτης αυτής της χώρας, να πράξουμε ότι πρέπει ώστε να μην έχετε λόγο να μας ξαναπείτε φταίχτες. Να πάψουμε να παραμένουμε αμέτοχοι και νωθροί απέναντι σε όλα όσα μαγειρεύονται στην πλάτη μας, αλλά να στείλουμε εκεί που του πρέπει όποιον ασχημονεί εις βάρος μας και εις βάρος της Πατρίδας.
     «Η πολιτική μας εκδικείται», γράφει ο Σταύρος Λυγερός στην Καθημερινή, «επειδή πάψαμε να είμαστε επί της ουσίας πολίτες. Εκφυλισθήκαμε σε ψηφοφόρους-πελάτες των κομμάτων, είτε κλειστήκαμε αυτάρεσκα στον κάθε μικρόκοσμό μας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αφήσαμε να καθορίζουν τις τύχες μας συνήθως θλιβεροί και ενίοτε άθλιοι επαγγελματίες πολιτικάντηδες, ορισμένοι εκ των οποίων σήμερα ανερυθρίαστα κουνάνε το δάκτυλο στην κοινωνία.»
     Μη μας κουνάτε λοιπόν το δάκτυλο κύριε Πάγκαλε!

Δρ. Ιωάννης Παρίσης
Υποστράτηγος ε.α.
Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης

(Εστάλη από τον κύριο Ανδρέα Μ.)

Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
δεν θα αναφερόμασταν σε αυτό το πολιτικό κατακάθι, αλλά διαπιστώσαμε ότι ο Ελληνικός λαός είναι πρόβατα και έτρεξαν να αγοράσουν το βιβλίο γραμμένο για τα σκουπίδια. Ποιος νοήμων άνθρωπος θα διάβαζε ένα βιβλίο γραμμένο από ένα ξοφλημένο πολιτικό που προσπαθεί με αυτό να δικαιολογήσει τα προσβλητικά λεγόμενα του και τα λάθη του παρελθόντος. Λυπόμαστε που βλέπουμε ότι ο Έλληνας είναι ακόμα έρμαιο της προπαγάνδας, δεν του έγινε μάθημα το "λεφτά υπάρχουν" ούτε ότι πληρώνει τα σπασμένα από όσους έτρωγαν και τρώνε τόσα χρόνια. 
Πλέον δεν περιμένουμε καμία αλλαγή σε αυτή τη χώρα, γιατί αν θα γινόταν θα έπρεπε να γίνει πρώτα από μέσα μας, από τον καθένα μας ξεχωριστά και μετά σε μία συνολική αλλαγή. Σκύψτε το κεφάλι σας στους δολοφόνους σας και πληρώστε με το αίμα σας αυτούς που μας αφαίμαξαν και μας έφτασαν ως εδώ. Ζήστε το όνειρο της προπαγάνδας και πιστέψτε όσα σας λένε και για όσους Έλληνες αναφέρονται ότι μαζί τα φάγαμε θα τους πούμε ότι εμείς που δεν έχουμε σχέση με το δημόσιο και με τους πολιτικούς δεν φάγαμε τίποτα και τώρα θέλουμε να μας δώσουν το δικό μας μερίδιο, δεν είναι τίμιο να τα τρώνε λίγοι και μετά να αναφέρονται σε όλους ότι συμμετείχαν στο φαγοπότι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)