Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Γιάννη Στουρνάρα, εσύ δεν κινδυνεύεις από ασιτία!


Απίστευτο! Και "αριστερός" μας προέκυψε ο Γιάννης Στουρνάρας! Τραπεζίτης και "αριστερός"! Κομμάτι οξύμωρο, δεν είναι;

Γιάννης Στουρνάρας: «Εμείς πρέπει να μείνουμε ζωντανοί, να κρατηθούμε κάτω από την ομπρέλα του ευρώ, γιατί μόνο αυτή η επιλογή μπορεί να μας προστατεύσει από φτώχεια που δεν έχουμε ζήσει. (...) Οσοι διαφωνούν δεν είναι πιο αριστεροί από εμένα.» 

Αυτή ήταν η απάντησή του σε όσους εύκολα πολιτεύονταικρίνοντας και απορρίπτοντας τη σειρά των νέων μέτρων λιτότητας που έρχονται για να αφαιρέσουν εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα.(real.gr)

Μας είπε και το άλλο ο Υπουργός των Οικονομικών: «Έχουμε το ακριβότερο κοινωνικό κράτος στην ευρωζώνη, δεν μπορούμε να το συντηρούμε άλλο με δανεικά.»

Το γνωρίζατε εσείς, σύντροφοι, ότι έχουμε κοινωνικό κράτος; Το είχατε διαπιστώσει στην καθημερινότητά σας; Μάλλον ξέχασε ο κύριος Στουρνάρας να συμπληρώσει ότι, για τα ποσά που ξοδεύονται, έχουμε τις αθλιότερες κοινωνικές υπηρεσίες στην Ευρωζώνη. Μα φυσικά, αφού το μεγαλύτερο μέρος πήγαινε και πάει στις τσέπες των τρωκτικών του ΕΣΥ, ενώ το παράλυτο κράτος έκανε τα στραβά μάτια επί δεκαετίες...

Πάντως είμαστε σε καλά χέρια, παίδες. Μην ανησυχείτε! Ο κ. Στουρνάρας, ουδεμίαν σχέσιν έχων με στουρνάρια, έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (1986-1989), επί πρωθυπουργίας του μεγάλου "σοσιαλιστή" ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου, δηλαδή κατά την εποχή που φούντωσαν τα ελλείμματα και ανδρώθηκαν οι κοσκωτάδες και τα νέα σοσιαληστρικά τζάκια, τα οποία οδήγησαν στο "βρώμικο" 1989.

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στο MEGA (19/11/2010):«Είναι ανάγκη, χάριν της ιστορίας, να πούμε μία πολύ απλή αλήθεια: Φταίνε και τα δύο μεγάλα κόμματα, με τη διαφορά ότι δεν είναι ίσες οι ευθύνες. Η πραγματικότητα είναι ότι το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου εισήγαγε για πρώτη φορά την πολιτική των ελλειμμάτων. Για να κάνει κοινωνική πολιτική με δανεικά, οδήγησε τη χώρα σε χρεοκοπία. Όπως λέει ο Γιούνκερ, το 1990 η Ελλάδα ήταν μία πτωχευμένη χώρα» 

Κατόπιν ο κ. Στουρνάρας διετέλεσε ειδικός σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1989-1994) και τη συμβούλευε πώς να πάρουμε μεγαλύτερα δάνεια από τους "κουτόφραγκους" για ν' αγοράζουμε γερμένα υποβρύχια από δαύτους - δάνεια που δε θα μπορούσαν ποτέ να ξεπληρωθούν...

Στη συνέχεια ο Γιάννης Στουρνάρας διετέλεσε τακτικό μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1994-2000), όπου συμβούλευε τους Ευρωπαίους εταίρους πώς να κάνουν τα στραβά μάτια στα μαγειρεμένα στατιστικά στοιχεία που στέλνονταν από το Λαμογιστάν, και πώς να συνεχίζουν να μας δανειοδοτούν για να μας χώσουν στα χρέη μέχρι το λαιμό, και μια ημέρα των ημερών να μας πάρουν και τα σόβρακα, όπερ συμβαίνει σήμερα.

Επιπλέον ο σημερινός σωτήρας μας διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας.

Από το 1989 διδάσκει τους φοιτητές στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών πώς να παρακολουθείς αμέριμνος ή να συμμετέχεις με πράξεις και παραλήψεις στην ολέθρια πορεία μιας χώρας προς τη χρεοκοπία, ώστε όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου και συμβεί το μοιραίο να κληθείς να τη "σώσεις" δια της ολικής εξόντωσης.

Είναι μάλιστα και γενικός επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, όπου μετά από πολλές έρευνες, ανακάλυψε ότι ο δρόμος προς τη σωτηρία μιας χρεοκοπημένης χώρας είναι περισσότερα δάνεια και εξοντωτική ασιτία δια βάρβαρων περικοπών. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο "αριστερός" Υπουργός των Οικονομικών να έχει εμπνευστεί από την τελική λύση (final solution) των Ναζιστών και να σκέπτεται να ξεφορτωθεί τους συνταξιούχους μια κι έξω με οικονομικό ολοκαύτωμα.

Πιστοί συνεργάτες του Υπουργού Οικονομικών στην "ιερή" αυτή αποστολή είναι οι σημερινοίαπόγονοι των Ναζιστών που, όσο νάναι, έχουν κληρονομήσει σε κάποιο βαθμό τα γονίδια των προγόνων τους, και δε μπορούν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους.
Γι' αυτό και το περιοδικό "Der Spiegel" μιλάει για περικοπές 14 δισ. (αντί 11,5), τις οποίες προτίθεται να ζητήσει η Τρόικα! (πηγή)

Κόψτε, βρε ανεπρόκοφτοι δήμιοι, κόψτε! Οι συνταξιούχοι είναι εδώ κι έχουν συμβιβαστεί με το μοιραίο, δηλαδή να θυσιαστούν για τη σωτηρία των τραπεζών, των τοκογλύφων, και των λαμογιών.

Υπάρχει όμως και Θεός που σας βλέπει! Υπάρχει και Θεία Δίκη που σας περιμένει. Υπάρχει και νομοτέλεια την οποία δε μπορείτε να περικόψετε! Υπάρχουν και άγραφοι νόμοι που λειτουργούν αενάως στο Σύμπαν και δεν μπορείτε να τους διαγράψετε! Όσο περισσότερο αδικείτε τόσο χειρότερο "κάρμα" συσσωρεύετε για τους εαυτούς σας και τους απογόνους σας!

Επωδός προς τιμήν του αρχιψεύτη Αντώνη Σαμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)