Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Οι Έλληνες εφοπλιστές αγοράζουν την γερμανική ναυτιλία

Αντίθετα με την ελληνική οικονομία που βασίζεται στην γερμανική βοήθεια για την επανεκκίνησή της, στον τομέα της ναυτιλίας η εικόνα είναι αντιστρόφως ανάλογη. Περίπου111 ποντοπόρα πλοία αγόρασαν Έλληνες εφοπλιστές το Α΄εξάμηνο του 2012


Οι Έλληνες εφοπλιστές σώζουν την γερμανική ναυτιλία και χιλιάδες Γερμανούς μικροεπενδυτές. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", μπορεί η ελληνική οικονομία να εξαρτάται από τη γερμανική βοήθεια, αλλά στον τομέα της ναυτιλίας, η εικόνα είναι αντίστροφη.
Ήδη πάνω από 2 δισ. δολάρια για την απόκτηση μεταχειρισμένων πλοίων δαπάνησαν οι Έλληνες εφοπλιστές κατά τη διάρκεια των πρώτων επτά μηνών του 2012, αγοράζοντας από τη δευτερογενή αγορά 111 ποντοπόρα πλοία, σημειώνοντας έτσι ρεκόρ στην αγορά αυτού του είδους.
Την ίδια στιγμή, πάνω από 100 γερμανικά funds που επενδύουν στην ποντοπόρο ναυτιλία έχουν πτωχεύσει, ενώ άλλα 800 γερμανικά αντίστοιχα απειλούνται με λουκέτο λόγω της βαθιάς κρίσης που πλήττει ειδικά την κατηγορία των πλοίων κοντέινερ, όπου οι Γερμανοί εφοπλιστές κατέχουν την πρώτη θέση παγκοσμίως ελέγχοντας το 40% της αγοράς.
Οι Έλληνες δίνουν δάνεια σε Γερμανούς εφοπλιστές
Επειδή και η στρόφιγγα της χρηματοδότησης έχει κλείσει, απειλούνται να χάσουν την πρωτιά και να τους την πάρουν οι Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι όχι μόνο διαθέτουν την απαραίτητη ρευστότητα, αλλά και άριστη πιστοληπτική ικανότητα, σε τέτοιο σημείο που να μπορούν να πάρουν δάνεια από τράπεζες μέχρι και το 100% της αξίας του πλοίου.
Οι ίδιοι κλήθηκαν από γερμανικές τράπεζες και γερμανικά ναυτιλιακά funds να σώσουν ό, τι σώζεται από τον τεράστιο στόλο των κοντέινερ που κινδυνεύει να καταρρεύσει μετά τη μείωση των ευρωπαϊκών εισαγωγών, που ξεκινούν από 9,5% και φτάνουν έως και 18% ανάλογα με την περιοχή.


Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
αυτό το άρθρο το γνωρίζει η κυρία Μέρκελ και τα "υπέροχα" ανθελληνικά Γερμανικά περιοδικά; Μήπως τελικά δεν έχουμε καταλάβει ότι η χώρα μας σώζει την διεθνή οικονομία και την προστασία από κατάρρευση του Ευρώ.  Γιατί άραγε κανείς δεν αναφέρεται στην πτώση της Γερμανικής οικονομίας; Γιατί δεν αναφέρονται στα εργοστάσια τους που κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Γιατί δεν αναφέρονται στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Γερμανικός λαός; Φυσικά υπάρχει μια απάντηση, είναι όλα μέρος της προπαγάνδας και του Γερμανικού ρατσισμού που βλέπει τις νότιες Ευρωπαϊκές χώρες σαν υποανάπτυκτες και κατώτερες από την Άρια φυλή του Γερμανικού φασισμού.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)